Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Finale: Miami vratio “break” i poveo 2-1

Košarkaši Miami Heata vratili su izgubljenu prednost domaæeg parketa slavljem u Dallasovom American Airlines Centeru te poveli 2-1 u seriji na èetiri pobjede u velikom finalu NBA lige. Bilo je 88:86.

Nakon što je Heat izgubio kod kuæe drugu utakmicu serije (95:93), u nedjelju su stvari vraæene u “normalu” što se iskoristivosti prednosti domaæeg parketa tièe. Posljednji koš na utakmici, a ubaèen je on 39,6 sekundi prije kraja susreta, djelo je Chrisa Bosha (18 poena), no, treba naglasiti da je Miami tijekom cijelog ogleda najviše dobivao od Dwyanea Wadea. Najkorisniji igraè NBA finala iz 2006., u kojem su se srele ove dvije momèadi, a floridska uz 4-2 došla do naslova, ubacio je 29 koševa i imao 11 skokova.

Sljedeæe dvije utakmice igraju se u Dallasu (utorak, pa èetvrtak), a hoæe li biti reprizirana 2006. (Miami ondje slavio nakon dva uvodna poraza) ovisit æe i o raspoloženosti domaæina u èijim je redovima u treæoj utakmici na traženo visokoj razini bio tek Dirk Nowitzki. Ubacio je Nijemac 34 poena (15 u zadnjoj èetvrtini), imao i 11 skokova i tri blokade, meðutim, ostat æe zapisano da je i promašio šut za produžetak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE