Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fenomenalni Rondo odveo Boston do pobjede

Nakon sedam sušnih godina Madison Square Garden je ponovno dobio utakmicu NBA doigravanja. Nažalost neæe je pamtiti po dobrome jer su bili potpuno razbijeni od strane Boston Celticsa.

Najtrofejniji NBA kluba došao je nadomak drugom krugu doigravanja. Poznavajuæi povijest NBA doigravanja koja jasno kaže kako do sada niti jedna ekipa nije uspjela preokrenuti zaostatak od tri pobjede, možemo vrlo lako i mirne savjesti zakljuèiti kako nas sutra u 21 sat po našem vremenu oèekuje najvjerojatnije posljednja utakmica ove sezone u legendarnoj dvorani.

Teško je za oèekivati da bi Njujorèani uz sutrašnju pobjedu uspjeli slaviti i nakon toga u TD Gardenu te izvuæi moguæu šestu utakmicu.

Rajon Rondo je svakako junak dana upisavši svoj šesti triple-double uèinak u doigravanju, èime se meðu svim aktivnim igraèima izjednaèio sa LeBronom Jamesom na drugom mjestu. Vodeæi je Jason Kidd sa 11 ostvarenih uèinaka. Rondo je ubacio 15 poena, a k tome dodao i 20 asistencija te uhvatio 10 lopti.

Na kraju je njegova fantastièna veèer rezultirala i raspoloženim Pierceom i Allenom. Posljednji je ubacio èak osam trica i susret završio sa 32 poena, dok je kapetan Celticsa pridodao 38 poena, sa odliènim šutom iz igre, 14/19. Knicksi protiv trojice raspoloženih All-Star igraèa nisu uspjeli ugroziti rezultat ni u jednom trenutku utakmice. Najbliže su bile u drugoj èetvrtini kada su došli na svega pet poena, a i tada je na scenu stupio i èetvrti All-Star igraè, Kevin Garnett (9p, 12sk, 4a). U drugom djelu su gosti rutinirano bez veæih poteškoæa priveli utakmicu kraju.

Na drugoj strani hendikepirani Knicksi za Chaunceya Billupsa su veoma nervozno otvorili susret, što u najveæoj mjeri snosi odgovornost Amare Stoudemire, koji je potpuno podbacio. Neraspoložen je bio i Carmelo Anthony koji je u prva dva susret ubacio skoro 40% svih poena svoje momèadi. Stoudemire je ubacio svega 7 poena, dok je Anthony ubacio 15. Najbolje je odigrao Shawne Williams, igraè sa klupe koji je 32 minute provedene na parketu ubacio 17 poena, i dodao 6 skokova te po dvije asistencije, ukradene lopte i blokade.

Igraèi New Yorka æe do sutra morati zasigurno nešto drastièno promijeniti u svojoj momèadi. U prvom redu u obrani, a u drugom pokazati potpuno drugaèiji karakter u napadu, jer ova ekipa može i mora puno bolje, što su i pokazali u prve dvije utakmice koje su se odvijale u TD Gardenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE