Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 11. tjedan

Još je jedna kalendarska godina otišla u arhivu te se komotno možemo okrenuti ovoj novoj i veseliti se novim predstavama na NBA parketima koje nas očekuju u narednih 365 dana. Rok za razmjenu igrača sve je bliži, što će nekim igračima u fantasyju donijeti vrijednost, dok će je drugi izgubiti, ali s obzirom da su glasine još dosta rijetke, do tog trenutka ima proći još dosta vremena.

BEKOVI:

Malcolm Brogdon (Milwaukee Bucks) – Matthew Dellavedova je ozlijeđen te je propustio zadnje dvije utakmice. Na taj je način otvorio prostor Brogdonu koji je pokazao da je trenutno najbolji razigravač među rookijima. Kada se Dellavedova vrati, to će sigurno utjecati na Brogdonovu vrijednost, ali po onome što trenutno pokazuje je vrlo koristan igrač. Uz sve to je imao i prvi triple-double u karijeri (15-11-12) u 39 minuta protiv Chicaga.

Josh Richardson (Miami Heat) – Trenutno je na prosjeku od 18.8 poena, 4 skoka,  5.3 asistencija, 2 ukradene lopte i 2.3 trice u zadnje 4 utakmice. Heat je desetkovan ozljedama, što Richardsonu daje prostora za popuniti sve statističke kategorije, ali uzveši u obzir da će se svi igrači Miamija eventualno vratiti, za očekivati je da Richardson ove brojke neće zadržati do kraja sezone.

Tony Parker (San Antonio Spurs) – Parker je konačno proigrao, prosječno ima 18.3 poena, 2.3 skoka i 5.3 asistencija u zadnje 4 utakmice. Još jedna dobra stvar je da ima visok postotak šuta iz igre, dok je loša stvar da je u tom rasponu imao samo jednu ukradenu loptu (mislim da blokade ne moram ni spominjati) te, netipično za njega, vrlo loš postotak slobodnih bacanja. Pokazao da je može biti učinkovit i dok je Kawhi Leonard na terenu (nije igrao 2 utakmice prije utakmice protiv Hawksa) te ga treba iskoristiti dok je vruć.

KRILA:

James Johnson (Miami Heat) – Johnson ima dvoznamenkast broj poena u 6 od zadnjih 7 odigranih utakmica i ove sezone je najvećim prosjecima u karijeri u poenima (11), tricama (1.1) i skokovima (4.9). Uz to ima pristojan broj asistencija (3.7 u zadnjih 7 utakmica). Loša stvar je ta što gubi puno lopti i što je, blago rečeno, užasan na liniji slobodnih bacanja (samo 68% kroz sezonu, 58.3 u prosincu).

Thomas Robinson (Los Angeles Lakers) – ovaj izbor se više odnosi na igrače u ligama gdje broj igrača premašuje 12. Unatoč tomu, Robinson ima zahvalne brojke otkad je dobio priliku: u zadnjih 5 utakmica bilježi 8.2 poena i 9 skokova. Postoci šuta i slobodnih bacanja su zadovoljavajući, ne gubi puno lopti, ali nema ni obrambenih statistika zbog čega možda nije najprimamljiviji izbor, ali, ako imate igrača kojeg se želite riješiti, biranjem ovog igrača nećete napraviti veliku pogrešku.

Dragan Bender (Phoenix Suns) – također izbor za malo dublje lige. Bender je konačno dobio minute, pokazao da može i zna igrati NBA košarku. Imao je i double-double protiv Houstona te u zadnje 4 tekme bilježi i blokadu po susretu. U dvije utakmice, kada je dobio 27 minuta, je prosječno bilježio 10.5 poena i 8.5 skokova, 2 ukradene lopte i 2 blokade, uz 1.5 trica. U sljedeće dvije je dobio malo manje minuta, čime je opala i produkcija, ali sigurno će pokazati sav svoj potencijal kada opet dobije priliku.

CENTRI:

Montrezl Harrell (Houston Rockets) – u zadnje dvije utakmice je ubacio prosječno 21 poen uz 3.5 skokova i 3.5 asistencija. Osim toga, dvoznamenkast je u 5 od posljednjih 6 utakmica te pokazuje znakova da će biti kvalitetna opcija i nakon povratka Clinta Capele, što neće biti uskoro. Harrell je postao važan kotačić u igri Rocketsa koji, predvođeni Hardenom, pokazuju da neće biti lak protivnik nijednoj ekipi u ovogodišnjem doigravanju.

Marreese Speights (Los Angeles Clippers) – Speights igra dobro već dulje vrijeme, konstantno zabija dvoznamenkast broj poena te prosječno postiže 12 poena, hvata 4.2 skoka te ima 1 blokadu i 2.2 trice za samo 17.6 minuta u zadnjih 5 utakmica. Blake Griffin se još uvijek oporavlja te ga neće biti još mjesec dana, što znači da će Speights i u siječnju dobivati minute tijekom kojih će moći ostvariti pristojnu produkciju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE