Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 7. tjedan

Vrijeme leti, liga je već u sedmom tjednu, što znači i nova doza igrača koji bi mogli iznenaditi u narednih 7 dana.

BEKOVI:

Andrew Harrison (Memphis Grizzlies)  – Mike Conley je ozlijeđen i neće ga biti na parketima naredna 2 mjeseca. Tu uskače Harrison, relativno anoniman bek, koji je sve iznenadio. U zadnjih 5 utakmica bilježi prosjeke od 9.4 poena, 2.6 skokova, 4.2 asistencije, 1 ukradenu, 0.6 blokada te 1.2 trice. Iako mu je postotak šuta slab (38%), taj segment se u zadnjih par utakmica počeo popravljati te je mjesto u petorci trenutno njegovo i ne čini se da će mu ga itko preoteti dok se Conley ne vrati.

Jameer Nelson (Denver Nuggets) – iako se Will Barton vratio i Nelsonova vrijednost će polako početi padati, još uvijek dobiva minute koje se kreću između 20 i 25. Na listi slobodnih igrača vjerojatno ima bekova koji su trenutno bolji izbor od Nelsona, ali Nelson se našao na ovoj listi zbog toga što je u subotu pokazao da može igrati i s Bartonom ponovno na parketu (13 poena, 4 skoka, 7 asistencija, 3 trice, 62.5% iz igre) te da je igrač koji, uz malo rizika, može biti korisniji od ostalih bekova koji su slobodni.

Wayne Ellington (Miami Heat) –Dion Waiters će propustiti minimalno 2 tjedna i tu je rupu Ellington, zasad, jako dobro popunio. Iako se tek vratio s pauze od ozljede, krenuo je silovito i u zadnje 3 utakmice bilježi 17 poena, 1.7 ukradenih lopti i 3 trice po utakmici. Heat je trenutno osakaćen ozljedama i jednom kad se ta lista smanji, Ellington će vjerojatno opet više grijati klupu nego igrati, ali zasad je kvalitetan dodatak bilo kojoj fantasy ekipi.

KRILA:

Sam Dekker (Houston Rockets) – igra preko 25 minuta u zadnje tri utakmice i pokazuje kako te minute nisu došle na lijepe oči – zabija 12.7 poena, hvata 6 skokova uz 0.7 blokada, 1.3 ukradene i trice po utakmici u te tri. Odjednom je postao važan kotačić Houstona, igrao je zatvaranje protiv Warriorsa koju je Houston pobijedio te postaje sve relevantniji u toj ekipi koja ima 7 pobjeda u zadnjih 9 susreta.

Tim Hardaway Jr. (Atlanta Hawks) – zabio je dvoznamenkast broj koševa u zadnje 4 utakmice (15-11-21-10). Iako je to jedina stvar koju radi, tu još veže 1.4 trice i 47% šuta iz igre. Ne skače, ne dodaje, ne krade lopte niti blokira šuteve, ali dokle god se Kyle Korver muči s košarkom kako se muči trenutno, Hardawayeve minute će samo rasti.

Dario Šarić (Philadelphia 76ers) – jednom sam ga već spomenuo u fantasy savjetima i tada sam rekao da vjerojatno ne postoji liga u Hrvatskoj gdje je slobodan. Iako, ako su patriotizam i subjektivnost malo opali u jednom trenutku i netko ga je izbacio jer nije igrao baš najbolje, a u međuvremenu ga je i Ersan Ilyasova potjerao na klupu, Šarić je odigrao fantastičnu utakmicu gdje je zabio 21 poen, uz 12 skokova, 2 asistencije, ukradenom loptom i 3 trice, sve to uz 58.3% šuta iz igre. Možda je ovo nagovještaj više minuta za Šarića i rast produktivnosti te ga svakako pokupite ako je kojim slučajem slobodan.

CENTRI:

John Henson (Milwaukee Bucks) – njega sam spomenuo prošli tjedan, ali Henson igra toliko dobro da ga se zaslužuje spomenuti opet. U zadnje 4 utakmice ubacuje 14.8 poena uz 7.8 skokova, 1.5 asistencija, 0.5 ukradenih lopti te 3 blokade po utakmici, sve to za samo 26 minuta u prosjeku. Greg Monroe baš ne igra, Miles Plumlee nije u rotaciji te je ovo savršen trenutak za pokupiti Hensona i nadati se najboljem do kraja sezone.

Dwight Powell (Dallas Mavericks) – iako se Powell možda ne svrstava u centre, Yahoo ga je naveo kao centra te je stoga potpuno dozvoljeno staviti ga ovdje. Dirk Nowitzki je još uvijek izvan parketa, što Powell solidno koristi te bilježi 9.4 poena, 4.8 skokova, 1.4 asistencije te 0.6 blokada za samo 21 minutu u prosjeku u zadnjih 5 utakmica, što je okrunio pobjedom protiv Chicaga u kojoj je sudjelovao s 17 poena i 8 skokova, uz 75% šuta iz igre za 28 minuta. Oscilira, ali ga i dalje treba imati na oku dok god Dirkova sezona visi o koncu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE