Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak

U ovoj „kolumni“, koja je zamišljena da izlazi jednom tjedno (nedjeljom ili ponedjeljkom) bih htio pokriti fantasy dio NBA lige, iznijeti statistike igrača koji nisu toliko popularni među fanovima te onima koji igraju fantasy olakšati izbor za mjesto na rosteru.

Već smo ušli u 16. tjedan fantasy liga, što znači da se playoff približava sve većom brzinom. Za fantasy igrače to znači još jednu veliku stvar – trade deadline se također bliži. Onima koji nisu informirani, za ESPN-ove lige rok za zamjene igrača je 24. veljače, dok je default datum za Yahoo lige nešto kasnije, 3. Ožujka.

Bekovi

E’Twaun Moore – Jimmy Butler (koljeno) će propustiti All-Star utakmicu (mijenja ga suigrač Pau Gasol), ali i još 3-4 tjedna iza pauze, a Derrick Rose je ponovno na listi ozlijeđenih. Tu uskače E’Twaun Moore, koji u zadnjih 6 utakmica ima prosjeke od 13.2 poena, 2.7 skokova, 3 asistencije, 0.8 blokada, 2 trice uz solidan postotak šuta iz igre te samo 1 izgubljenom loptom. Za beka premalo šutira slobodna bacanja (0 pokušaja u zadnje 3), ali se iskupljuje svime navedenim. Ako Butler i Rose budu propustili još vremena, Moore će biti pravi pogodak.

Allen Crabbe – Nakon utakmice pauze zbog bolesti, Crabbe nastavlja gdje je stao. Iako veći dio sezone igra na dobroj razini, i dalje je u većini liga slobodan igrač. Crabbe je u zadnjih 6 odigranih utakmica samo jednom išao ispod 50% šuta iz igre, a za to vrijeme ima prosjeke od 13.7 koševa, 3.2 skoka, 1.3 ukradene i 1 tricu. Asistencije (svega 3 u zadnjih 6 utakmica) su mu slaba točka, ali dok ima konzistentne minute, Crabbe je vrijedan da ga se drži na rosteru.

Archie Goodwin – Prosjeci od 18.5 koševa, 3.3 skoka, 7.3 asistencije uz 40.5 minuta po utakmici u zadnje 4 govore za sebe. Nedostatak obrambenih statistika te izgubljene lopte (prosjek od 4 u zadnje 4 utakmice) su svakako minus, ali ako već imate Hardena, Walla, Westbrooka ili Ronda, osuđeni ste na poraz u toj kategoriji te vam to stoga ne igra veliku ulogu. Svakako će biti zanimljivo vidjeti što će biti kada se vrati Brandon Knight.

Još su vrijedni spomena Jerryd Bayless koji je povezao dvije dobre utakmice, Norris Cole koji igra odlično u odsutnosti Tyrekea Evansa, ali je i dalje u 70% Yahoo liga free agent te Patty Mills koji odlično koristi svoje minute dok je Manu Ginobili izvan terena.

Krila

Jerami Grant – Nije atraktivan igrač koji će imati 20-10 svake večeri, ali prljavi posao radi odlično – 8.8 poena, 6.8 skokova, 2 blokade i 1 ukradena lopta po utakmici u zadnje 4 su odlične brojke za nekog tko vam može zamijeniti zadnjeg igrača na rosteru. Dobra stvar je što ne šteti postotku šuta, bacanjima ni izgubljenim loptama.

Gerald Henderson – Konačno se probudio. 13.4 poena, 4.6 skokova te 1.2 pogođene trice uz odlične postotke šuta iz igre te linije bacanja  u zadnjih 5 utakmica su svakako ohrabrujući prosjeci za sve igrače tanke na poziciji krila. Slobodan je u 89% Yahoo liga, stoga požurite dok nije kasno.

Wesley Johnson – Slična priča kao i kod Granta, 9 poena, 5.2 skokova, 1.6 ukradenih, 1.4 blokada te 2 trice po utakmici su njegovi prosjeci u zadnjih 5. Odmaranjem Paula Piercea i izostankom Blakea Griffina, Johnson može zadržati ovakve brojke još neko vrijeme. Podsjeća na Dannyja Greena iz prošle sezone te je vrlo koristan svojoj fantasy ekipi dok ovako igra.

wes-johnson

Centri

Tyler Zeller – Konačno je dobio minute i produkcija je došla na svoje – 13.8 poena, 6.5 skokova, 1.3 blokade u zadnje 4, a samo je jednom igrao više od 25 minuta u tom rasponu. Celticsi su popunjeni na tim pozicijama, te ne vjerujem da će Zeller dugo zadržati ovu razinu igre, ali ga vrijedi uzeti dok je na ovim prosjecima.

Willie Cauley-SteinGeorge Karl je izjavio da želi da WCS počinje u petorci i da je zadovoljan njegovom igrom u završnicama. To se odrazilo i na njegov fantasy učinak – 14.7 koševa, 4.7 skokova i 1 blokada po utakmici u zadnje 3. Klasičnu statistiku centra lijepo zaokružuje i njegova sposobnost pogađanja slobodnih bacanja.

Sell high

Markieff Morris – bez imalo razmišljanja, ako je ovaj Morris blizanac na vašem rosteru, utržite ga dobro dok još možete. Prosjeci od 19.4 poena, 6.8 skokova, 4.6 asistencija, 1.6 ukradenih, 1.2 blokade i 0.8 pogođenih trica u zadnjih 5 utakmica se čine kao iz bajke, ali teško će se to nastaviti izvan ozljedama osakaćenih Sunsa. Ako ‘Kieff završi u Cavsima ili Rocketsima, iluzorno je očekivati da će zadržati ovakvu statistiku.

Buy low

Blake Griffin – predviđa se da će se Griffin vratiti na teren tek sredinom ožujka. Ako ste već osigurali mjesto u play-offu vaše fantasy lige, dajte sve od sebe da Griffina dovedete u svoje redove. Prosjeci od 23.2 poena, 8.7 skokova, 5.0 asistencija neće nestati niti ako Clippersi razmijene Griffina, koji je u prethodnim sezonama dokazao kakva je fantasy zvijer.

Monta Ellis – Ellis je zapao u krizu. U zadnjih 5 utakmica ni jednom nije ubacio više od 15 koševa, šutirao je izuzetno loše te imao 3.8 izgubljenih lopti po utakmici. Ohladio se, ali to samo znači da će se kad-tad ponovno zagrijati, jer je pokazao već ove sezone da može vezati utakmice s 25+ koševa i lijepom statistikom u ostalim kategorijama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE