Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 8. tjedan

NBA ulazi u osmi tjedan, kada pola ekipa igra 4 utakmice u tjednu, što je prilično dobro za fantasy kalkulacije. Jedina ekipa koja ima nepovoljan raspored je Minnesota, koja igra samo 2 utakmice ovaj tjedan.

BEKOVI:

Sergio Rodriguez (Philadelphia 76ers) – kada su on i Jerryd Bayless obojica bili zdravi prije par tjedana, dijelili su minute na parketu i nijedan nije bio dobar izbor za ekipu. No, kako je vrijeme odmicalo, Bayless je sve više padao, da bi ga na kraju ozljeda vratila na klupu bez dresa na sebi. Rodriguez nema zadovoljavajuć postotak šuta, koji oscilira kroz sezonu, ali zato radi druge stvari kao bek: 8.7 poena, 3.1 skok, vrlo dobrih 6.7 asistencija, 1.4 trice i 1 ukradena lopta.

Nick Young (Los Angeles Lakers) – Young se vratio nakon ozljede koja ga je zadržala izvan parketa 6 utakmica te za 20 minuta ubacio 15 poena (1 trica) uz 4 skoka te 54.5% šuta iz igre s nulama u ostalim statističkim kategorijama. Iako ima ograničenje minuta koje smije provesti na parketu, Young pokazuje da je u dobroj formi ove sezone te ukoliko se vrati na 25-30 minuta u prosjeku, opet će postati dobar igrač srednjeg ranga.

Josh Richardson (Miami Heat) – Heat je i dalje poharan ozljedama te povratak Richardsona znači da će ga Spoelstra vjerojatno odmah baciti u vatru. Iako također ima ograničenje minuta, u povratničkoj utakmici je ubacio 11 poena, uz 4 asistencije, 3 skoka i 1 ukradenu loptu za 26 minuta igre. Nakon što mu se minutna restrikcija makne, Richardson će vrlo vjerojatno dobiti sve minute koje može, jer Heat, s trenutnim omjerom, je kilometrima od play-offa te im ostaje samo posvetiti se budućnosti.

KRILA:

Thabo Sefolosha (Atlanta Hawks) – spominjao sam ga i prije kao igrača koji nije stroj za poene (7.4 u prosjeku), i dalje drži prosjek od 2 ukradene lopte u sezoni po čemu je četvrti najbolji igrač u ligi. U zadnje dvije utakmice ima prosjeke od 9 poena, 5.5 skokova, 4.5 asistencija, 1.5 ukradenih lopti i 1 blokadu za 29 minuta, što bi bilo još bolje da nije imao 0/7 za tri poena.

Larry Nance Jr. (Los Angeles Lakers) – ne zabija puno niti je specijalist za neku određenu kategoriju, ali Nance ima vrlo dobru fantasy vrijednost. Jedan je od rijetkih igrača među spomenutima u svim dosadašnjim tekstovima koji je konstantan i efikasan, uz 57.6% šuta kroz sezonu, a uz to ima 7.4 poena, 5.5 skokova, 1.2 ukradene lopte, 0.5 blokada i samo 0.6 izgubljenih lopti. Julius Randle je uvijek riskantan zbog ozljeda, što znači da, ako se Randleu nešto dogodi, Nance će iznenadno postati tražena fantasy opcija.

Patrick Patterson (Toronto Raptors) – Patterson je igrač koji ima konstantne minute uz nekonstantnu produkciju. Igra 30-ak minuta u prosjeku, a u zadnjih 6 utakmica ima prosjeke od 10 poena, 8 skokova, 1.3 asistencije te 2.5 trica uz samo 1 izgubljenu loptu. Prosječna produkcija je tu, ali, ukoliko ga se uzme, mora se biti spreman na noći kada će biti beskoristan do noći kada će biti jedan od najboljih igrača na parketu.

CENTRI:

Kyle O’Quinn (New York Knicks) – iako je iskrenuo gležanj i nije igrao u nedjelju, O’Quinn je imao dobru statistiku i vrijedan je da ga se zadrži ukoliko ga ozljeda ne udalji s parketa na dulje vrijeme. U zadnjih 5 utakmica koje je odigrao ima prosjeke od 10.8 poena, 9.4 skokova, 2.2 asistencije te 2 blokade, uz vrlo dobre postotke šuta iz igre i samo 1.2 izgubljene lopte. Ako ne bude izbivao na dulje vrijeme, moguće je da će nastaviti gdje je stao, s obzirom da Joakim Noah ne igra baš blistavu sezonu.

Lucas Nogueira (Toronto Raptors) – igrač koji je pokazao da ga cijelo vrijeme treba držati na oku, iako trenutno ne igra previše. Ipak je bitno napomenuti da, unatoč prosjecima od samo 4.9 poena i 4.6 skokova što mu ne dozvoljava da odskoči dvoznamenkastim brojkama, ima 79.1% šuta iz igre kroz sezonu te 1.8 blokada i 1.1 ukradenu loptu, uz samo 0.8 izgubljenih lopti. U svakom trenutku ima potenciju eksplodirati ili samo nestati, što uvijek postavlja pitanje: uzeti ga ili ostaviti?

Latest Posts

NE PROPUSTITE