Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantastični Irving “srušio” Oklahomu, triple-double Hardena

U noći sa subote na nedjelju odigrano je devet utakmica najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige, a najveće iznenađenje pripremili su mladi Cavaliersi koji su u Clevelandu svladali Oklahomu City Thunder 115:110.

Kyrie Irving ubacio je 13 od posljednjih 15 poena Clevelanda na susretu i to dotada najboljoj gostujućoj momčadi lige s omjerom pobjeda i poraza 15-8. Irving je susret okončao s 35 poena, tri skoka i tri asistencije. Sjajnu je pomoć imao i u Marreeseu Speightsu, koji je s klupe pridodao 21 poen i 10 skokova.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kyrie Irving (35)
  • Asistencije: Tony Parker (12)
  • Skokovi: Tyson Chandler (20)
  • Ukradene lopte: Luol Deng (4)
  • Blokade: Larry Sanders (6)

Kod Oklahome je najbolji, već tradicionalno, bio Kevin Durant s 32 poena, 11 skokova i tri asistencije, dok je Russell Westbrook nadodao svojih 28 koševa i pet asistencija.

Spomenimo i da je Thunder imao pet razlike na poluvremenu, te +2 na ulasku u posljednju dionicu, ali prošlogodišnji finalist nije znao kako do pobjede protiv posljednje momčadi divizije Central na Istoku.

New York Knicksi nisu imali milosti u svojem Madison Square Gardenu protiv Sacramento Kingsa. Na krilima J. R. Smitha i njegovih sedam od momčadskih 19 trica, New York je slavio s 39 poena razlike, odnosno 120:81.

Nakon izjednačene prve četvrtine (25-22), Knicksi su u drugoj i trećoj uključili “turbo”, te sa 31:11 i 41:19 dobili te dvije dionice. Posramljeni su “kraljevi” tek u posljednjoj četvrtini spustili razliku ispod 40 poena razlike, no slaba im je to utjeha u teškom porazu.

Smith je ubacio 25, Amar’e Stoudemire 21, a najbolji igrač momčadi, Carmelo Anthony, dopustio si je očajnu večer u kojoj je pogodio četiri od 12 šuteva iz igre za svega devet poena na susretu. Recimo i da je Tyson Chandler uz 11 koševa upisao čak 20 skokova!

San Antonio Spursi slavili su u svom AT&T Centeru protiv Washington Wizardsa 96:86, ali su to platili mogućom težom ozljedom iskusnog centra Tima Duncana. Njemu je pretkraj druge četvrtine Webster pao na nogu, te mu, čini se, ozlijedio koljeno i stopalo.

Spomenimo da su Spursi već do poluvremena imali 25 poena razlike, te da je Washington tek u nastavku spustio tu prednost domaćeg sastava na “pristojnu”. Tony Parker bio je najefikasniji u pobjedničkoj momčadi s 19 poena i 12 asistencija, no zanimljivo je da su se svi Spursi upisali na listu strijelaca.

Houston Rocketsi su očekivano slavili protiv Charlotte Bobcatsa rezultatom 109:95, a svoj prvi triple-double učinak u karijeri ostvario je James Harden s 21 poenom te po 11 skokova i asistencija. Na početku posljednje četvrtine dogodila se jedna ružna scena, rookie Bobcatsa Michael Kidd-Gilchrist pokušao je blokirati polaganje protivnika te je nezgodno pao na parket i liječnička ekipa ga je zatim na nosilima odvezla u bolnicu. Zadobio je potres mozga, no ostali nalazi su u redu, tako da ne bi trebao dugo vremena izbivati s parketa.

Od ostalih pobjeda izdvojimo one Golden Statea protiv Phoenixa 113:93, te Portlanda protiv Utah Jazza 105:99. Jedina momčad koja je noćas slavila u gostima bila je Chicago. Bullsi su kod Atlanta Hawksa demonstrirali moć igre u obrani, te su s 93:76 nadvisili svoje rivale iz Istočne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE