Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak

Trade deadline i All-Star su već zaboravljeni, a sve se brže primiče i fantasy trade deadline. Nakon ne baš napetog kraja prijelaznog roka, proći ćemo kroz vjerojatno najbolje slobodne igrače za 18. tjedan fantasya.

4 utakmice: CLE, DET, GSW, IND, MIA, MIN, NYK, ORL, PHI, POR, TOR, WAS

3 utakmice: ATL, BOS, BRK, CHA, CHI, DAL, DEN, HOU, LAC, LAL, MEM, MIL, NOP, OKC, PHX, SAC, SAN, UTA

BEKOVI

Brandon Jennings (Orlando Magic) – Jennings je u svom debiju za Orlando imao sljedeću statistiku – 18 poena,  skoka, 4 asistencije, 2 izgubljene lopte i 4 trice za 30 minuta provedenih na parketu. Svi fantasy igrači koji imaju bar jednog igrača iz Orlanda znaju da Scott Skillesu ništa nije sveto, ali minute svakako izgledaju obećavajuće i možda bi Jenningsa trebalo isprobati i vidjeti što će se dogoditi. Vrijedno spomena je i to da je odigrao cijeli produžetak.

Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets) – Iako sam ga spomenuo i prošli tjedan, spomenut ću ga opet. Bogdanović je nastavio gdje je stao i u borbi za New York ubacio 16 poena (4 trice) uz 75% šuta iz igre. Važno je napomenuti da kolaju glasine kako će Netsi otkupiti ugovor Joea Johnsona, što će Bogdanoviću otvoriti još više minuta i dati mu priliku da još „podeblja“ brojke koje su u zadnjih 5 utakmica izvrsne.

Gary Harris (Denver Nuggets) – Randy Foye je poslan u OKC, što znači da su minute za Harrisov razvoj do kraja sezone potpuno otvorene, iako su to bile i prije. 38,9 minuta u prosjeku u zadnjih 6 utakmica je pokazatelj da će Harris biti važan faktor u Denveru, a u tom rasponu je na prosjecima od 10,5 poena, 4,2 skoka, 2,3 asistencije, 1,7 ukradenih lopti i samo 0,7 izgubljenih, uz 0.7 trica.

Nik Stauskas (Philadelphia 76ers) – Igrači Phille su uvijek nezgodni, jer se jako brzo griju, ali i jako brzo hlade. Stauskas je imao dobre 2 utakmice zaredom, gdje je zabilježio 13,5 poena, 2 skoka, 2 asistencije, 1 ukradenu i 3,5 trica za 28 minuta. Neće biti izvrstan u kategorijama koje nisu poeni i trice, ali ako ste tu tanki, Stauskas je vrijedan da ga se drži na oku, ako je uzimanje još uvijek prevelik rizik.

KRILA

Mirza Teletović (Phoenix Suns) – Nakon tradea problematičnog Markieffa Morrisa, Teletović je dobio 34 minute protiv Rocketsa, gdje je eksplodirao za 25 poena, 8 skokova, 3 trice s 58.3% šuta iz igre i 89% slobodnih bacanja. Ovakav trend bi se mogao nastaviti do kraja sezone, a Teletović ne pokazuje znakove usporavanja. Iako je većinom zadužen za trice i poene, skokovi su svakako lijep dodatak.

Justise Winslow (Miami Heat) – Čini se da smo našli najvećeg fantasy profitera, otkako je Chris Bosh izvan terena. Zbog mogućnosti da Bosh ne stane na parket do kraja sezone (krvni ugrušci u plućima), Winslow odjednom postaje relevantan, što dokazuje i s prosjecima od 13,5 poena, 7,5 skokova, 1 ukradenom loptom i 2 izgubljene za 32 minute.

CENTRI

Ian Mahinmi (Indiana Pacers) – Mahinmi je imao jednu od najboljih utakmica sezone protiv Oklahome s 19 poena, 11 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte, 2 blokade uz 50% šuta iz igre i 100% s linije slobodnih bacanja. U zadnje vrijeme igra jako dobro, iako drži konstantu kroz cijelu sezonu. Ako vam je potreban centar, Mahinmi je idealna opcija.

Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets) – Borba za centra Denver Nuggetsa traje cijelu sezonu. Lauvergne, Nikola Jokić i Jusuf Nurkić su cijelo vrijeme na nekoj podjeli minuta, a Lauvergne je odlično iskoristio Jokićeva 4 faula u 4 minute za 22 poena (career-high), 7 skokova, asistenciju, blokadu i tricu, uz 71,4% šuta iz igre. Vrijedan je spomena jer je free agent u 97% Yahoo liga, ali vjerojatno neće održati ovakav tempo te je ovo vrlo vjerojatno samo utakmica u kojoj je iskočio u odnosu na druge.

Bobby Portis (Chicago Bulls) – Dok je pola visoke postave Bullsa izvan stroja, Portis dobiva oko 24 minute u prosjeku u zadnjih 5 utakmica, tijekom kojih postiže prosjeke od 10,8 poena, 7,4 skokova i 0.8 blokada. Nije atraktivna opcija, ali dok dobiva ovakve minute, treba ga se držati na oku, a ako počne više zabijati i blokirati, trebao bi biti solidan pick up.

SELL HIGH

Deron Williams (Dallas Mavericks) – Williams je povezao 3 odlične utakmice s prosjecima od 23,3 poena, 2,7 skokova, 8 asistencija, 1 ukradenom loptom i 3 trice za 40,1 minutu na parketu. Ako uzmemo u obzir da je Dallas izgubio 5 od zadnjih 6 utakmica, polako ispadaju iz pozicije za play-off (iako su još unutra), što znači vjerojatni pad minuta za Williamsa i mogući shut-down u završnim tjednima. S obzirom da se trade deadline bliži, možete ga se riješiti ili riskirati, jer je lako moguće da nastavi održavati ovakve brojke dok je Dallas u konkurenciji za play-off.

BUY LOW

Kentavious Caldwell-Pope (Detroit Pistons) – Propustio je 5 utakmica zbog ozljede i u povratku zabio 4 poena uz 1-11 šuta iz igre. Prilika za buy low je tu, jer je KCP na prosjecima od 14.4 poena, 3,8 skokova, 1,8 asistencija, 1,5 trica i 1,5 ukradenih lopti kroz sezonu, a zadnju utakmicu, unatoč lošoj šuterskoj predstavi, je igrao 32 minute.

Latest Posts

NE PROPUSTITE