Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fisher sa zvukom sirene, poraz Sunsa u produžetku

Noæas je odigrano 11 susreta, a najzanimljivije je bilo u gradskom derbiju izmeðu Clippersa i Lakersa gdje je junak dana postao Derek Fisher. Naime, organizator igre Lakersa je sa zvukom sirene uspio položiti loptu za slavlje svoje momèadi. Dodajmo i to, kako su Sunsi pred domaæom publikom poraženi u produžetku protiv Memphisa, dok su igraèi Miamija upisali šestu uzastopnu pobjedu svladavši Utah Jazz.

Spursi 18 od 21, ozljeda Currya

San Antonio Spursi doèekali su Golden State Warriorse i svladali ih 111-94 za svoju osamnaestu pobjedu u 21. utakmici sezone, èime je upisan najbolji start u povijesti kluba. Što se same utakmice tièe, pobjeda je bila oèekivana buduæi da su Warriorsi rado viðeni suparnik igraèima Spursa. Naime, pobjeda u srijedu ukupno je 25. uzastopna domaæa San Antonija protiv Golden Statea što je i najdulji aktivni niz u NBA ligi jedne momèadi protiv istog suparnika. Nadalje, bila je ovo i deveta uzastopna Spursa protiv Warriorsa èemu je najviše pridonio Tony Parker s 19 poena i devet asistencija. Osim bez pobjede, gosti su ostali i bez Stephena Curryja koji je išèašio gležanj tijekom druge èetvrtine utakmice i nije se vraæao na parket.

Do osme uzastopne pobjede stigli su Boston Celticsi (Ray Allen 28 poena) nakon što su sa 105-89 svladali Denver Nuggetse èiji je trener George Karl i dalje na 999 pobjeda u karijeri. Jubilarnu æe imati priliku proslaviti u petak kada mu sastav gostuje u Torontu.

Za Denver je utakmicu propustio Carmelo Anthony. Zanimljivo, u tri od jedanaest domaæih utakmica Celticsi su igrali protiv suparnika bez njihovih najveæih zvijezda. Washington je gostovao bez Johna Walla, a Oklahoma City bez Kevina Duranta.

U sjajnom nizu od šest vezanih pobjeda su Miami Heat i New York Knicksi. Ovi prvi slavili su na teškom gostovanju u Salt Lake Cityju 111-98, anuliravši tako poraz u produžetku (116-114) od istog suparnika prije manje od mjesec dana. U toj se utakmici Jazz vratio nakon minusa od 22 poena, a sada su pali nakon zadnje èetvrtine koju je Heat, predvoðen s 33 poena, sedam skokova i devet asistencija LeBrona Jamesa, dobio 34-20.

Bargnaniju rekord karijere i pobjeda protiv Knicksa

Dvoboj centara u Madison Square Gardenu dobio je Andrea Bargnani, no njegovi su Toronto Raptorsi poraženi 113-110 od domaæih New York Knicksa. Talijan je utakmicu završio s rekordom karijere od 41 koša (uz sedam skokova i šest asistencija) igravši “simultanku” s Amar’eom Stoudemireom (34 poena, 14 uhvaæenih lopti). Tricu za pobjedu 2.7 sekundi prije kraja utakmice ubacio je Raymond Felton (28 poena, 11 asistencija), a lopta je ušla nakon što je pet puta dotaknula obruè prije prolaska kroz mrežicu. Nešto prije toga Bargnani je tricom poravnao rezultat na 110-110, a potom oèajnièki s desetak metara u preostalom vremenu debelo promašio za produžetak.

Gradski derbi u Los Angelesu pripao je Lakersima koji su svladali Clipperse 87-86 šutom Dereka Fishera sa zvukom sirene. Kobe Bryant je ubacio 24 poena za Lakerse, Eric Gordon jednako toliko za Clipperse.

Ove sezone u NBA ligi deset je puta upisan uèinak pojedinca od dvadeset poena i skokova na jednom utakmici. Polovica njih pripada Minnesotinom Kevinu Loveu koji je postigao 22 poena i uhvatio 21 loptu u porazu momèadi od Oklahoma City Thundera predvoðenih Kevinom Durantom (30 koševa, 11 skokova). Bilo je 111-103 za goste.

Latest Posts

NE PROPUSTITE