Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Faried odlazi iz Denvera?

U Nuggetsima je nered, takav nered da je vrlo vjerojatno da će trener Brian Shaw dobiti otkaz do kraja sezone, ako ne i prije. Tom timu temelje je postavio prošli trener George Karl, koji je inzistirao na brzim napadima i velikoj borbi. Nakon njegovog otkaza na mjesto trenera Nuggetsa došao je Shaw koji se više bazira na tradicionalnom načinu igre.

To je najviše utjecalo na najveću zvijezdu ekipe Kennetha Farieda, čovjeka koji ima nevjerojatnu energiju i atletičnost. Ovo ljeto je sjajno radio u reprezentaciji SAD-a i imao značajnu ulogu na Mundobasketu gdje su Ameri ‘pomeli’ sve pred sobom. Iako nije igrač koji si jednostavno može iskreirati lagani šut, Denver mu je dao novi ugovor i za 4 godine bi trebao zaraditi oko 50 milijuna dolara.

Ali kako kažu glasine Faried nije pretjerano popularan u svlačionici. Nekoliko izvora bliskih vodstvu Nuggetsa inzistira na tome da je rukovodstvo kluba prisiljeno reagirati. Nakon dovođenja J.J. Hicksona, sve su izglednije šanse da bi Faried mogao otići. Faried je ljubimac publike, ali više priča govori o tome kako u klubu baš i nisu toliko “ludi” za njim,a posebno nije trener Shaw.

Faried i Shaw zasigurno nisu imali najljepši start, a to je  Faried prokomentirao u razgovoru s ProBaketballTalk-om prošli tjedan; “Prijašnjih godina, kružile su priče kako se nisam htio pridržavati i prihvaćati trenerove zamisli. Htio sam ići po svome i igrati više minuta. Bio sam frustriran”, rekao je Faried, “Ali što se sezona odmiče moramo biti sve više i više zajedno, kako bismo ostvarili isti broj pobjeda kao i prošle sezone. Ove godine mi je puno pomoglo što sam bio s reprezentacijom i stvari koje sam tamo radio. Trener ima sve više povjerenja u mene i daje mi veću minutažu. Siguran sam da na terenu pomažem i dajem svoj utjecaj. “

Ipak, činjenica je kako Faried ove sezone igra manje minuta, daje manje poena i efikasnost mu je manja nego što je to bilo prošle sezone.

Stvari za Denver ne izgledaju najbolje ove sezone, te su na omjeru 2-7 i očito je da će se neke stvari morati drastično mijenjati ako se misle dokopati playoffa, pogotovo jer su na Zapadu i vrlo vjerojatno će im trebati pozitivan omjer pobjeda i poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE