Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 6. tjedan

Još jedan tjedan je iza nas, i osim u fantasyju, situacija se kristalizira i u samom NBA-u – tko će tankati, tko ne, koji se igrači odmaraju, koji ne i mnoge druge stvari koje čine fantasy zaimljivim, ali ponekad i iritantnim.

BEKOVI:

Sergio Rodriguez (Philadelphia 76ers) – Jerryd Bayless je ponovno ozlijeđen (zglob lijeve ruke) te je opet game-time decision. Ukoliko Bayless propusti više utakmica, Rodriguez je dobar izbor jer ima dobre brojke kada je član početne petorke – prošlu utakmicu se vratio u petorku i imao 12 poena, 2 asista, 7 skokova i 2 ukradene lopte uz 2 trice i 55% šuta iz igre. Ako Bayless bude igrao, nijedan od ova dva beka nije najbolja opcija, jer obojica trebaju ozljedu drugog da bi bili relevantni u fantasy ligama.

Jameer Nelson (Denver Nuggets) – Nelson je dobio priliku u početnoj postavi i dobro ju je iskoristio dok nema Willa Bartona i Garyja Harrisa. U zadnje dvije utakmice bilježi prosjeke od 21 poen, 3.5 trica, 3 skoka, 8 asistencija i 2 izgubljene lopte. Nevjerojatno je očekivati da će Nelson igrati ovako cijelu sezonu, ali treba ga iskoristiti dok dobro igra, pogotovo jer je slobodan u 93% Yahoo liga.

Patty Mills (San Antonio Spurs) – Svi znamo kako Greg Popovich voli odmarati igrače, te ni Tony Parker toga nije pošteđen. Tu uskače Mills koji igra na relativno visokoj razini (pod relativno se misli na fantasy razini za lige od 12 ekipa) te može pomoći bilo kojoj ekipi koja ima beka koji je neupotrebljiv. Mills će ekipi koja ga izabere donijeti poene, trice, nešto asistencija te par izgubljenih lopti po utakmici, a ako su vam draže obrambene statistike kod bekova, morat ćete svoju sreću potražiti drugdje (samo 0.6 ukradenih lopti te još uvijek čeka na prvu blokadu u sezoni).

KRILA:

Jeremy Lamb (Charlotte Hornets) – u prvoj utakmici koju je igrao u početnoj postavi, Lamb je zabilježio 18 poena i 17 skokova. Nestvarno, ali treba znati da Nicolas Batum nije igrao, dok je Marco Bellineli također imao limitirane minute. Lamb možda nije odmah materijal da ga se uzme u svoju ekipu, ali ga treba imati na oku te ako ponovi sličnu partiju u utakmicama protiv Memphisa ili Detroita, bilo bi pametnije uzeti ga i riskirati, dok to nije učinio netko drugi.

Dion Waiters (Miami Heat) – Iako će propustiti utakmicu protiv Bostona, prvu otkad je na listi ozlijeđenih, Waiters je i dalje koristan dodatak vašoj ekipi. U zadnjih 8 utakmica je dvoznamenkast (2 puta je išao preko 25 poena), a da priča bude još ljepša, bilježi 4.4 skokova i 4.4 asistencije u tom periodu.

Troy Williams (Memphis Grizzlies) – s Chandlerom Parsonsom i Jamesom Ennisom na listi ozlijeđenih igrača, Williams je dobio priliku i dobro je iskoristio. U utakmici protiv Heata je dobio 35 minuta te postigao 18 poena, uz 2 trice, 3 skoka i 2 asistencije. U sljedećih nekoliko tjedana će biti koristan, ali je vjerojatno za očekivati oscilacije u igri.

CENTRI:

John Henson (Milwaukee Bucks) – Protiv Orlanda je, kao starter, ubacio season-high 20 poena, 7 skokova i 3 blokade. Vjerojatno neće startati svaku utakmicu i to će ovisiti o protivniku (Bucksi su ga trebali protiv tornjeva Orlanda u vidu Ibake, Vučevića i Biyomba) te su mu minute i dalje oko 20 u prosjeku. Iako, i u malom broju minuta, Henson će bilježiti visok broj skokova i blokada, dok je za poene realno očekivati da će oscilirati kroz sezonu.

Frank Kaminsky (Charlotte Hornets) – Kaminsky je u zadnjih 5 utakmica 4 igrao preko 30 minuta te u tom periodu bilježi 15.6 poena, 5.4 skokova, 3 asistencije i 2 pogođene trice. Ne skače puno za visokog igrača niti blokira šuteve i postotak šuta iz igre mu oscilira (81% jednu noć, sljedeća 21%), ali i dalje ga treba imati u svojoj ekipi zbog ostalih dobrih stvari. Marvina Williamsa nećemo gledati na terenima ni sljedeći tjedan te Kaminsky tu možda dobije još kredita da ostane na ovakvoj minutaži kad se Williams u potpunosti oporavi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE