Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fenomenalna igra Warriorsa u režiji Stephena Curryja

Prekrasna večer u Oaklandu u Oracle Areni gdje su Golden State Warriorsi odigrali sjajnu utakmicu pod palicom glavnog dirigenta orkestra Stephena Curryja i pomoćnika mu Jarretta Jacka.

Trener Nuggetsa, George Karl opet je krenuo s jako niskom petorkom u kojoj je Kenneth Faried bio startni centar, te mu se to brzo obilo o glavu jer je Andrew Bogut u prvih šest minuta zabio 6 poena i Karl je bio prisiljen uvesti JaVala McGeeja umjesto Farieda. Četvrtinu je obilježila izjednačena igra u kojoj se niti jedna ekipa nije uspjela značajnije rezultatski odvojiti. Nuggetsi su koševe standardno zabijali iz reketa, te su u prvoj četvrtini postigli 14 poena od 21 iz te pozicije, dok su Warriorsi zabili 10 poena iz reketa. Prednost Golden Stateu od 4 poena u prvoj četvrtini osigurali su Bogut s 8 poena i Carl Landry sa 6 poena (sve šutevima s poludistance). Šuteri obiju ekipa očito se nisu dobro zagrijali jer su ukupno za tricu šutirali 1/7. Posebno želimo istaknuti fenomenalno zakucavanje Boguta preko McGeeja koje vrijedi pogledati nekoliko puta.

Utakmica se nastavila u istom ritmu, igralo se koš na koš, ali ekipe su bile puno efikasnije te su u prvih pet minuta druge četvrtine ukupno zabili 27 poena. Nakon toga kreće prva serija u susretu od 7-2 koju su napravili Warriorsi u jednoj minuti na čelu s Bogutom i Jarrettom Jackom (moramo izdvojiti prekrasno dodavanje iza leđa od Boguta za tricu Jacka), te su poveli 45:37 i prisilili su Karla na zvanje prve minute odmora u drugoj četvrtini. Minuta odmora dala je željene rezultate za ekipu Denvera jer su napravili seriju 7-0 koju je predvodio profesor Andre Miller s 5 poena i asistencijom.

Međutim, nakon toga smo gledali samo Warriorse na terenu koji su napravili nekoliko prelijepih akcija. Prvo je Jack izveo fenomenalno polaganje, a zasjenio ga je Stephen Curry koji je ukrao loptu i pogodio svoju prvu tricu na utakmici s gotovo 9 metara preko ruke Coreyja Brewera, te su na njihovim krilima napravili seriju 11-0 za vodstvo 56:44 na kraju poluvremena. Momčad Golden Statea odigrala je odličnu obranu u tom periodu od posljednje tri i po minute u kojem nisu primili koš, te su Nuggetse prisilili na čak 9 izgubljenih lopti u drugoj četvrtini od ukupno 14 u prvom poluvremenu. Najbolji Ratnici u prvom poluvremenu bili su Bogut i Landry s po 12 poena, te Jack s 11 poena i 5 asistencija. Kod Nuggetsa su dobri bili Andre Iguodala i Miller s po 11 poena.

Drugo poluvrijeme Warriorsi su otvorili tricom Klaya Thompsona, ali Nuggetsi su uzvratili serijom 8-0 koju je predvodio Ty Lawson sa 7 poena i smanjuju vodstvo Golden Statea na 7 poena. Vidjeli smo početničku pogrešku trenera Warriorsa, Marka Jacksona koji je zaboravio pozvati minutu odmora i dopustio je Lawsonu da se razigra. On je to u potpunosti iskoristio, te im je zabio 15 poena i podijelio dvije asistencije u šest i po minuta treće četvrtine i smanjio je rezultat na 69:64 za Warriorse.

Tek tada je trener Jackson pozvao minutu odmora nakon koje su igrači Warriorsa reagirali jako dobro, te su uzvratili sa serijom 10-4 i sada je klupa Denvera morala pozvati time-out jer su se Warriorsi opet odvojili na dvoznamenkastu prednost od 11 poena. Ekipi Denvera to nije puno pomoglo jer je Curry namjestio nišanske sprave i sam je napravio seriju od 12 uzastopnih poena u dvije minute, te je odveo svoju ekipu do vodstva 91:72 na kraju treće četvrtine i svojim je prekrasnim potezima podigao kompletnu publiku na noge u ispunjenoj Oracle Areni koja je od tog trenutka bila u ekstazi.

Prve tri minute posljednje četvrtine prošle su mirno za momčad Warriorsa koja je i dalje kontrolirala utakmicu i držala pristojnu prednost od 16 poena razlike. Tada smo po prvi put vidjeli eksperiment trenera Jacksona koji je u postavi na poziciji centra i visokog krila zaigrao s Draymondom Greenom i Harrisonom Barnesom. Loša igra Nuggetsa u tom periodu natjerala je trenera Karla na zvanje minute odmora i pokušaju da probudi svoje igrače u nadi da mogu preokrenuti susret. Nije uspio u tome, te su Warriorsi četiri minute prije kraja, serijom 7-0 zapečatili sudbinu Nuggetsa u ovoj utakmici i otišli su na 23 poena prednosti.

Posljednje minute utakmice provedene su u revijalnom tonu i slavlju navijača Golden State Warriorsa, a završni rezultat bio je 115:101 za njihove ljubimce. Momčad Warriorsa imala je šest igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a heroj je bio Curry s 31 poenom uz šut 10/16 i za tri poena 6/11 (22 poena u trećoj četvrtini), 7 asistencija i 4 ukradene lopte, te je rekorder NBA lige po broju pogođenih trica (18) u prva četiri nastupa u doigravanju. Osim njega, moramo istaknuti Jacka s 21 poenom uz realizaciju 8/9, 5 skokova i 9 asistencija, te Lanrdyja sa 17 poena. U redovima Nuggetsa, najefikasniju bili su Lawson s 26 poena i 6 asistencija, te Iguodala s 19 poena i 8 skokova.

Glavni razlog pobjede Warriorsa i poraza Nuggetsa je maestralna treća četvrtina Curryja i odlična momčadska igra Warriorsa, te činjenica da su igrači Denvera izgubili 23 lopte, točnije čak 13 ukradenih lopti igrača Golden Statea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE