Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Flip Saunders izgubio borbu s bolesti

Tužna vijest za sve fanove NBA lige. Naime, trener i predsjednik košarkaških operacija Minnesota Timberwolvesa Flip Saunders napustio je svijet nakon teške borbe sa rakom. Inače, u kolovozu ove godine, diagnosticiran mu je Hodgkinov limfom ali je po riječima doktora to bilo vrlo izlječivo. Iako je namijenio da ostane na svojoj poziciji i kroz borbu s bolešću, ovaj trener je na kraju morao da napusti poziciju za ovu godinu.

Sada, dva dana prije početka nove sezone, objavljeno je kako je bivši trener Wizardsa i Pistonsa preminuo od raka. 1995. počeo je svoju karijeru u timu u kojem je i završio, a u međuvremenu je vodio Pistonse (2005.-2008.) te Wizardse (2009.-2012.). Svoju karijeru je poslije Wizardsa nastavio u Wolvesima u kojima je bio trener i GM te je na zadnjem draftu kao prvog birao Karl-Anthony Townsa. Nažalost, titule nije osvajao ali je bio vrlo cijenjen i trener i GM u čitavoj ligi.

U karijeri je pobijedio 654 utakmice a izgubio 592, a u playoffu je pobijedio 47, a izgubio 51 utakmicu. Bio je jednom u finalu Zapadne konfrencije s Wolvesima tijekom vremena Kevina Garnetta, ali tu je izgubio od Los Angeles Lakersa. Sa Pistonsima je tri puta zaredom bio u finalima Istočne konferencije ali to veliko NBA finale, nažalost, nije doživio. 2006. dobio je Heat (kasniji prvak), zatim Cleveland sa LeBronom Jamesom, a onda i Boston koji je u sebi imao Kevina Garnetta kojeg je Flip vodio u Minnesoti. Zadnji pozdrav Phillipu Danielu „Flipu“ Saundersu, velikom treneru ali još većem čovjeku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE