Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantastični Lillard izbacio OKC, Nuggetsi poveli protiv Spursa

*** ‘Raptorsi’ su bili uvjerljivi u petoj utakmici protiv ‘Orlando Magica’ te sa ukupnih 4-1 ulaze u poluzavršnicu Istočne konferencije. Nakon što su već u devetoj minuti susreta stigli do 20 poena viška, svima je bilo jasno – serija je gotova! Očito su to prihvatili i igrači sa Floride jer u nastavku nisu pronašli unutarnju snagu da barem u jednom trenutku prednost domaćih svedu na jednoznamenkastu brojku. Dapače, prednost Kanađana je otišla sve do +37, a to je ujedno bila i najveća razlika koju su ‘Raptorsi’ ostvarili u bilo kojoj utakmici doigravanja u svojoj povijesti. Nakon toga, uslijedilo je očekivano opuštanje domaće momčadi te oproštaj ‘Orlanda’ od playoffa velikom završnom serijom 18-0. Kawhi Leonard (27p-7s, trice 5/5) i Pascal Siakam (24p-6s) bili su najbolji igrači domaćeg sastava, a kod gostiju D.J. Augustin (15p, trice 4/8).

*** Istu večer kad i ‘Raptorsi’, na gotovo jednak način svoj posao u prvom krugu doigravanja završili su i ‘Sixersi’, pa će se u potpuno istim uvjetima ove dvije momčadi pripremati za međusobni polufinalni obračun. I sastav iz Philadelphije sve je riješio u ranoj fazi utakmice. Nakon prve četvrtine bilo je +17, a prilikom odlaska na veliki odmor ‘Sixersi’ su imali nedostižnih +29 (60:31) pa je pitanje pobjednika već bilo riješeno. Bio je to ujedno i znak Brettu Brownu da dodatno ne troši svoje glavne zvijezde, pa je najveća minutaža nekom od domaćih igrača iznosila 27 minuta. Joel Embiid je igrao još manje, 20 minuta, ali to mu nije smetalo da bude prvi strijelac i skakač utakmice (23p-13s). Najraspoloženiji među noćas neraspoloženim ‘Mrežicama’ bio je igrač s klupe Rondae Hollis-Jefferson (21p), a zanimljiv nastup imao je bivši igrač ‘Cedevite’ Džanan Musa. On je igrao pet minuta i – zaradio isključenje, zajedno sa još trojicom igrača. Evo i zašto: https://www.youtube.com/watch?v=zEGQG4UDxCc.

*** ‘Spursi’ su u Denveru nešto bolje otvorili peti susret, ali ‘Nuggetsi’ vrlo brzo uzvraćaju serijom 14:2 te na prvi odmor odlaze sa prednošću 26:19. Odličnom igrom nastavljaju i u drugom razdoblju igre, a pred kraj prvog poluvremena ostvaruju i najveću prednost od 15 poena razlike (53:38). Ništa bolje po ‘Spurse’ nije se događalo ni početkom nastavka. Domaći nadograđuju prednost sve do +28 (77:49), a tada napokon slijedi pravi i konkretni odgovor igrača Gregga Popovicha. Oni rade brzu seriju 10:0 i bude nadu u rezultatski preokret. Na njihovu žalost, ipak je to bio samo trenutačni bljesak u njihovoj igri, jer ‘Nuggetsi’ u nastavku stižu i do okruglih i maksimalnih 30 poena viška (99:69), tako da će ‘Spursi’ morati novu priliku tražiti na svom terenu ne bi li seriju izjednačili na 3-3. Jamal Murray je bio najefikasniji igrač susreta (23p-7a), dok su Nikoli Jokiću dvije asistencije nedostajale za ‘triple-double’ (16p-11s-8a). Goste su sa po 17 poena predvodili DeMar DeRozan i LaMarcus Aldridge koji je upisao i 10 skokova.

*** Posljednji noćašnji susret donio je najviše uzbuđenja, ali i najkvalitetnijih pojedinačnih predstava. Nakon rijetko viđene završnice slavili su ‘Blazersi’ čime su postali treća momčad u istoj noći koja je osigurala prolazak u drugi krug. Gosti iz Oklahome bili su raspoloženi. Sjajan je napokon bio Paul George (36p-9s) koji je bio prvi strijelac ‘Thundera’, uz ovaj put odličnu realizaciju iz igre (14/20). Iako mu šut nije bio ni blizu razine Georgea, već samo 11/31, najučinkovitiji igrač gostiju ipak je bio Russell Westbook koji je utakmicu završio sa ‘triple-doubleom’ od 29 poena, 11 skokova i 14 asistencija. Međutim, daleko najupečatljiviji dojam među svim zvijezdama ovog susreta ostavio je Damian Lillard. On je ubacio čak 50 poena, uz 10 pogođenih trica iz 18 pokušaja, a ujedno je i odlučio susret. Poenima je pridodao 7 skokova i 6 asistencija. Inače, utakmica je imala više nego dramatičnu završnicu koju je malo tko očekivao s obzirom da je ‘Thunder’ svega 7 minuta prije kraja poveo sa 15 poena razlike (107:92). Kulminacija je stigla minutu prije kraja kada je CJ McCollum izjednačio rezultat na 113:113. Tada pogađaju George i Lillard za 115:115, da bi u posljednjoj sekundi ‘svemogući’ Lillard ubacio desetu tricu za pobjedu. I to kakvu: https://www.youtube.com/watch?v=a-M3x-eZpV8.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE