Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Floridski derbi, Denver i Dallas za prekid niza poraza

Od jedanaest veèerašnjih susreta njih èak sedam æe se igrati kod ekipa Istoène konferencije. Odmah u 1 sat iza ponoæi poèinju najzanimljivije utakmice. Sixersi doèekuju Spurse pred svojom publikom i traže veæ 14. domaæu pobjedu. U isto vrijeme poèinje i najzanimljiviji susret veèeri. Orlando doèekuje Miamija i pokušava što prije zaboraviti poraz od Clippersa koji nastavljaju svoj gostujuæi niz ovaj puta kod Cavaliersa. Trebalo bi biti zanimljivo i na Zapadu u posljednje dvije utakmice veèeri gdje Denver doèekuje Dallas i gdje jedna ekipa mora prekinuti svoj niz poraza a druga æe ga još više produžiti. I za kraj veèeri Portland doèekuje Houston u dvoboju ekipa sa istim omjerom.

Toronto Raptors – Milwaukee Bucks  01.00

Domaæini u zadnjih pet susreta imaju samo jednu pobjedu i to na svome parketu protiv Wizardsa. Baš protiv njih su i izgubili zadnju utakmicu koja je završila nakon produžetka. Sjajnu napadaèku veèer su imali Jerryd Bayless i Linas Kleiza koji su susreta završili s 30 poena a kombinirano su zabili 10 trica iz 18 pokušaja. Taj dvojac se pridružio DeRozanu i Barbosi te predvode napad Raptorsa koji je osakaæen ne igranjem Bargnanija kojeg nema niti veèeras. Bucksi (10-14) su nakon niza od tri pobjede zaredali sa tri poraza od èega su zadnja dva bila na svome parketu gdje su dozvolili protivnicima 110 poena u prosjeku. Dok protiv Bullsa nisu imali nikakve šanse juèer su neoèekivano izgubili od Sunsa 107:105. Osim Dunleavyja, potpuno je zakazala vanjska linija pa je tako ekipu predvodio veteran Drew Gooden s 25 poena u 29 provedenih minuta na parketu. Kao i kod Toronta imaju samo jedan izostanak, ali kljuèan. Bogut je ozlijeðen i neæe ga biti još neko vrijeme.

Trebao bi ovo biti zanimljiv dvoboj gdje nema izrazitog favorita. Žele li se Raptorsi imalo približiti Bucksima na ljestvici eto im prave prilike.

Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs  01.00

Sixersi (18-7) su ponovno oduševili i skinuli skalp još jednoj momèadi protiv kojih nisu bili favoriti. Sjajnom igrom došli su do važne pobjede protiv Lakersa i trenutno su na 13-3 omjeru u svome Wells Fargo Centru. Drže se rame uz rame sa Miamijem i èekaju na prvi njihov kiks kako bi ugrabili drugo mjesto Istoka. Doug Collins je sjajno izbalansirao ekipu gdje svatko odlièno odraðuje svoju funkciju. To možda najbolje pokazuje podatak da im je najbolji strijelac ekipe, Louis Williams, tek osmi po redu u ekipi kad se prièa o minutama provedenim na parketu u prosjeku. I za veèeras je upitan Elton Brand koji je propustio zadnja dva susreta pa æe minute pod košem dijeliti Hawes, Vuèeviæ, Young i 20. pick 2. runde prošlogodišnjeg drafta Lavoy Allen koji tako dobija puno više minuta nego što je to oèekivao na poèetku sezone, a solidno ih i iskorištava što takoðer nije na odmet spomenuti. Veèeras æe imati još jednog zahtjevnog protivnika. San Antonio (17-9) ima pet uzastopnih pobjeda i trenutno je to najduži niz u cijeloj ligi. Tony Parker i Tim Duncan su u posljednjih par utakmica odigrali kao u najboljim danima pa je tada i igra Spursa na razini. Protiv Memphisa su pobjedom zapoèeli jedan dugaèak niz gostujuæih utakmica koji æe tek 23. veljaèe završiti. U tom razdoblju æe odigrati još osam susreta pa je za Popovicha odlièna vijest kako mu je ekipa u dobroj formi.

Ovo bi mogla biti slièna utakmica kao i ona zadnja Philadelphije sa Lakersima. Ali pošto su Spursi u odliènoj formi trebat æe još više zapeti ako žele doæi do nove pobjede.

Washington Wizards – New York Knicks  01.00

Washington je u ponedjeljak došao do svoje tek pete ovosezonske pobjede u 25 odigranih utakmica. Dobili su na svome parketu Toronta tek nakon produžetka. Sjajan je bio John Wall s 31 poenom, 7 asistencija i 5 skokova. Nick Young je kao i obièno gledao samo obruè a ne suigraèe no ovaj put je to na kraju završilo uspješno pošto je postigao 29 poena. Odigrali su bez Lewisa koji æe i za veèerašnji dvoboj biti upitan. U goste im stiže ekipa koja takoðer muku muèi sa izostancima i kratkom klupom. Knicksi (10-15) su na nizu od dvije pobjede i to ponajviše zahvaljujuæi Jeremyju Linu koji je i u prošlom susretu bio njihov kljuèan igraè. Do pobjede protv Jazzera ih je predvodio sa 28 poena i 8 asistencija. Anthony se rano ozlijedio pa je morao napustiti utakmicu i neæe ga biti sigurno veèeras pošto je najavljena pauza od 2-3 tjedna. Stoudemire pak nema problema sa ozljedom ali æe biti par dana izvan pogona radi smrtnog sluèaja u obitelji.

Wizardsi bi trebali iskoristiti nezavidnu situaciju u New Yorku i doæi do nove pobjede.

Orlando Magic – Miami Heat  01.00

Ovo bi trebao biti najzanimljiviji susreta veèeri. Dvoboj dva rivala, dvije susjedske ekipe koje æe se uz ovaj veèerašnji ogled sastati još minimalno tri puta do kraja sezone. Orlando (15-10) je u ponedjeljak nesretno u produžecima izgubio od Clippersa nakon što su imali sitnu prednost pred sam kraj susreta. Dwight Howard (33 poena, 14 skokova) je imao veliku pomoæ od strane Nelsona (15 poena, 12 asistencija) i Richardsona (20 poena) ali je to bilo premalo za raspucane goste. Veèeras im slijedi vjerojatno još teži posao i ekipa Stana Van Gundyja mora loviti pobjedu pošto im se Boston približio na samo pola pobjede zaostatka. Miami (19-6) je juèer kao što se i oèekivalo dosta lagano došao do pobjede. Nije to bila savršena utakmica igraèa Spoelstre ali su odigrali sasvim dovoljno za upisati novu pobjedu. Najbolji na parketu su bili po obièaju Wade i James. Prvi je ubacio 26 poena, imao 6 asistencija i 4 skoka dok je drugi ubacio 24 poena, takoðer imao 6 asistencija i 5 skokova. Jedino treba još spomenuti kako su kombinirano imali 10 izgubljenih lopti i na tome trebaju još poraditi jer jaèe ekipe to neæe propuštati kazniti. I jedni i drugi bi trebali imati sve igraèe na raspolaganju pa treneri ni bi smijeli barem oko toga imati nedoumica.

Unatoè tome što je Miami favorit dajemo sitnu prednost domaæinu jer su popravili igru i bude li ih služio šut kao i zadnju utakmicu trebali bi na svome parketu doæi do pobjede. Protiv Howarda ispod koša nemaju riješenje a Heat je i umorniji radi juèerašnjeg susreta.

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Clippers  01.00

Cavaliersi (9-14) imaju èak devet uzastopnih pobjeda na svome parketu protiv Clippersa. No stigla su neka nova vremena i veèeras su gosti izraziti favoriti. Još jedan podatak zvuèi nevjerojatno a to je da su gosti u prilici pobijediti prvi puta pet uzastopnih utakmica na gostovanjima, što im se nikad u povijesti nije dogodilo. Cleveland je juèer izgubio sa 16 poena razlike kod Miamija ali se nisu osramotili i pružili su sasvim solidnu i borbenu igru. Antawn Jamison je bio prvo ime s 25 poena i 9 skokova. S izostankom par rotacijski važnih igraèa priliku dobijaju neki koji su tu samo radi broja i to je najveæi problem Byrona Scotta. Sa druge strane Vinny Del Negro sa time nema problema ali bi od sljedeæe utakmice možda mogao imati jer je ostao bez Billupsa do kraja sezone. Bit æe to veliki hendikep jer je on jako puno znaèio ovoj ekipi, ne toliko igraèki koliko sa ostalim svojim kvalitetama. Mo Williams æe tako dobijati još više minuta a veèeras bi mogao startati po drugi puta ove sezone i to baš protiv ekipe gdje je proveo prethodne dvije i pol sezone. Osim Billupsa ostalih problema Del Negro nema, a veèeras bi mogli vidjeti i premijeru Kenyona Martina u dresu Clippersa.

Clippersi su veliki favoriti u ovom ogledu i vjerujemo kako æe na kraju slaviti pobjedu.

New Jersey Nets – Detroit Pistons  01.30

Netsi (8-18) su zadnji put pobijedili upravo protiv Pistonsa prije toèno tjedan dana na svome parketu 99:96. Tada je briljirao Deron Williams a to se isto oèekuje od njega i veèeras. Trebali bi što prije zaboraviti lošu predstavu što su prikazali prekjuèer protiv Chicaga. Za dva dana ih èeka novi dvoboj protiv istog protivnika koji im je oèito po mjeri pa bi mogli popraviti ionako slabašan omjer. Avery Johnson ima trenutno najviše problema sa ozlijeðenim igraèima od svih trenera u ligi. Na njih èak šest ne može raèunati i klupa im je jako tanka. Pistonsi (6-20) æe to pokušati iskoristiti jer su u nizu od dvije pobjede. Nakon Bucksa pali su i Hornetsi pa Lawrence Frank lakše diše. Napokon su uhvatili i malo odmora (4 dana) nakon što su odigrali èak 7 susreta u 9 dana. Brandon Knight je slomio nos u prvoj èetvrtini zadnje utakmice ali bi trebao biti spreman za veèeras. I dalje su upitni Will Bynum i Ben Gordon dok je Charlie Villanueva definitivno out.

Trebala bi ovo biti jedna izjednaèena utakmica gdje nema izrazitog favorita. Iako smo blago naklonjeni domaæinima gosti ne dolaze bez šansi i imaju izglednu priliku doæi do treæe uzastopne pobjede.

Atlanta Hawks  – Indiana Pacers  01.30

Domaæini (16-9) su u nizu od 3 domaæa uzastopna poraza i imaju imperativ pobjede. Prošlu utakmicu ih je pobjedio Phoenix sa 90:99. Atlanta je u toj utakmici bila neprepoznatljiva, imali su samo 39% ukupnog šuta i gosti su to znali iskoristiti.  Najbolji strijelci su bili Josh Smith s 19 i Joe Johnson s 18 koševa. Osim Ala Horforda na listi ozljeðenih je i Jason Collins. Indiana Pacersi  (17-7) su juèer kod kuæe pobjedili Utah Jazz sa 104:99. Mogli su utakmicu dobiti puno prije s obzirom da su vodili i +21, no previše su se opustili i gosti su umalo preokrenuli utakmicu u svoju korist. Kod domaæina najbolji je bio Darren Collison s 25 koševa, a dobar je bio i Roy Hibbert sa double-double uèinkom 17+10. Kod Indiane su out Jeff Foster i George Hill.

Malu prednost dajemo Atlanta Hawksima koji igraju kod kuæe i teško da mogu ponoviti  lošu igru iz prošle utakmice, iako je Indiana sve samo ne lagan protivnik. Možemo oeèkivati tvrde obrane i mali zbroj koševa na utakmici.

Memphis Grizzlies  – Minnesota Timberwolves  02.00

Memphis Grizzliesi (12-13) su prošlu utakmicu i treæi puta ove sezone izgubili od San Antonio Spursa. Ovoga puta su pružili najveæi otpor do sada te izgubili samo 84:89. Previše im fali Zach Randolph i navijaèi sigurno jedva èekaju njegov povratak na parket.  Marc Gasol je odigrao dobru utakmicu, zabio je 22 koša i imao 9 skokova, dok je all-around statistiku imao Mike Conley s 19 koševa, 6 skokova i 8 asistencija.  Tony Allen je propustio drugu utakmicu zbog problema sa lijevim kukom i koljenom, a neæe biti ga niti veèeras.  Minnesota Timberwolvesi (13-12)  su noæas na svom terenu tijesno dobili Sacramento Kingse 86:84. Krenuli su vrlo dobro u utakmicu i nakon 1. èetvrtine imali +15, no gosti su se kasnije popravili i završnica se igrala koš za košem. Odlièan je bio Nikola Pekoviæ s 23 koša i 10 skokova, a veliku pomoæ je imao od Michaela Beasleya koji je zabio 17 koševa i uhvatio 14 lopti.  Danas æe Kevin Love odraditi drugu utakmicu suspenzije i u petak æe protiv Dallasa biti u sastavu.

Prednost dajemo domaæinima koji bi mogli/morali iskoristiti izostanak Kevina Lovea.

New Orleans Hornets  – Chicago Bulls  02.00

New Orleans Hornetsi (4-21) su trenutno na 6 poraza u nizu. Posljednji od njih je došao na svom terenu od Sacramento Kingsa rezultatom 90:100. Hornetsima nije pomoglo ni 18 koševa prednosti kojih su imali prije poluvremena. New Orleans ima dosta problema sa ozljedama, jer su van stroja  Eric GordonJason Smith, Carl Landry, a Jarret Jack je upitan za veèeras. Chicago Bullsi (21-6) su na gostujuæoj turneji od 8 utakmica. Dosad su bili uspješni te su u 5 utakmica na omjeru 4-1. Prošlu utakmicu su pobjedili New Jersey sa 108:87. Drugo poluvrijeme su igrali bez Derricka Rosea koji je „osjetio“ leða te se nije htjelo riskirati sa njegovim ulaskom u igru. Današnji nastup je upitan i vjerojatno æe se o njemu odluèiti prije samoga poèetka utakmice.  Carlos Boozer  s 24 i Loul Deng s 19 koševa su bili najuèinkovitiji kod Bullsa.

Bez obzira da li æe Rose nastupiti ili ne, pobjeda Chicaga je sigurna. Vrijedi probati odigrati neki hendikep na goste.

Denver Nuggets  – Dallas Mavericks   03.00

Denver Nuggetsi (15-10) su u nizu od 3 poraza, a situacija nije bajna.  Osim što im  u goste dolaze aktualni prvaci Dallas Mavericksi, danas æe biti lišeni pomoæi Timofeya Mozgova i Danila Gallinarija, a upitni su Nene, Arron Afflalo, Rudy Fernandez i Corey Brewer. Zadnji poraz je došao kod kuæe od Houston Rocketsa sa 90:99. Iako su imali status favorita to na terenu nisu pokazali. Imali su 6 dvoznamenkastih igraèa od kojih su najbolji bili Gallinari i Fernandez sa po 14 koševa, ali oèajan šut za tricu (3/22) te slobodna bacanja (19-33) su ih koštala pobjede. Dallas Mavericksi (14-11) su takoðer u nizu od 3 poraza nizu, a zadnji je bio kod Clevelanda 88:91. Iako je Dirk Nowitzki konaèno odigrao dobru utakmicu i zabio 24 koša nisu uspjeli doæi od pobjede protiv dosta slabijeg protivnika. Za današnji dvoboj je upitan nastup Jasona Kidda.

Denver Nuggetsi su prava mala bolnica, no igraju na svom vruæem terenu te im dajemo malu prednost pred gostujuæim sastavom koji nije ni sjena prošlogodišnjih prvaka.

Portland Trail Blazers  – Houston Rockets  04.00

Domaæini (14-11) su prošlu utakmicu ugostili Oklahomu te izgubili nakon produžetka sa 107:111. Bio je to tek drugi domaæi poraz Portlanda u 13 utakmica. Na poluvremenu su zaostajali za gostima, ali u nastavku pružaju puno bolju igru i da nije bilo Kevina Duranta Portland bi uzeo pobjedu u regularnom dijelu. LaMarcus Aldridge je bio sjajan s 39 koševa, a dobar uèinak su imali Wesley Matthews s 18 i  Jamal Crawford sa 17 koševa. Danas im u goste stižu Houston Rocketsi (14-11) koji su zadnju utakmicu pomalo iznenaðujuæe pobjedili kod Denver Nuggetsa 99:90. Premda u gostima ne pružaju dobre partije u Denveru su odigrali vrlo dobro.  Luis Scola s 25 i Kyle Lowry s 20 koševa bili su najzaslužniji za pobjedu.  Kod domaæina je upitan Raymond Felton, dok gosti nemaju problema sa ozljedama.

Portland je favorit i teško da æe im gosti uspijeti nanijeti drugi uzastopni poraz kod kuæe, pogotovo jer Houston u gostima (4-8) ne igra najbolje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE