Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 4. tjedan

NBA se zahuktava, a tako i fantasy lige. Ozljede su sve učestalije, a isto tako i pomalo naporna odmaranja igrača koja utječu na fantasy rezultat. Sljedeći tjedan bi trebao biti tjedan s manje odmaranja jer je raspored gotovo svim ekipama ravnomjernije raspoređen, a i očekuju se povratci nekoliko ozlijeđenih igrača (Horford, Nowitzki, Crowder…). Pa krenimo redom.

BEKOVI:

Tyler Johnson (Miami Heat) – tek je sinoć odigrao prvu utakmicu s jednoznamenkastim brojem poena (5), dok je u svim prijašnjim utakmicama ove sezone ubacio barem 10. Iako igra bekovsku poziciju, ima visok prosjek skokova (4,5 po utakmici), ali samo 2,4 asistencije. S 1,3 tricom po utakmici te dobrim obrambenim statistikama (1,3 ukradene lope i 0,6 blokada što je za beka prilično dobro) te manje od 1 izgubljene lopte po susretu je dobar izbor dok ne „uspori“, iako nema naznaka da će se to uskoro dogoditi.

Allen Crabbe (Portland Trail Blazers) – E, sad… Svi koji prate fantasy znaju kakve rizike Crabbe povlači za sobom ukoliko ga ubacite u svoj roster. Dobra vijest je da je igrao 37 minuta u susretu protiv Sacramenta i da je imao 16 koševa, 7 skokova, 4 asistencije i 2 trice, bez izgubljene lopte. Loša je što je uvijek na toplo-hladno i nikad se ne zna što očekivati od njega. Iako, minute za Crabbea su još više otvorene ozljedom Al-Farouq Aminua kojeg neće biti sljedećih nekoliko tjedana.

Seth Curry (Dallas Mavericks) – Lošiji brat iz obitelji Curry je povezao dvije dobre utakmice u dresu Dallasa. Za to su zaslužni i izostanci Derona Williamsa i J.J. Baree, ali Williams je i dalje day-to-day, a za Bareu se nikad ne da kada će se odmarati i jednostavno ne igrati. Što se brojeva tiče, protiv brata je imao lijepi fantasy učinak od 10 koševa, 9 asista, 5 ukradenih lopti, 2 blokade i 2 trice, a noć prije protiv Lakersa 23-4-4 i 3 ukradene uz 4 trice.

KRILA:

Maurice Harkless (Portland Trail Blazers) – isto je na listi, jer bi trebao dobiti povećanje minutaže ozljedom Aminua. Dobiva minute na obje krilne pozicije, te je u zadnje dvije utakmice ubacio po 8 koševa, dok je u 2 prije toga ubacio 20 i 18. Oscilira u poenima, dok su skokovi, trice i obrambene statistike više-manje konstantne, asistencije nepostojeće. Trenutno je možda bolji izbor od Crabbea, ali će obojica sigurno profitirati neigranjem Aminua.

Jared Dudley (Phoenix Suns) – Dudley je povezao dvije dobre tekme i zaslužio je naći se na fantasy radaru – 18 poena, 5.5 skokova, 1.5 asista, 0.5 ukradenih, 1 blokada i 4 trice u prosjeku u zadnje dvije. Minute su također tu i preporučljivo ga je uzeti dok se ne ohladi, pogotovo ako ste kratki s tricama i poenima.

Dario Šarić (Philadelphia 76ers) – nekako sumnjam da postoji fantasy liga u Hrvatskoj u kojoj je Šarić slobodan igrač, ali ja ću ga ipak ovdje spomenuti za sve vas koji ste ga previdjeli. Osim sentimentalnih razloga za uzeti ga u svoj roster, Šarić sada za to ima i pokriće. Iako je došao Ersan Ilyasova, Šarić je imao 12-7 protiv Atlante, 8-5 protiv Indiane uz 3 ukradene te 14-12 uz 2 blokade također protiv Pacersa. Oscilira, što je normalno za igrača prve godine, ali minute su mu konzistentne i samo će napredovati s vremenom.

CENTRI:

Jon Leuer (Detroit Pistons) – teško je igrati puno minuta kada pozicije 4 i 5 u Detroitu imaju Andre Drummond i Marcus Morris, ali Leuer ih dobiva 26 u prosjeku i iskorištava ih za 10.3 poena i 6.5 skokova. Nema jake obrambene brojke, ali ne gubi puno lopti, može pogoditi tricu te ima dobre postotke. Ukoliko netko od navedenog dvojca doživi ozljedu, Leuer će preko noći postati bitan fantasy faktor.

Lucas Nogueira (Toronto Raptors) – Čim netko kaže Toronto, svima pada na pamet DeRozanovih 34 poena u prosjeku, ali Nogueira potiho bilježi 8.3 poena, 7.3 skoka, 1.8 ukradenih i 2.5 blokade u zadnje 4 utakmice. Imao je 100% šuta u 3 od zadnje 4 tekme te izgubio svega 3 lopte. Dobiva oko 26 minuta u prosjeku i ako nastavi s ovakvim igrama, mogao bi ostati u rasponu 25-30 minuta u bliskoj budućnosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE