Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak

All-Star vikend je prošao, što znači da se utakmice regularnog djela sezone nastavljaju, a tako i fantasy lige. S obzirom da se nije puno promijenilo od prošlog teksta, nema nekih velikih promjena niti u fantasy rosterima, ali su stigle nove liječničke vijesti, još malo trade razgovora pa ćemo ipak proći kroz najbolje pickove sljedećeg tjedna i sada ću se više koncentrirati na trade glasine nego samo na statistiku i kako će to pomoći pojedinim igračima.

3 utakmice: CHI, SAS, UTA, WAS

2 utakmice: ATL, BOS, BRK, CHA, CLE, DAL, DEN, DET, GSW, IND, LAC, LAL, MEM, MIA, MIL, MIN, NOP, NY, OKC, ORL, PHI, PHX, POR, TOR

1 utakmica: HOU, SAC

Bekovi

Patty Mills (San Antonio Spurs) – Mills je u zadnjih 6 utakmica na prosjecima od 14 koševa, 3.8 skokova, 3.5 asistencija, 0.8 ukradenih lopti, samo 0.5 izgubljenih te lijepih 2.5 trica. Mills je odlično iskoristio izostanak Manua Ginobilija, a u zadnje vrijeme i Tony Parker ima problema s gležnjem. Poznavajući Gregga Popovicha, Parker neće žuriti s povratkom na parket dok situacija ne bude skroz čista što dodatno otvara minute Millsu. Neka vas ne zabrinjava to što je Ray McCallum započeo u petorci protiv Orlanda izostankom Parkera, jer je za samo 17 minuta (naspravim Millsovih 31) imao 4 koša, 5 skokova i 1 asistenciju uz jednu izgubljenu loptu. Također, Spursi ovaj tjedan igraju i 3 utakmice, što je još jedna informacija u prilog Millsu.

Jeremy Lin (Charlotte Hornets) – Iako nije povezao nekoliko dobrih utakmica i imao solidne prosjeke, Lin bi uskoro mogao početi raditi upravo to. Michael Kidd-Gilchrist je ponovno ozlijeđen i postoji mogućnost propuštanja ostatka sezone (valjda se to i dogodi kad žuriš s povratkom na parket) te tu uskače Jeremy Lin koji bi trebao od toga imati najviše fantasy koristi. Prošlu utakmicu je za 28 minuta ubacio 14 koševa te imao 5 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte i 2 blokade. Obrambene statistike su svakako lijepo iznenađenje te će lijepo pridonijeti njegovoj vrijednosti. Vjerojatno neće biti konzistentan, ali je Lin svakako sposoban povezati 2-3 utakmice s astronomskim brojkama te je vrijedan da ga se uzme.

Norris Cole (New Orleans Pelicans) – Tyreke Evans je sezonu završio i sada nastupa Norris Cole. 15.5 poena, 3 skoka, 5.3 asistencije, 1 trica i 2.3 izgubljene lopte su njegove brojke u zadnje 4 utakmice. Ako se izuzme utakmica od 2 poena u 13 minuta protiv Lakersa, Cole ima dugačak niz utakmica s dvoznamenkastim brojem poena i nije mi jasno zašto je i dalje slobodan u 65% Yahoo liga.

Dennis Schroder (Atlanta Hawks) – Slična stvar kao kod Lina. Zadnja utakmica vrlo dobra (18 poena, 2 skoka, 4 asistencije i 3 trice uz 60% šuta za 18 minuta), ali nisu brojke faktor koje Schrodera čine interesantnim pick-upom. S obzirom na sve trade glasine oko Jeffa Teaguea, ako se razmjena gdje je on glavna figura zapravo i ostvari, Schroder postaje prvi play Hawksa i dobit će sve minute koje može podnijeti te je stoga vrijedan da ga se uzme i čeka što će biti. Ako se trade ne dogodi, Schroder će vjerojatno ostati (ne)zanimljiv kao i prije.

Krila

Maurice Harkless (Portland Trail Blazers) – Harkless je dobio minute u zadnje 3 i iskoristio ih za 14.7 poena, 7 skokova, 1.3 ukradene, 1.3 trice i samo 0.3 izgubljene lopte za 27 minuta u tom razdoblju. Dosta je korišten za poziciji visokog krila umjesto Meyersa Leonarda i Noaha Vonleha, u čemu mu pomaže i njegova sposobnost pogađanja trice. Vjerojatno neće držati ovakav tempo do kraja sezone, ali ga vrijedi držati na oku dok drži ovakve brojke.

Mirza Teletović (Phoenix Suns) – Mirzine minute se u zadnje vrijeme vrte oko 20 po utakmici, što on koristi za 13.5 poena, 2.2 skoka i 2.2 trice u zadnjih 6. Iako igra na pozicijama visokog krila te ponekad i centra, skokovi i blokade mu nisu jača strana te ga je preporučljivo uzeti samo zbog poena i trica, ako ste u toj kategoriji loši. Naravno, Sunsi se vrte po svim trade pregovorima te drže visoke minute Markieffu Morrisu da bi ga prodali što bolje. Svi tradeovi visokih igrača, pogotovo Morrisa će pomoći Teletoviću u dizanju minuta te će se to gotovo sigurno odraziti i na njegovu statistiku.

Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets) – Slično kao i kod Teletovića, nije dobar u kategorijama koje nisu trice ili koševi. S obzirom da je Brooklyn kilometrima od play-offa te u središtu mnogih glasina oko razmjene Joea Johnsona, mogao bi se dogoditi Bogdanovićev bump u minutama. Da je sposoban za velike brojke, dokazao je u zadnje 4 utakmice s prosjecima od 13.8 koševa i 2.8 trica. Tu treba istaknuti i utakmicu protiv Sacramenta gdje je pogodio 7 trica za 23 poena (season high) uz 80% šuta.

S obzirom da se nije odigralo puno utakmica, neću posebno isticati sada Wesleyija Johnsona (Los Angeles Clippers) i Jeramija Granta (Philadelphia 76ers), iako i dalje mislim da su jednako dobri pick-upovi, ako ne i bolji od gore navedenih igrača.

Centri

Steven Adams (Oklahoma City Thunder) – Nema svemirske brojke, niti blizu, ali ima konstantu koje se drži. Na prosjecima je od 7.3 koševa, 6.2 skokova, 1.2 blokade te 59% šuta kroz sezonu te ne odstupa previše. Ukoliko vam treba centar tih karakteristika, od kojeg ne možete očekivati previše, ali znate što ćete dobiti, on je čovjek za vas.

Bobby Portis (Chicago Bulls) – Taj Gibson ima problema s gležnjem te se ponovno otvara prilika za Portisa. Utakmicu protiv Hawksa je završio s 12 koševa i 10 skokova, asistencijom i blokadom te 2 izgubljene lopte za 24 minute. Ukoliko Gibson bude morao propuštati utakmice, Portis će od toga svakako imati koristi, s obzirom da je gotovo cijeli visoki dio Bullsa na neki način ozlijeđen. Free Bobby Portis!!!

Brandan Wright (Memphis Grizzlies) – Iako je još uvijek ozlijeđen, sve je bliži povratku na parket. Zašto je onda zaslužio da ga se uzme? Marc Gasol će propustiti ostatak sezone te je Wright najizgledniji da uzme njegove minute, dok će porast u minutama zabilježiti i Jeff Green, Matt Barnes te Zach Randolph. Još uvijek se ne može točno reći kako će se sve to odraziti na Wrighta, ali ga svakako valja držati na oku.

Sell high

Jamal Crawford (L. A. Clippers) – Da ne ponavljam Markieffa Morrisa od prošli puta (iako je on i dalje najveći sell high trenutno u fantasy krugovima), sada sam se odlučio za Jamala Crawforda. Crawford u zadnjih 8 utakmica nije išao ispod 15 koševa, te u samo jednoj utakmici u tom rasponu nije pogodio tricu. Perfektan scorer, ali mu nedostaje svih ostalih statistika. U obrambenim statistikama je gotovo nepostojeć (osim poneke ukradene tu i tamo). S obzirom da većina neiskusnih igrača gleda samo koševe, „uvalite“ ga za nekog kompletnijeg igrača.

Buy low

Danny Green (San Antonio Spurs) – Još uvijek nije to onaj Danny Green od prošle godine, ali se polako zagrijava. All around statistika u posljednje tri utakmice to govori (12.7 koševa, 5.7 skokova, 2.3 asistencije, 1.3 ukradena, 1.3 blokade, 2.3 trice), ali jedna lasta ne čini proljeće (ili u ovom slučaju, tri laste). Ako slično razmišlja i igrač u vašoj ligi koji ga posjeduje, pokušajte ga se dočepati, jer kada Spursi krenu odmarati svoje „starce“, Green će voditi show, uz Leonarda i Aldridgea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE