Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Finale WNBA lige: Phoenix Mercury – Chicago Sky

Ovih dana košarka je top tema što se tiče sporta zbog održavanja Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Dok bodrimo naše dečke, donosimo izvještaj o raspletu i prvakinjama dviju konferencija WNBA lige. Finale lige počinje danas.

U Istočnoj konferenciji tri su utakmice trebale ekipi Chicago Sky da se izbori za prvo mjesto konferencije i finale WNBA lige. Iako se očekivalo da će bez većih poteškoća dobiti Indianu, poteškoća je itekako bilo. Naime, prvu utakmicu u gostima su izgubile. Ne s velikom razlikom, ali poraz je poraz. 20 poena Sylvie Fowles nije bilo dovoljno da se Chicago nesmetano približi finalima lige. Druga utakmica donijela je dosta nervoze. Odigravala su se dva produžetka na regularnih 40 minuta, a ekipa Chicaga je za koš razlike na domaćem parketu pobijedila Indianu. Ovoga puta Fowles je završila utakmicu s 27 poena. Treća utakmica konačno je donijela pobjednika. Chicago se izborio za finale pobijedivši Indianu, a pobjedi je najviše doprinijela šuterski raspoložena Allie Quigley ubacivši 24 poena.

Zapadna konferencija donijela nam je okršaj dugogodišnjih rivala, Phoenixa i Minnesote. I ovdje je za rasplet bilo potrebno odigrati tri izuzetno teške i napete utakmice. U prvoj utakmici ekipa Phoenix Mercuryja odradila je divovski posao u obrani zaustavivši Mayu Moore. Maya je utakmicu završila s 9 poena. Njezinu neučinkovitost nadoknadila je Lindsay Whalen ubacivši 25 poena. No, to im nije bilo dovoljno za pobjedu na Phoenixovu parketu. Druga utakmica, druga priča. Maya Moore se “vratila” te ubacila 32 poena uključujući 5 trica. Ekipa Phoenixa je tri cijele četvrtine imala vodstvo, ali trio američke ženske košarkaške reprezentacije (Moore, Whalen i Augustus) se razmahao u zadnjoj i donio izjednačujuću pobjedu. Odlučujuća utakmica odigravala se u US Airways Centru u Phoenixu. Ekipa Mercuryja dugo nije odigrala bolju utakmicu pred domaćom publikom. U jednom trenutku imale su vodstvo od 22 poena. Bilo je dosta nervoze, a trenerica Minnesote je u zadnjoj četvrtini dobila tehničku i napustila igralište. Ovoga puta Diana Taurasi je bila nezaustavljiva. Utakmicu je završila s 31 poenom i 7 asistencija te Phoenix Mercury odvela u treće finale WNBA lige.

Prva finalna utakmica između Phoenixa i Chicaga odigrava se u nedjelju u 21.30 po našem vremenu. Sve opcije su otvorene. Iako je Mercury ove sezone u dva navrata pobijedio Chicago, nipošto ne smije podcijeniti ovu ekipu koja je opasna do zadnje sekunde. U prošlim člancima već smo spominjali Chicagove povratke u utakmicu poslije velikih minusa. Nadalje, tu su sad Vandersloot i Delle Donne s kojima je Chicago Sky mnogo jača ekipa. Mogu li Taurasi, Taylor, Griner, Dupree i Bonner odvesti Phoenix do trećeg naslova prvakinja WNBA lige? Ili će Chicago po prvi put okusiti kako je to biti na tronu najjače ženske košarkaške lige na svijetu?

Neka pobijede bolje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE