Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak

Za sve vas koji ste uspješno prošli prvo kolo doigravanja, slijedi 22. i predzadnji tjedan fantasy liga. Čuvanja igrača više nema i svaki poen, kao i svaka izmjena igrača je jednako bitna. Krenimo redom:

4 utakmice: ATL, CHA, CHI, CLE, DEN, DET, GSW, HOU, IND, LAL, MIL, MIN, ORL, PHI, PHX, SAC, SAS, WAS

3 utakmice: BOS, BRK, DAL, LAC, MEM, MIA, NOP, NYK, OKC, POR, TOR, UTA

BEKOVI

Shelvin Mack (Utah Jazz) – Mack je uhvatio zalet od tradea i ne popušta. U zadnjih 5 utakmica prosječno ima 17.6 poena, 5.6 skokova, 8 asistencija, 0.8 ukradenih lopti I 2.6 trica uz 53% šuta iz igre. Bilo je upitno koliko mu paše izostanak Gordona Haywarda, ali Hayward se vratio prošlu utakmicu i odigrao 37 minuta, a Mack je opet ubilježio odlične brojke i treba ga posjedovati u svim ligama.

Josh Richardson (Miami Heat) – ovaj rookie je vruć. Iako je odigrao slabo prošlu subotu (8 poena, 3 skoka, 2 ukradene), u zadnjih 8 utakmica bilježi nevjerojatnih 73.3% uspješnosti šuta za tri poena. Osim toga, za to vrijeme bilježi i prosjeke od 13.9 poena, 2.8 skokova, 1.9 asistencija, 1 ukradenu, 0.9 blokada i 2.8 trica za 28.5 minuta provedenih na terenu.

Toney Douglas (New Orleans Pelicans) – Dok nema Norrisa Colea, Douglas je igrač vrijedan uzimanja. U zadnjih 5 utakmica ima 12.4 poena, 4.4 skoka, 5.4 asistencija, 2 ukradene lopte te 2.2 trice. Vjerojatno neće nastaviti igrati tim tempom, ali u ligama s više od 12 ekipa je sigurno dobar pogodak.

KRILA

Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets) – Čak i ljudi koji nimalo ne prate košarku su čulu za Bogdanovićevu eksploziju protiv 76ersa, kada je ubacio 44 poena, uz 8 skokova, 2 dodavanja i 4 trice, s 63% šuta iz igre i 86% s linije slobodnih bacanja. Osim te utakmice, bilježi 25.5 poena, 5.3 skokova, 4 asistencije te 3 trice po susretu u zadnje 4 utakmice, ali bez obrambenih statistika.

Michael Beasley (Houston Rockets) – Sjećate se kako sam prije par tjedana rekao da ne mogu vjerovati da ću spomenuti Lancea Stephensona kao fantasy opciju? To je ništa naspram šoka dok trenutno pišem za Beasleyija. Ubacuje 17.8 poena i hvata 6.8 skokova, a sinoć je ubacio 30 poena uz 9 skokova i trenutno je visoko krilo u Rocketsima koje dobiva minute. Hvatajte ga dok još igra ovako.

Doug McDermott (Chicago Bulls) – Iako je u subotu ubacio samo 7 poena, McDermott je 3 utakmice prije toga imao 25, 20 i 29 poena uz 12 trica u tom rasponu. Uz trice i poene, ima visok postotak šuta iz igre i slobodnih bacanja, ali je u ostalim kategorijama skoro nepostojeć. Mike Dunleavy više nije ozlijeđen, što McDermottu daje još veću vrijednosti, jer je trenutno bolja opcija od njega.

CENTRI

Bismack Biyombo (Toronto Raptors) – Jonas Valanciunas je ozlijeđen te je Biyombo preuzeo ulogu startnog centra i imao utakmice 12-13, 16-25, 4-11 poeni i skokovi kako su navedeni te je u svakoj utakmici ubilježio 2 blokade bez izgubljenih lopti. Sigurno će izgubiti nešto od svoje vrijednosti kada se Valanciunas vrati, ali za pretpostaviti je da je ovim predstavama sebi osigurao više minuta čak i nakon njegova povratka.

Miles Plumlee (Milwaukee Bucks) – U zadnjih 5 utakmica Plumlee bilježi 10.2 poena, 5 skokova te 1.2 blokade uz 58% šuta iz igre. Ne igra puno više od 20 minuta, ali je zato izuzetno efikasan te bi ga se trebalo uzeti ako mu minute dođu do 30, dok je zasad samo vrijedan pažnje u ligama s 14 ekipa i više.

Marreese Speights (Golden State Warriors) – Speights je dvoznamenkast u zadnje 4 utakmice (ako ne računamo ovu protiv Spursa u subotu) te je na prosjecima od 13.8 poena, 5 skokova, 0.8 ukradenih lopti. 0.6 blokada i 1 tricu po utakmici, uz 57% šuta iz igre. Warriorsi su osigurali doigravanje, što znači odmaranje i čuvanje Andrewa Boguta te bi se minute za Speightsa u sljedeća dva tjedna mogle otvoriti još više.

Latest Posts

NE PROPUSTITE