Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Finale doigravanja: Miami Heat – San Antonio Spurs

Znali smo da će doći kraj. Uvijek dođe i neizbježan je, ali ako već mora biti kraj neka bude spektakularan i nezaboravan. Regularni dio NBA sezone je već daleko iza nas, a pred nama je posljednji čin NBA predstave, gotovo savršeno režiran jer će nam ponuditi finale vrijedno finala, dvoboj Miami Heata i San Antonio Spursa.

Obje ekipe su trenutačno ono najbolje što nam NBA liga može ponuditi u smislu koncentrata talenta i kvalitete, povijesti i tradicije, iskustva i oku ugodne košarke. Obje ekipe su već zlatnim slovima upisane u povijest NBA košarke i spremne su ispisati povijest još jednom, pred nama, zaljubljenicima u košarku i svjedocima povijesnog događaja koji slijedi.

Kažu da ne treba imati prevelika očekivanja, ali NBA finale nam ne dopušta ništa manje, ne dopušta nam racionalnost i zato uživajmo u onome što slijedi, i neka potraje…

Miami Heat je prednost domaćeg parketa u doigravanju osigurao fantastičnim izvedbama u regularnom dijelu sezone. Već je bezbroj puta opjevan njihov niz od 27 uzastopnih pobjeda koji je uvelike kumovao konačnom omjeru od 66 pobjeda i 16 poraza, što je bilo i više nego dovoljno za prvo mjesto Istočne konferencije. Kroz regularni dio sezone Miami je dokazao da je najbolja košarkaška momčad na planeti, LeBron James se još jednom potvrdio kao najbolji košarkaš na istoj toj planeti i najbolji “statističar” što je na koncu rezultiralo osvajanjem MVP nagrade.

Heat nije bio ništa manje uvjerljiv i u prve dvije runde doigravanja. Susret protiv Milwaukeeja bio je sve samo ne susret ravnopravnih momčadi što sugerira i konačni ishod 4-0 za Miami. U drugoj rundi Chicago Bullsi uspijevaju iznenaditi aktualne prvake u prvoj utakmici, ali tu je bio i kraj iznenađenjima, u preostale četiri utakmice uslijedilo je isto toliko pobjeda Miamija. Da ipak ne bude baš sve tako jednostavno za Heat pobrinuli su se Indiana Pacersi koji ne da su Heat odveli u maratonsku utrku već na prisilni rad na golootočki kamenjar. U netom završenoj seriji Miami je osigurao finale tek u sedmoj utakmici u kojoj su konačno slomili žilave Pacerse koji su dobili ekskluzivno pravo na otkrivanje slabosti ove ekipe Miamija.

lebron-chalmers

Sve dok je Gregg Popovich glavni dirigent momčadi iz Teksasa, a Tim Duncan, Tony Parker i Manu Ginobili glavni solisti unutar orkestra, San Antonio će biti jedan od favorita za osvajanje naslova. Ipak, kako godine odmiču, i što je spomenuta trojka igrača starija, sve je više pitanja pred početak sezone o tome što Spursi doista mogu. Ove godine Spursi su ušutkali skeptike završivši regularni dio sezone kao druga momčad vrlo jakog Zapada s omjerom 58-24. U prvoj rundi doigravanja lako su se obračunali s ozljedama osakaćenim Lakersima, bilo je 4-0. Druga runda donijela je Spursima neugodnu mladu momčad Golden State Warriorsa, ali iskustvo Spursa i napadačka opcija više nisu dopustili preveliku dramu za navijače San Antonija i runda je završena rezultatom 4-2. I dok su svi očekivali neizvjesnu seriju finala Zapadne konferencije između Spursa i Memphis Grizzliesa, ekipa Gregga Popovicha odlučila je suprotno i Memphis se pridružio Lakersima kao još jedna ekipa koja je od Spursa na “pecanje” ispraćena “metlom”. Četiri utakmice u finalu konferencije i četiri pobjede, iako su barem dvije od te četiri mogle završiti i drugačije jer su se igrali produžeci.

Kada se autor ovoga teksta prihvatio zadatka da napiše najavu finala našao se u nezavidnoj poziciji, jer kako napisati najavu utakmice ako nemaš uobičajeni obrazac po kojemu pišeš najave utakmica, a to se u ovome slučaju odnosi na iskustvo gledanja i analize dosadašnjih susreta ovih protivnika u tijeku regularnog dijela sezone. Istina, Miami i San Antonio odigrali su ove sezone dvije utakmice, ali oba puta je jedna ekipa bila u okrnjenom sastavu. Kao da su oba trenera znala da će se susresti u finalu i da je do tada potrebno skrivati karte. Prvu utakmicu na Floridi pobijedio je Miami 105:100, ali tada za Spurse nisu igrali Parker, Duncan i Ginobili. U San Antoniju pobijedio je također domaćin 88:86, ali za Miami tada nisu igrali James, Dwyane Wade i Mario Chalmers, dok je Spursima nedostajao Ginobili.

Izvlačenje nekakvih bitnih zaključaka iz te dvije utakmice postaje bespredmetno jer su u obje utakmice barem jednoj ekipi nedostajali ključni igrači što automatski mijenja fizionomiju jedne ekipe.

Ekipi iz San Antonija ovo će biti četvrto NBA finale u posljednjih jedanaest godina, i u sva četiri finala Spursi su izlazili kao pobjednici. Prvo je Tim Duncan s Greggom Popovichem osvojio naslov 1999. godine, u eri prije dolaska Parkera i Ginobilija, dok su u eri Big Three  Spursi osvajali naslov u neparnim godinama 2003., 2005. i 20007. Tri finala, tri pobjede, i sve s istom okosnicom momčadi koju čine spomenuti igrači. To nam jasno govori kako je ekipa Spursa sastavljena od prekaljenih, iskusnih igrača testiranih u najrazličitijim borbama i situacijama.

Osim prijeko neophodnog iskustva Spursi posjeduju i nevjerojatan sustav koji svojim karakteristikama više podsjeća na kirurgiju, nego na košarku. Taj sistem je maksimalno precizan, točan i djelotvoran, a odlikuje ga timska igra, karakterni timski igrači s visoko razvijenom radnom etikom. U svakom trenutku svaki pojedini igrač zna što treba raditi na parketu, nema bezglavog srljanja pojedinaca i momčad nikada ne može biti “talac” pojedinog igrača. Trener Popovich je već dugi niz godina jedan od najboljih NBA stručnjaka, ali i jedan od najboljih menadžera NBA lige budući da ima veliki utjecaj na dovođenje igrača koji su mahom anonimci, ali s iskustvom igranja u Europi gdje su stekli kvalitetne radne navike koje se savršeno uklapaju u njegov sistem igre. On ne zahtijeva dovođenje superstar igrača, ne probija salary cap ograničenje bogatim ugovorima već precizno bira igrače koji mu odgovaraju i koji su Spursima kao small market franšizi omogućili stvaranje dinastije, ali i njeno održavanje na životu već jedanaest godina.

Ono što već dugi niz godina karakterizira napadačku igru Spursa jest fantastična igra pick and rolla, brzi protok lopte, individualne genijalnosti Parkera, Ginobilija i Duncana, i općenito screen igra. Jednom je Kobe Bryant rekao o njihovoj igri sljedeće: “Mi znamo kada oni pozovu akciju koja je to akcija, i znamo da će lopta završiti u kutu na trici, ali to nikako ne možemo spriječiti.”

Spursi posjeduju i raznovrsnost igračkog kadra, koji je toliko širok da se mogu prilagoditi bilo kojim uvjetima na terenu. Ako im trebaju vrhunski slasheri tu su Parker i Ginobili. Treba im razigravanje s visokog posta? Nije problem, u igru će Boris Diaw. Žele raširiti reket? Može, Matt Bonner je spreman. Visoka petorka ili niska, sporiji ili brži tempo, Spursi mogu odigrati što im odgovara, s bilo kojom petorkom na parketu, a da rezultat ne pati.

Prvi problem s kojim bi se mogao susresti Miami je pick and roll ili pick and pop igra Parkera i Duncana koju su njih dvojica doveli do savršenstva. Jako teško je braniti tandem u kojemu je jedan igrač (Parker) fantastičan ball handler s odličnim pregledom igre, a drugi je izvrsni screener (Duncan) također s jako dobrim pregledom igre, završavanjem oko obruča i šutom s poludistance. San Antonio je zahvaljujući visokom pick and rollu uništio Memphis izvlačeći duboko izvan reketa Marca Gasola, a Miami je sa svojim udvajanjem i visokim izlascima na igrača koji kontrolira loptu imao dosta problema protiv Indiane, a taj bi problem mogao biti i veći protiv Spursa. Nakon odigranog picka Parkera i Duncana, na Francuzu je da odluči što će, a sve ovisi o tome kako će Miami braniti ovaj trademark potez Spursa. Ako se odluče za udvajanje Parkera, Duncan ostaje sam kao što je i David West ostajao. Ako ne probijaju Duncanov screen iznad, već ispod igrača, ostaje mogućnost da Parker svojom brzinom lako ostavi čuvara iza sebe i napadne obruč, da šutne s poludistance ili da se lopta brzim protokom prenese do igrača koji je sam na perimetru.

parker-lebron

Drugi problem za Miami u obrani mogao bi biti obrana nad visokim igračima Spursa, prvenstveno Duncanu, ali i Tiagu Splitteru koji je dobar finišer oko obruča. O Duncanu ne treba trošiti riječi, jedan od najboljih igrača svoje generacije, ako ne i najbolji. Njegovi post up potezi su veličanstveni, baš kao i meka ruka i šut s poludistance, jednostavno kompletan igrač i stalna prijetnja u napadu. Fizički gledano, Duncan i Splitter možda nisu tako dominantni kao Roy Hibbert i West koji su stvorili hrpu problema Heatu, ali ako Splitter ostane agresivan oko obruča, a pri tome mislimo na napadački skok i završavanje akcija nakon pick and rolla stvorit će probleme Heatu. Duncanu ne treba agresivnost jer on posjeduje najfiniju ispoliranu napadačku tehniku i teško je vjerovati da će ga Miami udvajati jer bi ostavili veliki prostor na perimetru izvrsnim šuterima Spursa koji su bolji šuteri nego igrači Pacersa i sve sami specijalisti za tricu.

Bit će zanimljivo vidjeti i tko će igrati obranu nad Tonyjem Parkerom koji je uz Chrisa Paula najbolji razigravač lige, i koji je bio legitimni pretendent na MVP nagradu sve do trenutka kada se ozlijedio. Parker posjeduje široki dijapazon oružja koji uključuje: zavidnu kontrolu lopte, pregled igre, šut iz driblinga, sposobnost kreacije vlastitog šuta, slashersku igru, završavanje oko obruča, iniciranje kontakta i iznuđivanje slobodnih bacanja. Kompletan igrač kojemu će jako teško parirati i Chalmers i Norris Cole pa se ne smijemo iznenaditi ako Parkera bude čuvao James, posebice u završnim trenutcima susreta.

Nešto slično kao za Parkera vrijedi i za Manua Ginobilija koji je jedan od najboljih šestih igrača u povijesti NBA lige. Prava napast za svog čuvara u “1 na 1” igri, playmaker zarobljen u tijelu šutera i nevjerojatno inteligentan igrač. Najpoznatiji je po svojim “hakl” potezima koji se rijetko viđaju na košarkaškim parketima, ali i po racionalnom šutiranju. Rijetko kada šutira duge dvojke, oslanja se na napadanje obruča i šutiranje trica. Premda nije u najboljoj formi i konstantno ima sitnih problema s ozljedama, stavili bismo ruku u vatru da će Argentinac prelomiti barem jednu utakmicu u korist Spursa.

U rosteru Spursa nalazi se čak devet igrača koji tricu mogu šutirati u visokom postotku, što dovoljno govori koliko je šut tri poena moćno oružje Spursa. Korištenje tog oružja najviše će ovisiti o brzom protoku lopte što je još jedan preduvjet da bi se pobijedilo Miami koji će morati paziti na svakog igrača Spursa, bez iznimke i neće se moći kockati kao s Lanceom Stephensonom protiv Indiane.

Što se obrane tiče, tu su Pacersi pokazali Spursima recept protiv Miamija. Potrebni su dobri bočni stoperi, a Spursi to imaju u Leonardu i Dannyju Greenu koji protiv Wadea i Jamesa mogu igrati dobru “1 na 1” obranu. Duncan i Splitter bit će zaduženi za “prljave” poslove i obranu obruča nakon prodora Heatovih igrača, ali svakako će biti najzanimljivije vidjeti kako će Spursi braniti Jamesa. LeBron je protiv Jimmyja Butlera iz Chicaga i Paula Georgea iz Indiane pokazao da je sasvim svejedno tko ga brani, iako su obojica spomenutih igrača izvrsni obrambeni igrači. Butleru je prosječno postizao 23,6 poena, a Georgeu čak 29 poena. Nezahvalan zadatak da čuva Jamesa kod Spursa će dobiti Kawhi Leonard. Leonard ima tek 22 godine ali već se smatra jednim od najboljih obrambenih igrača na krilnoj poziciji. Dovoljno je brz da ostaje ispred svoga protivnika, ne bježi od fizičkog kontakta i ima jako brz rad rukama. Teško je vjerovati da će Leonard zaustaviti Jamesa, ali ako mu makar uspije otežati posao što znači umanjiti mu postotak šuta i zadržati ga na oko 25 poena, uradit će veliki posao.

lebron-leonard

Kako to obično biva protiv Heata, djelotvorna obrana protiv njih počinje dok traje napad njihovih protivnika. Spursi moraju maksimalno reducirati izgubljene lopte u napadu, a kako to izgleda kada se u tome ne uspije pokazala je Indiana u sedmoj utakmici.

Popovich je do sada u playoffu svakom protivniku nešto novo u obrani pripremio i oduzeo mu najjače oružje. Protiv Lakersa je uspješno zaustavio Dwighta Howarda i Paua Gasola, Golden Stateu je umanjio postotak ubačaja za 3, s 40% na 36%, ali je i neutralizirao Stephena Curryja postavljanjem Leonarda kao njegovog čuvara. Memphisu je oduzeo poene iz reketa i potpuno zaustavio Randolpha. U regularnom dijelu sezone Memphis je postizao 42 poena iz reketa, a protiv Spursa u doigravanju 36. Vjerujemo da je Popovich nešto spremio i za Miami.

Miami je prva ekipa nakon L.A. Lakersa koja se tri godine uzastopno plasirala u NBA finale. Lakersima je to uspijevalo u vremenskom intervalu od 2008. do 2010. godine, ali je ekipa iz South Beacha ujedno i prva ekipa iz Istočne konferencije nakon Chicago Bullsa koja se u tri uzastopne sezone plasirala u finale.

U dva dosadašnja finala Miami je imao polovičan uspjeh. Prije dvije sezone, u prvoj sezoni trijumvirata Wade-James-Bosh, bolji od njih bili su Dallas Mavericksi, a početak stvaranja moguće dinastije Miami je nagovijestio prošle godine kada su se okitili prstenjem pobijedivši u finalu Oklahomu. Neki su već spremni ovu Miamijevu momčad proglasiti dinastijom, ali treba biti oprezan i strpljiv jer općenito prevladava konsenzus da dinastija nastaje osvajanjem tri naslova, u kraćem vremenskom periodu i s istom okosnicom momčadi.

Baš kao što San Antonio ima izgrađen sustav u kojemu dominira timska igra, tako i Miamijev sistem igre funkcionira zahvaljujući visokokvalitetnim individuama unutar tog sistema, a pri tome mislimo na Wadea, Chrisa Bosha i Jamesa, s jednom razlikom, a to je James koji je sistem unutar sistema, metasistem, što ćemo kasnije objasniti.

Wade i Bosh našli su se u centru pozornosti zbog slabih predstava protiv Pacersa što je pomalo nepravedno prema tim igračima, jer ispada da nisu htjeli pomoći Jamesu. Zaboravlja se da Wade igra s ozljedom koljena zbog koje uopće ne bi igrao da je regularni dio sezone još u tijeku, a Bosh je vodio veliku bitku protiv centarske linije Pacersa gdje je trošio glavninu snage u obrani, ponekad rano ulazeći u osobne pogreške koje bi ga izbacile iz igre. Također treba kreditirati i obranu Pacersa koja je bila na visokom nivou i koja nije dopustila da se Wade i Bosh razigraju, čak štoviše, čini se jasnom intencija Pacersa da zatvore sve pomoći koje mogu stići Jamesu.

Bilo kako bilo, finale NBA lige ne dopušta “šlepanje” nijednog igrača unutar ekipe, a posebno ne najvažnijih igrača koji čine više od pola momčadi. Wade je već najavio da će stisnuti zube, i ako uspije biti agresivan u svojoj slash and kick igri protiv Greena i drugih čuvara Heat će biti na dobitku. To će mu biti ponešto jednostavnije nego protiv Pacersa. Spursi više odgovaraju Heatu nego Pacersi zato što nisu izrazito dominantna fizička ekipa kao Indiana. Nemaju dva tornja u sredini poput Hibberta i Westa. Splitter nije razina Hibberta posebno ne što se tiče protekcije obruča, a Duncan neće stići sve sam pokriti. Ostaje nam da vidimo koliki će biti Wadeov doprinos.

Bosh će se također trebati probuditi u napadu jer će imati više prostora za svoj šut s poludistance, za šutiranje trica, te očekujemo da profunkcionira pick and roll i pick and pop kojega odigravaju on i James. Ukoliko Bosh već na startu utakmice uđe u dobru šutersku seriju automatski će izvlačiti jednog visokog za sobom koji ga bude čuvao i tako ostavljati prostor za napadanje reketa što je Miami obilato koristio tijekom cijele sezone.

LeBron James je u ovom playoffu, iako još nije kraj, potvrdio da je najbolji košarkaš na planeti i da je MVP nagrada sasvim zasluženo u njegovim rukama, a navijači Heata očekuju da LeBron nastavi dominaciju i u finalu. On je protiv dvije (Chicago i Indiana), od tri, najbolje obrane lige jednostavno briljirao. Prosječno postiže 26 poena, uz 7 skokova, 6 asistencija i 1 ukradenu loptu. Bez obzira što je Wade starosjedilac u Heatovoj ekipi, jasno je da je James lider ove momčadi i ključni čovjek. Dovoljno je samo pogledati kako igra Heata gubi jednu dimenziju kada je on na odmoru. U playoffu mudro se riješio šutiranja dugih dvojki preko ruke i sada koristi svoja snažna oružja kao što su napadi na obruč, igra leđima u postu, razigravanje ekipe, a popravio je i šut za tri. Univerzalan igrač, sada već sa ogromnim iskustvom igranja playoff finala i ponovno će biti prava napast i prva opasnost za Spurse.

Osim individualnih kvaliteta spomenutog trojca Miamiju će za pobjedu nad Spursima trebati i podrška ostatka momčadi. Što se petorke tiče tu su Udonis Haslem sa svojim snažnim oružjem u vidu baseline mid range šuteva i Mario Chalmers koji će najviše prijetiti s perimetra. Heat je, baš kao i Spursi, momčad natrpana šuterima sa snajperskim optikama, a među njih možemo ubrojiti jednog od najboljih šutera svih vremena Raya Allena, zatim Mikea Millera, Shanea Battiera i Rasharda Lewisa.

Baš kao što će Spursi morati obranu početi igrati u napadu, tako će i Heat u obrani morati već razmišljati o napadu. Njihov izlazak iz obrane u napad nakon promašenog šuta protivnika ili ukradene lopte je nešto što funkcionira savršeno. Savršena tranzicija sa savršenim linijama kretanja. Osim toga, Miami će imati više prostora za trku i poentiranje na nepostavljenu obranu, u većoj mjeri nego protiv Indiane, jer Spursi također preferiraju brži stil košarke.

Spursi bi se protiv Miamija mogli naći u problemu jer Miami je sve samo ne predvidljiva ekipa. Popovich je znao da za pobjedu nad Lakersima i Memphisu treba zaustaviti centarsku liniju, da Warriorsima treba oduzeti šut i neutralizirati Curryja i sve su to Spursi dobro odradili. Ali koga ili što zaustaviti kod Heata? James je prema svemu sudeći nezaustavljiv, Wade ako bude agresivan Spursi će imati velikih problema, Bosha se ne smije ostaviti samoga ni na centru. Radi se o ekipi s tri Hall of Fame igrača, vrhunskim individualcima koji bilo kome i bilo kada mogu zabiti 20+ poena, o ekipi koja fantastično obranu pretvara u napad, koja može igrati različitim stilovima i ima pobjednički mentalitet.

andersen-duncan

Što se obrane Miamija tiče ona će se morati fokusirati na četiri fronta. Prvi front otvara Tony Parker svojom igrom koja obranu presijeca na dva dijela. Parker je u odličnoj formu u ovom doigravanju i očekujemo da ga dobar dio utakmice na čuvanje preuzme James koji se u povijesti dobro nosio protiv sličnih tipova igrača (Derrick Rose na primjer). Na drugom frontu će prijetiti Tim Duncan svojom post igrom u reketu. Duncana je teško zadržati jer mu ni Haslem ni Bosh ne mogu parirati ni masom, ni visinom a ni posebno dobrom obranom. Treći front čini kombinacija prva dva a to je pick and roll Parkera i Duncana, Miami će morati pronaći rješenje za taj problem koji će se sigurno javiti. Mobilnost obrane i njena discipliniranost omogućiti će Miamiju da ne dopusti šuterima Spursa (Greenu, Bonneru, Leonardu) da im pogađaju trice i otvorene šuteve i time će zatvoriti četvrti front.

Miami je protiv Pacersa imao veliku prednost u odnosu na širinu ili dužinu klupe. Protiv Spursa to neće biti slučaj. Obje ekipe imaju jako kvalitetne i raznovrsne igrače na klupi koji mogu održavati povoljan tempo igre ili aktivan rezultat. Miami na taj način više neće moći raditi razliku ili prednost kao što je to bio slučaj protiv Indiane. Dakle, u srazu klupa rezultat je neriješen, iako je Ginobili bolji šesti igrač od Allena, Battiera ili Millera.

Zato u srazu trenera rezultat nije izjednačen i prednost ćemo zbog iskustva ali i većeg broja trofeja dati Popovichu. Legendarni Pop ima četiri osvojena naslova i sedamnaest godina radnog iskustva kao samostalni trener, a u NBA ligi u svojstvu neke vrste trenera je još od 1988. godine. Erik Spoelstra je mlad i perspektivan trener, oko kojega se često nalazi veo sumnje budući da se nad njim često nadvija sjena Pata Rileyja. Međutim, Spoelstra se tijekom serije protiv Pacersa pokazao kao hrabar trener, koji je spreman riskirati, vući odlučne poteze i time je svakako zaradio poštovanje javnosti.

Prije konačne prognoze dotaknut ćemo se još i pauze od devet dana bez utakmica koju je imao San Antonio. To svakako može značiti da će igrači ispasti iz ritma i da će imati težak ulazak u utakmicu, ali ta pauza je dobro došla veteranima poput Duncana ili Ginobilija, i vjerujemo da se to neće previše osjetiti na ekipi San Antonia. Ali isto tako je Miami igrao iscrpljujuću seriju protiv Pacersa i sigurno osjećaju zamor materijala pa nam dugi odmor Spursa ali i napor Heata dođe kao ista stvar.

Nadamo se da će ovo finale biti duže i zanimljivije nego prošlosezonsko kada je Miami svladao Oklahomu u pet utakmica. Teško je prognozirati pobjednika i osvajača naslova jer vjerujemo da će biti tanke linije koje će dijeliti pobjednika od gubitnika. Miami je svakako favorit, ali Spursi nisu totalni autsajder te očekujemo da će pobijediti onaj tko svoje osnovne pogreške svede na minimum, a to znači što je moguće manje izgubljenih lopti i dopuštenih napadačkih skokova te pogađanje svojih slobodnih bacanja, a naravno i da će faktor sreće odlučivati. Ipak, San Antonio je ostavio bolji dojam na nas tijekom playoffa, dok se nad Miamijem još uvijek vrte neki upitnici (Wade, Bosh?), tako da predviđamo peti naslov za Duncana i Popovicha.

Prognoza: Miami Heat – San Antonio Spurs 3:4

Raspored odigravanja utakmica

1. Miami – San Antonio, 7. lipnja, 03.00h
2. Miami – San Antonio, 10. lipnja, 02.00h
3. San Antonio – Miami, 12. lipnja, 03.00h
4. San Antonio – Miami, 14. lipnja, 03.00h
5.* San Antonio – Miami, 17. lipnja, 02.00h
6.* Miami – San Antonio, 19. lipnja, 03.00h
7.* Miami – San Antonio, 21. lipnja, 03.00h

Sva vremena i datumi odigravanja utakmica napisani su po srednjoeuropskom vremenu, a utakmice označene sa zvjezdicom (*) neće se igrati ako neka od ekipa uspije ostvariti 4 pobjede prije navedenog susreta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE