Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 12. tjedan

Dvanaesti tjedan je u NBA fantasy ligama. Sve je jasnije tko će u lutriju, tko je contender, a tko će u grčevitu borbu za doigravanje. Ako ste nezadovoljni svojom pozicijom evo par savjeta kako da preokrenete stvar u svoju korist.

BEKOVI:

T.J. McConnell (Philadelphia 76ers) – iako je naljutio našeg Darija, ipak ću uvrstiti McConnella u ovaj tekst. McConnell u zadnje 4 utakmice bilježi prosjeke od 9 poena, 9.8 asistencija, 5.3 skokova, 1.5 ukradenih lopti te, za razigravača mizerne, 2 izgubljene lopte po utakmici, a protiv Celticsa je postavio i career-high u asistencijama kada ih je podijelio 17. Iako se Sergio Rodriguez vratio na parket, Philadelphia s McConnellom kao startnim playem ima 3 pobjede u zadnje 4 utakmice te će on vjerojatno zadržati tu poziciju još neko vrijeme.

Allen Crabbe (Portland Trail Blazers) – Crabbe ima 6 utakmica zaredom s dvoznamenkastim brojem poena, a skladno tome, rastu mu i minute koje su išle 2 puta preko 40 u tom razdoblju. Protiv Detroita je ubilježio i career-high 30 poena uz 5 trica i 80% šuta iz igre. Iako je prilično loš u ostalim kategorijama, ako nastavi šutirati u ovom ritmu, igrač je koji će se brzo probiti u top 100 izbora.

Terrence Ross (Toronto Raptors) – Ross je igrač koji igra toplo-hladno, ali prosjeci su mu dovoljni da se zadrži kao vrijedna opcija pri kraju klupe – trenutno u siječnu bilježi 11 poena, 3 skoka, 1 ukradenu loptu te 1.6 trica uz samo 0.5 izgubljenih lopti.

KRILA:

Doug McDermott (Chicago Bulls) – McDermott ima dvoznamenkast broj poena u zadnjih 5 utakmica, uz vrlo dobre prosjeke – 13.6 poena, 4.4 skoka, 1.2 asista, 2 trice te samo 0.6 izgubljenih lopti uz vrlo dobre postotke iz igre i slobodnih bacanja te u tom razdoblju igra 31.6 minuta po susretu, a dobar argument za uzeti ga je i taj da Chicago igra 5 utakmica ovaj tjedan.

Tony Allen (Memphis Grizzlies) – jedan od stupova čelične obrane Memphisa, što je i pokazao s 6 ukradenih lopti u pobjedi protiv Warriorsa, uz double-double učinak od 11 poena i 12 skokova. Bilježi nešto manje od 2 ukradene lopte po susretu te neće uvijek bilježiti ovakve brojke, ali konstantan je u onome što radi dobro (visok postotak šuta te ukradene lopte).

Tim Hardaway Jr. (Atlanta Hawks) – prvi razlog za uvrštavanje Hardawayja na ovu listu je očit – Kyle Korver je otišao u Cleveland i prostor seotvorio ovom šuteru. Iako je vrlo slab u kategorijama koje nisu trice i poeni, ako ove dvije nastavi puniti kao u zadnje 4 utakmice (19.3 poena, 4.3 trice te više nego zadovoljavajućih 3.8 skokova) bit će vrlo dobar dodatak na mjestu šutera.

CENTRI:

Zaza Pachulia (Golden State Warriors) – novootkriveni All-Star kalibar pokazuje da mu glasovi koje dobiva ulijevaju samopouzdanje – u zadnje 4 utakmice bilježi 11 poena, 5.8 skokova, 1.5 asistencija, 1 ukradenu loptu, 0.8 blokada te samo 1 izgubljenu loptu. Trenutno uživa u svojih 5 minuta slave (2. u glasovanju za All-Star u frontcourtu Zapada, iza Duranta) te, ako ste kratki na poziciji centra, iskoristite to, jer vjerojatno neće dugo trajat.

Justin Hamilton (Brooklyn Nets) – u zadnje 3 utakmice bilježi 13.7 poena, 6.3 skokova te 1.3 blokade, uz 2.3 trice. Igra u Brooklynu, gdje ima potencijal i zadržati slične brojke do kraja sezone. U prilog mu ide i što ne gubi puno lopti te ima zadovoljavajuće postotke šuta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE