Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 10. tjedan

Stigao je i Božić, što je za sve ljubitelje košarke značio 12-satni maraton NBA utakmica, a ove godine stvarno nismo ostali zakinuti za dobre predstave. Božić došao i prošao, a utakmice regularne sezone se nastavljaju, što znači da je vrijeme i za nove opcije vaših imaginarnih liga.

BEKOVI:

Seth Curry (Dallas Mavericks) – J. J. Barea je opet ozlijeđen, što je Curryju, u zadnjih 7 utakmica, dalo minute u rasponu 24-31, što je on vrlo dobro iskoristio. Ako se izuzme utakmica protiv Clippersa kada je ubacio samo jednu tricu, u navedenom rasponu nijednom nije otišao ispod 12 poena ili ubacio manje od 2 trice. U ostalim kategorijama nije izvanserijski (iako je imao po 7 asistencija u zadnje 2, što znači da može pomoći i u tom segmentu), ali postoci mu nisu loši za šutera te nema previše izgubljenih lopti.

Ty Lawson (Sacramento Kings) – dvoznamenkast je u zadnjih 5 utakmica te u tom periodu postiže 14.4 poena, 3.2 skoka, 4 asistencije, 1.4 ukradene lopte i 0.8 trica. Trenutno igra više od Darrena Collisona, ali i bolje te ako se ovako nastavi, pitanje je kada će Lawson preuzeti njegovu startnu poziciju.

Jamal Crawford (Los Angeles Clippers) – čovjek koji prkosi zubu vremena je na prosjeku od 24 poena u zadnje 3 utakmice, uz 2 trice, 1.7 skokova, 5 asistencija, 1 ukradenom loptom te 3.7 izgubljenih. Sve 3 utakmice je igrao preko 30 minuta te pokazao da u njemu još ima goriva. Pitanje je kada će se Chris Paul ili J. J. Reddick vratiti na parket, ali dok se to ne dogodi, Crawford je igrač koji bi trebao biti posjedovan.

KRILA:

Michael Kidd-Gilchrist (Charlotte Hornets) – otkako je Marco Bellineli ozlijeđen, MKG je dobio preko 30 minuta u zadnje 3 utakmice, što je iskoristio za 10 poena i 10 skokova u prosjeku, uz 2 blokade te 0.3 izgubljene lopte. Dok Bellineli nije u dresu, MKG je igrač kojeg treba imati, jer će glavninu svoje produkcije ostvariti u vidu skokova i blokada te izostanka izgubljenih lopti, dok mu se uvijek može zalomiti i utakmica s visokim brojem poena.

James Johnson (Miami Heat) – Johsnon je vrhunski iskoristio priliku u Heatu, koji je poharan ozljedama, u zadnjih par tjedana. Samo je jednom išao ispod 10 poena u zadnjih 7 tekmi te skuplja pristojan broj skokova i asistencija u spomenutom rasponu. Postotak šuta mu je samo 2 puta pao ispod 50% te ima samo 2 izgubljene lopte po utakmici, preko čega je lako preći zahvaljujući trenutnoj produkciji.

Montrezl Harrell (Houston Rockets) – u zadnje 3 utakmice zabija 15.7 poena, hvata 4.7 skokova te blokira 1.7 protivničkih šuteva. Clinta Capele neće biti još neko vrijeme te je Harrell pokazao da je odlično kratkoročno riješenje za ekipe koje su kratke sa skokovima i blokadama, ali i da Rocketsi mogu računati na njega i kada se Capela vrati na parkete, iako uz manju produkciju.

CENTRI:

Cody Zeller (Charlotte Hornets) – Zeller igra fantastično, ali je i dalje slobodan igrač u previše liga. U zadnjih 5 utakmica zabija 12 poena, te ima 7 skokova, 1.8 asistencija, 1.4 blokade i 1.2 ukradene lopte. U tom rasponu je samo jednom bio jednoznamenkast u poenima, ali je tada uhvatio 10 skokova i imao 3 blokade, što znači da, čak i kada ga šut ne ide, može pridonijeti u drugim kategorijama.

Jon Leuer (Detroit Pistons) – Leuer je startao dvije utakmice zaredom, što trenutno nije pomoglo njegovoj vrijednosti, jer je bio produktivniji kao šesti igrač. Konstantan je igrač kroz cijelu sezonu (11.2 poena, 6.3 skokova), dok mu se jedino može zamjeriti nedostatak blokada za jednog centra. Ne gubi lopte, trica mu nije strana, dok su mu postoci šuta iz igre i slobodnih bacanja vrlo visoki. Zgrabite ga dok možete.

Latest Posts

NE PROPUSTITE