Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Faried leti visoko, želi biti najbolji obrambeni igrač lige

Kenneth Faried je čovjek koji je letio vrlo visoko. Odlično ljeto pred prošlu sezonu kada je stvarno bio nevjerojatan s reprezentacijom SAD-a i dobio je $50 milijuna od Denvera. Nažalost po Nuggse, bivši trener Brian Shaw nije znao koristiti Manimala kao George Karl zbog čega je Faried prošle godine imao sezonu za zaborav. Shaw je tražio od Kennetha da igra više u postu, umjesto da nastavi s lockdown obranom i napadačkom igrom koja se sastoji od borbe za skok, predivnih zakucavanja i nekih put-back situacija koje su njegova specijalnost.

Melvin Hunt ga je bolje koristio pa je tako imao skoro double-double učinak (15.4 poena, 9.7 skokova, 52% šuta). Počeo je da razvija post-up igru i nastavio sa svojom prepoznatljivom energijom koja ga je krasila od ulaska u ligu. Mike Malone, trener Nuggetsa, rekao je za Farieda kako želi da trči i igra jednu vrlo brzu igru koja Fariedu odgovara. Da li da očekujemo Farieda u onoj formi koju je imao pod Karlom? Nećemo znati prije početka sezone, a Kenneth je već u razgovoru za Denver Post rekao na što se fokusira ovu godinu: „Moja obrana, na nju ću se fokusirati. Gledao sam mnogo videa s igračima koji su mi najveći protivnici ove godine i uspio sam shvatiti kako bolje da ih branim. Tako želim da postanem NBA igrač kakav sigurno mogu biti, a to je defenzivni igrač godine i izbor u prvu obrambenu petorku.“           

Faried ima odlične predispozicije da bude nevjerojatan defenzivac i ima energiju da bude puno značajniji igrač nego što je trenutno. Ono što uprava Nuggetsa vidi u tome je Farieda kao boljeg trade asseta kojeg bi neke ekipe željele vidjeti u svom rosteru. Radi se o četvorci koja je relativno niska za tu poziciju, koja pri tome uzima mnogo novca, ali isto tako pokazuje da je mnogo više od energy glue igrača. Cijelo ljeto GM Nuggetsa Tim Connelly pokušavao je prodati Kennetha, a u tome još nije uspio, mada oni ne gube nadu. Ako Malone napravi s Fariedom isto ono što je uradio s DeMarcusom Cousinsom (oba igrača imaju određene probleme s disciplinom) onda ga možda i zadrže ali puno je realnija opcija da ako Faried digne igru i postane zanimljiv drugim ekipama, Denver ga pošalje za pickove i nekog solidnog igrača s manjom platom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE