Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Forum: Izbor za najboljeg igraèa NBA lige

Evo par rijeèi o ovogodišnjem, prvom do sada, izboru za najboljega igraèa NBA lige koji je trajao oko 4 mjeseca na forumu i koji æe u konaènici pokazati koji je igraè najcjenjeniji meðu èlanovima.

Veæ od poèetka, od nastanka ideje o tako neèemu, jedno ime se je oèekivano provlaèilo kao veliki favorit natjecanja, a rijeè je o kome drugome nego o LeBronu Jamesu. Iako je prvi krug završio kao tek osmi igraè Istoène konferencije, a veæ u osmini finala je imao težak posao protiv Dwyanea Wadea, ipak je dogurao do konferencijskog finala. Tamo se poprilièno neoèekivano našao Gerald Wallace koji je prvi krug završio kao 10. igraè Istoka, a do finala je pobjeðivao redom Mo Williamsa, D.Howarda, D.Harrisa i J.Johnsona. Glasovanje izmeðu njih dvojice poèinje 11.2.2010. i traje 3 dana i pobjednik naravno ide u veliko finale protiv pobjednika Zapadne konferencije.

A na Zapadu su najbolje prošli iskusni Tim Duncan i mlada nadolazeæa zvijezda Kevin Durant. Tim Duncan je prvi krug završio sa najveæim brojem bodova na Zapadu, a do finala konferencije bio je bolji od, redom, Nenea, C.Anthonyja, R.Gaya i C. Paula. Durant je prvi krug završio na 6. mjestu a kasnije je pobjeðivao Okafora, Stoudemirea, Nowitzkog i Billupsa. Glasovanje izmeðu njih dvojice poèinje isti dan kada završi glasovanje finala Istoka i traje isto 3 dana. Veliko finale poèinje 19.2. i trajati æe èetiri dana do 23.2. kada æe se doznati konaèni i glavni pobjednik glasovanja za 2009/10 godinu.

Cijelo natjecanje je poèelo 20.10.2009. godine prvim krugom u kojem se je biralo najbolje igraèe iz svakog pojedinog kluba. Iz najboljih klubova u drugi krug su prošla 3 igraèa koja su imali najviše bodova (svaki èlan foruma davao je 5, 3 i 2 boda trojici igraèa po želji iz svakog od trideset NBA klubova), zatim iz nekih malo slabijih ekipa prošla su 2 igraèa, a najslabije ekipe imale su jednoga prestavnika u drugom krugu. Tako se dobio broj od 32 igraèa iz svake konferencije, ukupno 64 igraèa i tu poèinje knock-out sistem igraè protiv igraèa, gdje je svaki èlan birao izmeðu dva igraèa svakoga dana, da bi se tako konaèno došlo i do finalnih ogleda koji kreæu ovih dana. Sljedeæe godine se natjecanje širi pa æe u drugi krug prijeæi 64 igraèa iz konferencije ili ukupno 128 igraèa iz obje konferencije tako da æe biti jedan krug natjecanja više.

I za kraj tu je link na ovu temu na kojoj se može pronaæi cijeli tijek glasovanja od prvog kruga do sada. Takoðer na ovom linku se može glasovati i u preostala tri najvažnija dvoboja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE