Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Favoritima lagane pobjede, povratak Perkinsa

Favorizirane momèadi upisale su pobjede u svih pet utakmica koliko ih je odigrano u NBA ligi u utorak naveèer. Cleveland Cavaliersi i dalje su u tragièno lošem rezultatskom nizu.

Osamnaesti uzastopni poraz doživjeli su Cavsi na gostovanju u Bostonu gdje je vodeæa momèad Istoène konferencije NBA lige (omjer 34-10) slavila 112-95 pobjedu.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Jason Terry (28)
  • Asistencije: John Wall (13)
  • Skokovi: Kwame Brown (18)
  • Ukradene lopte: Rajon Rondo (4)
  • Blokade: J.J. Hickson (4)

Osim rezultata, Celticsi imaju još jedan razlog za zadovoljstvo. Naime, prvu je utakmicu od šeste finalne u prošloj sezoni za klub odigrao Kendrick Perkins, startni centar momèadi koji se posljednjih sedam mjeseci oporavljao od operacije koljena. Odigrao je 16 minuta uz uèinak od sedam poena i šest uhvaæenih lopti. Svih svojih 24 poena za pobjednièku momèad Paul Pierce je ubacio u prvom poluvremenu utakmice nagovijestivši njima 27. poraz u 28 utakmici u nizu za sastav Cavsa.

Kao i lanjski finalisti, niti prvaci nisu imali nikakvih problema u utorak. LA Lakersi su, uz 21 poen Kobea Bryanta u tri èetvrtine, 20 (uz sedam skokova) Paua Gasola i 19 (uz 11 skokova) Andrewa Bynuma, oèitali lekciju sastavu Utah Jazza svladavši ih 120-91. Veæ nakon prve èetvrtine bilo je 37-22 za domaæina, na poluvremenu je prednost narasla na 66-38 i sedma uzastopna pobjeda u Staples Centeru ostvarene je bez muke. Od kada Lakersi igraju u Staplesu, od 1999. godine, protiv Jazza imaju omjer 19-3 kada su domaæe utakmice u pitanju.

Dodajmo ovome da Bryantu nedostaje još trinaest poena da na osmom mjestu vjeène liste strijelaca u NBA ligi prestigne Hakeema Olajuwona (26.946 koševa). Priliku za ostvariti to imat æe protiv Sacramento Kingsa u petak u Los Angelesu.

Druga momèad iz toga grada, Clippersi, poraženi su kod Dallasa 112-105. Vijest dana, što se njih tièe, je da æe tri do èetiri tjedna igrati bez Erica Gordona (24,1 poen u prosjeku), svog najboljega strijelca i osmog cijele lige. U pitanju je ozljeda ruènoga zgloba.

Latest Posts

NE PROPUSTITE