Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Forbes proglasio najvrijednije NBA franšize

New York Knicks preuzeli su od Los Angles Lakersa prvo mjesto po vrijednostima NBA franšiza za prošlu godinu, dok u istom izvješæu magazin Forbes iznosi podatak da je 17 od 30 klubova prošle sezone bilo u gubitku novca. To je najveæi broj klubova u ½minusu½ još od skraæene sezone 1998/99. kada je zbog odgode prvenstvo poèelo u veljaèi.

Vrijednost Knicksa porasla je za 12 posto, sa 586 milijuna dolara na 655 milijuna dolara. Do porasta vrijednosti došlo je zbog poveæane prodaje karata i veæeg broja sponzorstva, reèeno je u godišnjem obrazloženju magazina Forbes.

Vrijednost Lakersa porasla je za 6 posto, sada iznosi 643 milijuna dolara. U istome izvješæu stoji da su na treæemu mjestu po vrijednosti Chicago Bullsi sa 511 milijuna dolara, dok su odmah iza njih Boston, Houston i Dallas, svi ispod pola milijarde dolara.

Zbog potpisivanja LeBrona Jamesa, Miami Heat je imao najveæi rast u postotku, 17 posto rasta vrijednosti dovelo ih je do sedmog mjesta sa 425 milijuna dolara vrijednosti cijele franšize. Upravo James, tj. njegov odlazak iz Clevelanda doveo je do toga da Cavaliersi imaju najveæi gubitak vrijednosti od 26 posto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE