Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantastični Michael Carter – Williams

Iako o rezultatima i igri Sixersa nema puno toga lijepog za reći, jedan igrač ponovo oduševljava svojim izvedbama. Nakon što je prošle godine izabran za rookieja godine, Michael Carter-Williams u posljednje vrijeme bilježi fantastične predstave. Nakon što je propustio početak sezone, Carter-Williams iz utakmice u utakmicu raste. Iako se još uvijek muči sa šutom iz igre, all-round igra koju pruža u posljednje vrijeme oduševljava mnoge, a i Sixersi su sve sigurniji da su dobili igrača-nosioca franšize.

Naime, razlog zbog kojeg pišemo ovaj tekst je da istaknemo posljednjih 5 utakmica Sixersa u kojima su ostvarili, usput rečeno, i dvije pobjede (među njima je i nedavna pobjeda protiv Timberwolvesa kojom su izbjegli izjednačavanje negativnog rekorda od 18 uvodnih poraza u sezoni). Odlični Carter-Williams je u tih 5 utakmica ostvario fantastična 4 double-double i 1 triple-double učinak (protiv Dallasa imao je 18 koševa, 16 asistencija i 10 skokova). Uz to treba nadodati da je u sinoćnjoj pobjedi protiv Detroita, osim sjajnih 20 koševa, 15 asistencija i 8 skokova, nadodao još i 3 oduzete i 2 blokade.

Gledajući ukupno, Carter-Williams je u prve tri utakmice od posljednjih pet ostvarivao nevjerojatni triple-double prosjek od 20,7 koševa, 10,7 asistencija i 10,0 skokova, a ukupno u posljednjih 5 utakmica ostvaruje fenomenalnih 19,6 koševa, 12,2 asistencije i 9,0 skokova. Ovakav učinak nije imao nitko još od velikog Magica Johnsona iz 1991., a ujedno je i prvi Sixer s ovakvim brojkama još od Wilta Chamberlaina iz 1968. godine. Carter-Williams je trenutno na 16,3 koševa, 7,4 asistencije i 7,1 skokova i ako ovako nastavi, ali i ako Sixersi kroz neko vrijeme postanu ozbiljnija momčad, nema sumnje da će Philadelphia dobiti još jednog All-Stara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE