Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantastičnim drugim poluvremenom Warriorsi došli do 1:1

Golden State Warriorsi izjednačili su u finalnoj seriji protiv Toronto Raptorsa slaveći u utakmici broj dva 109:104. Warriorsi su do pobjede došli još jednom zahvaljujući sjajnom ulasku u drugo poluvrijeme…

Toronto Raptorsi više nemaju prednost domaćeg terena u finalnoj seriji, Golden State Warriorsi stigli su do pobjede u gostima iako im baš i nije dosta toga išlo u prilog. Kevin Durant i dalje je van postave, a zbog ozljede mišića ostali su i bez Klayja Thompsona u drugom poluvremenu. Imali su lijepu prednost, Raptorsi su u završnici zaprijetili, međutim Andre Iguodala ubacuje važnu tricu za potvrdu pobjede.

Bila je to vrlo važna pobjeda za Golden State, Warriorsi bi se porazom doveli u zaostatak 2-0 i nad glavom bi imali prijetnju ulaska u gotovo gubitničku poziciju s jednim porazom u Oaklandu. Unatoč problemima uspjeli su ovdje uzeti pobjedu. Odradili su odličan posao protiv Pascala Siakama i Marca Gasola koji su im stvorili ogromne probleme u prvoj utakmice, ovaj put su ih limitirali.

Toronto je imao dobar ulazak u utakmicu, no Warriorsi su se držali u egalu do druge četvrtine. Tu su odradili dobar posao i napravili seriju koja ih je odvela na 12 poena viška te su u tim trenucima potpuno imali situaciju pod kontrolom.

No, Golden State se počeo buditi u pravo vrijeme. U zadnjoj minuti prvog poluvremena serijom 6:1 smanjio je zaostatak na odmoru na 59:54, a ulazak u drugo poluvrijeme doveo ga je u status favorita za pobjedu.

Serije s kraja prvog i početka drugog dijela iznosila je ogromnih 24:1, pobjegli su Warriorsi na 72:59 i ostali su Raptorse čak šest i pol minuta bez ubačaja iz igre. Taj crni niz domaćina prekinuo je tricom Fred VanVleet za 72:62.

Održavali su Warriorsi bez većih problema vodstvo iako su osam minuta prije kraja ostali bez Thompsona koji je dotad igrao jako dobro, međutim osjetio je problem s mišićem i napustio parket.

Domaćin je u završnici ipak uspio zaprijetiti, 27 sekundi prije kraja Danny Green ubacio je tricu koja je vratila Toronto na samo minus dva (106:104), ali na drugoj strani sedam sekundi prije kraja tricu ubacuje i Iguodala koji je ostao posve sam i bilo je jasno kako Warriorsi dolaze do poravnanja u seriji.

Predvodili su ih Klay Thompson s 25 poena, pet skokova i pet asistencija, Stephen Curry s 23 poena, Draymond Green sa 17 poena, deset skokova i devet asistencija te DeMarcus Cousins s 11 poena, deset skokova i šest asistencija.

Kod Raptorsa Kawhi Leonard ubacio je 34 poena uz 14 skokova, Fred VanVleet 17 poena, a Serge Ibaka uhvatio je deset skokova.

NBA, finale:
Toronto Raptors – Golden State Warriors 104:109 (1-1)

Latest Posts

NE PROPUSTITE