Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak

U standardnim ligama ovaj tjedan počinje play-off. Dobro se pripremite, pratite igrače, jer više nema čuvanja igrača i sve se svodi na biti ili ne biti.

5 utakmica: TOR

4 utakmice: BOS, CHA, CHI, CLE, DAL, DEN, DET, GSW, HOU, LAC, MEM, NOP, OKC, ORL, PHI, POR, SAC, UTA, WAS

3 utakmice: ATL, BRK, IND, MIA, MIL, MIN, NYK, PHX, SAS

2 utakmica: LAL

BEKOVI

Lance Stephenson (Memphis Grizzlies) – iako je prošli tjedan bio svrstan u krila, sada ga svrstavam u bekove iz jednostavnog razloga. Naime, Grizzliesi su desetkovani ozljedama i Stephenson provodi minute na mjestu Mikea Conleyja i Marija Chalmersa. Odigrao je utakmicu sezone u pobjedi u produžetku protiv Pelicansa s 33 poena, 7 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte, 1 blokadom i samo jednom izgubljenom, uz 60% šuta iz igre za 38 minuta na parketu. Odlično je nastavio i protiv Atlante gdje je imao 18 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Loša stvar je što je u te dvije utakmice ubacio samo 1 tricu, ali zapravo, koga briga uz ovakvu statistiku?

Shelvin Mack (Utah Jazz) – Career-high u utakmici protiv Wizardsa (27 poena) je samo kruna njegove konstantno solidne igre nakon tradea u Utah. 12.4 poena, 4.4 skoka, 5.6 asistencija i 1.4 trice su njegovi prosjeci u zadnjih 5 utakmica, a ne odstupa puno ni ako se pogledaju njegove brojke još unatrag.

Ray McCallum (Memphis Grizzlies) – igrač koji je na desetodnevnom ugovoru zbog već spomenutih ozljeda Memphisa ipak odigrao zapaženiju rolu u svom debiju. 13 poena, 4 skoka, 2 asistencije, 2 ukradene, 1 blokada uz 3 trice i 50% šuta iz igre su njegove brojke u utakmici protiv Atlante te ga vrijedi držati na oku zbog svih ozljeda.

KRILA

Jeff Green (L.A. Clippers) – Hot n Cold pjesma Katty Perry savršeno opisuje cijelu sezonu Jeffa Greena. Njegovi poeni u zadnjih 10 utakmica su 17-23-0-14-0-7-22-6-18-5. U trenutku pisanja teksta završava utakmica s Cavaliersima i Green nije bajkovit (7 poena). Riskantna opcija u play-offu, ali ako ga pogodi efikasna utakmica, može biti igrač koji donosi razliku.

Mike Dunleavy (Chicago Bulls) – Dunleavy polako, ali sigurno bilježi solidne brojke – 10.6 poena, 4.4 skoka i 2 trice po utakmici u zadnjih 5, uz 51% šuta iz igre. Sve je to lijepo, ali glavno pitanje je kada će se Jimmy Butler vratiti na parket. Kada se to dogodi, Dunleavy gubi svoju vrijednosti, iako je dobra opcija dok se to ne dogodi.

Hollis Thompson (Philadelphia 76ers) – Ozljede Jahlila Okafora (gotov za sezonu) i Roberta Covingtona su otvorile put za Thompsona. Unatoč lošoj utakmici protiv Detroita (3 poena, 7 skokova, 3 asistencije), ubilježio je lijepe brojke u 5 prijašnjih utakmica – 12.2 poena, 6.2 skoka, 2.4 asistencije i 2.2 trice. Malen broj blokada i ukradenih lopti su loša strana Thompsonove igre, dok je također malen broj izgubljenih lopti još jedan plus

CENTRI

JaMychal Green (Memphis Grizzlies) – ne vjerujem da postoji fantasy igrač koji nije primjetio Greenovu igru u zadnja 2 tjedna. Iako je odigrao kriminalno protiv Hawksa, imao je 3 double-doublea za redom (21-10, 17-13, 16-10) uz lijep broj asistencija, ukradenih lopti i blokada, uz 37 minuta provedenih na parketu te u toj utakmici zaslužuje oprost.

Darrell Arthur (Denver Nuggets) – Arthur je odjednom počeo dobro igrati i ima 3 uzastopne utakmice s dvoznamenkastim učinkom. Iznenađujujće, ali Denver je vratio nadu u play-off, dobili su zadnje 4 utakmice, dok je Dallas izgubio zadnjih 5, a Arthur je jedan od boljih igrača Denvera u tom rasponu. 13.3 poena, 3.7 skokova uz 2.3 trice po utakmici u zadnje 3 svrstavaju Arthura u kategoriju visokih igrača koji mogu pogoditi tricu i koji mogu biti izuzetno korisni u nadolazećem play-offu.

Jusuf Nurkić (Denver Nuggets) – konačno! Iako Nurkić nije igrač kojeg se mora imati, jer više sam ga stavio jer je “naš”, ali je konačno odigrao zapaženiju ulogu. U pobjedi protiv Wizardsa je ubacio 17 koševa uz 4 skoka, asistenciju, ukradenu loptu i 2 blokade, 62.5% šuta iz igre. Joffrey Lauvergne je ozlijeđen što bi Nurkiću moglo otvoriti još više minuta na mjestu centra. Također mu je pomoglo i to što je Nikola Jokić upao u problem s osobnim pogreškama (0 poena).

Latest Posts

NE PROPUSTITE