Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantastični Raptorsi poveli 2:1

‘Raptorsima’ je uspjelo već u prvom susretu odigranom u Oaklandu vratiti prednost domaćeg terena u slučaju odlučujuće, sedme utakmice velikog finala. Noćas su rezultatom 123:109 bili bolji od desetkovanih ‘Warriorsa’ koji su nastupili bez Kevina Duranta, Klaya Thompsona i Kevona Looneyja. Branitelji naslova sada su u teškoj situaciji pa je za očekivati da će se učiniti sve kako bi se Durant i Thompson vratili u sastav za četvrtu utakmicu koja se igra u noći sa petka na subotu u tri sata.

Kanadska momčad znala je iskoristiti sve noćašnje hendikepe domaće momčadi. Od početka su se postavili autoritativno, na način koji je ‘Ratnicima’ najmanje odgovarao, a posebno je bila raspoložena njihova startna petorka koja je ubacila čak 106 od ukupno 123 postignuta poena. Predvodio ju je Kawhi Leonard (30p-7s-6a), a u njoj su još bili Kyle Lowry (23p-9a, trice 5/9), Pascal Siakam (18p-9s-6a), Danny Green (18p-5s, trice 6/10) i Marc Gasol (17p-7s). Kada se raspoloženoj petorci pridodao i također nadahnuti Serge Ibaka koji je, ušavši s klupe, uz 6 ubačenih poena podijelio čak 6 blokada i ‘ukrao’ dvije lopte, domaći su ostali bez ozbiljne prilike da ugroze pobjedu gostiju.

S druge strane, Steph Curry je odavao sliku ‘usamljenog Ratnika’, pokušavao je sve ne bi li nadoknadio izostanak dviju uz njega najvećih zvijezda momčadi. Oborio je i rekord karijere u doigravanjima koji sada iznosi 47 poena, uhvatio je 8 lopti i podijelio 7 asistencija, ali sve to skupa nije bilo dovoljno da njegova momčad dođe u dobitnu situaciju na ovoj utakmici.

Sve u svemu, finalna serija se ovom pobjedom ‘Raptorsa’ dodatno ‘zakuhala’ i vrlo lako bi mogla biti jedna od onih najdužih u povijesti NBA doigravanja.

GOLDEN STATE – TORONTO 109:123 (1-2)

Latest Posts

NE PROPUSTITE