Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantastični Kawhi vodio Toronto do izjednačenja

Jedna nevjerojatna utakmica Kawhija Leonarda bila je dovoljna za pobjedu Toronto Raptorsa u četvrtoj utakmici druge runde doigravanja na Istoku. Uzmite Leonarda ovim Raptorsima i Philadelphia bi se prošetala serijom, međutim on je tu i predstavljat će noćnu moru za Sixerse i u nastavku serije.

Philadelphia je vodila 2-1 u seriji i ovo je bila po mnogima utakmica odluke. Teško bi se Raptorsi vratili iz zaostatka 3-1, a ovako psihološka prednost prelazi na stranu Toronta koji sada zna kako pobjedama na svom parketu definitivno ulazi u finale Istoka.

Četvrta utakmica donijela je dramu od početka do kraja, ponešto krivih i ne posve razumljivih odluka, ali i nešto lošiji nastup važnih igrača na obje strane, no uz dobar razlog. Joel Embiid tako je bio neuobičajeno pasivan u napadu, no nastupio je bolestan i s virozom koja ga je držala budnog kompletnu prošlu noć, a na drugoj strani Pascal Siakam ionako je bio vrlo upitan za nastup.

Odluka je pala u samoj završnici susreta, a utakmicu je prelomio upravo Leonard. Njegova trica minutu prije kraja odvela je Toronto na 94:90, odmah nakon toga Tobias Harris na drugoj strani promašuje otvorenu tricu iz kuta da bi s linije slobodnih bacanja gosti mirno priveli susret kraju.

Toronto je odradio dobar posao, Leonard je odigrao vrhunski, dobar posao odradio je i Marc Gasol, a priključio se i Kyle Lowry čiji je doprinos nasušno potreban ovoj momčadi. Sixerse je vukao Butler kojem je podršku pružao Redick dok je ostatak momčadi bio stepenicu ispod očekivanja.

Leonard je utakmicu završio s 39 poena, 14 skokova i pet asistencija, Gasol je dodao 16 poena i pet skokova, a Lowry 14 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Kod Sixersa Butler je upisao 29 poena i 11 skokova, Redick 19 poena, a Harris 16 poena, ali uz šut 7/23.

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 96:101 (2-2)

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE