Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Flip Saunders zamijenio Davida Kahna u Timberwolvesima

Kao što smo već pisali, spominjalo se kako je Flip Saunders blizu svog povratka u Minnesotu. Saunders je potvrdio da se već dogovorio s vlasnikom Timberwolvesa Glenom Taylorom i postao novi predsjednik košarkaških operacija, zamijenivši tako Davida Kahna kojemu su čelnici ekipe odlučili ne produžiti ugovor.

Ovim potezom Taylor je želio osigurati da Timberwolvesi ostanu u Minneapolisu te će ih tako maknuti s tržišta. Na klupi, kao glavni trener ekipe, ostat će Rick Adelman koji je morao propustiti posljednjih 10 utakmica u sezoni, a Saunders je potvrdio tu informaciju jer se on ne želi vratiti na tu ulogu.

Razlozi zašto je David Kahn dobio otkaz vjerojatno je loš omjer pobjeda i poraza uz loše odluke na draftu. Godine 2009. uzeo je Jonnyja Flynna ispred Stephena Curryja, mijenjao pick koji je Denver iskoristio na Ty Lawsonu u zamjenu za četvrti pick 2010., odnosno Wesleya Johnsona. Od 10 igrača koje je uzeo u posljednje četiri godine samo su Ricky Rubio i Derrick Williams u ekipi.

Saunders je u nepunih deset sezona kao trener Timberwolvesa upisao 411 pobjeda uz 326 poraza i osigurao osam uzastopnih nastupa u doigravanju. Sada ima podjednako dobru ekipu kao tada i uz dobar pick ove godine, uz sreću sa zdravljem ključnih igrača, Timberwolvesi bi napokon mogli ponovno zaigrati u doigravanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE