Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak: 9. tjedan

Trećina sezone je za nama, a ovaj novi, 9., tjedan koji je pred nama donosi nove ozljede, ali i oporavke. Krenimo redom.

BEKOVI:

J.J. Barea (Dallas Mavericks) – Barea se vratio nakon duljeg izbivanja s parketa te za 13 minuta ubacio 11 poena (5/9 šut), 3 skoka, 4 asistencije te 1 ukradena lopta. Dirka Nowitzkog još nema, a Deron Williams je podložan ozljedama, što znači da će biti i minuta i lopti za Bareu da nastavi tamo gdje je stao prije ozljede, a to je 16.3 poena, 5.4 asista i 2 trice po utakmici, uz 41.5% šuta.

Garret Temple (Sacramento Kings) – ako se zanemari loša utakmica protiv Dallasa, Temple ima prosjeke od  17.6 poena,  3 skoka, 3.3 asistencije, 1 ukradenu loptu, uz 3.3 trice. Dokle god su Rudy Gay i Omri Casspi izvan terena zbog ozljede kuka (Gay) i bolesti (Casspi). Dugoročno gledano, Temple nije pouzdana opcija, ali trenutno je više nego koristan.

Marco Bellineli (Charlotte Hornets) – Bellineli je on fire. Bio je dvoznamenkast u poenima u 8 od 9 zadnjih utakmica, s prosjekom od 14 poena po utakmici, uz 2 trice. Iako je zabijanje sve što radi, ponekad uhvati koji skok ili napravi asist, dok su obrambene statistike nepostojeće. Ne gubi puno lopti te su mu postoci šuta iz igre te slobodnih bacanja vrlo dobri, što ga čini pouzdanim dodatkom bilo kojoj ekipi.

KRILA:

Nick Young (Los Angeles Lakers) – Young igra dobru sezonu za svoje mogućnosti, ubacio je Clevelandu 32 poena uz career-high 8 trica. Iako ne radi puno korisnih stvari osim poena i trica, trenutno je u tome jako dobar i može pomoći ekipi kojoj fali scorer. Pomoglo mu je puno što je Russel imao utakmicu odmora, ali unatoč tomu, ne bi smio biti slobodan igrač ni u jednoj ligi.

Montrezi Harrell (Houston Rockets) – nije još napravio ništa veličanstveno, ali Clint Capela se ozlijedio i neće ga biti barem 4 tjedna, vrlo vjerojatno i dulje. Harrell odigra dobro kada dobije minute, a u sljedećih 4-6 tjedana bi ih trebao dobiti i mogao bi vrlo dobro isplatiti povjerenje koje mu je dano od fantasy trenera širom svijeta.

Mirza Teletović (Milwaukee Bucks) – U zadnje 4 utakmice, 3 je odigrao vrhunski, dok je jedna za zaborav. U te tri dobre utakmice je prosječno zabijao 17 poena, hvatao 3.7 skokova, i zabijao 3.7 trica. U lošoj tekmi je ubacio samo 4 poena uz 7 skokova te time pokazao da možda još nije pouzdan fantasy igrač, ali da ga se svakako mora imati na oku ukoliko uđe u ludu seriju utakmica, što se događalo prije u njegovoj karijeri.

CENTRI:

Willy Hernangomez (New York Knicks) – rookie je počeo dobijati minute, više i od Kylea O’Quinna te Joakima Noaha, za što se odužio double-doubleom protiv Denvera (17-10), što su oboje career-high. Nijedna utakmica nije bila za povijest, ali konsantnost netipična za rookieja je tu, što mu daje veliki plus ukoliko je netko kratak na centarskim pozicijama i traži kratkoročno riješenje za svoj problem.

Bismack Biyombo (Orlando Magic) – nema čudesne prosjeke, ali Biyombo dobro igra. U zadnjih 5 utakmica za 30.6 minuta bilježi lijepih 8.4 poena, 9.2 skokova, 2 asistencije i 2 blokade, uz vrlo dobre postotke šuta te malo izgubljenih lopti. Ne pokazuje znakove usporavanja i u ligama s više od 14 ekipa je vrlo dobar dodatak ekipi, pogotovo ako vam fali skokova, blokada i postotak šuta

Latest Posts

NE PROPUSTITE