Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Forum: MVP LeBron James!

Na našem forumu unazad nekoliko dana završeno je prvo glasovanje za najboljeg igraèa NBA Lige po izboru èlanova. Natjecanje koje je poèelo 20. listopada 2009., a završilo 23.2.2010., nakon èetiri mjeseca donijelo je svoga prvoga pobjenika, a to je najveæa svjetska košarkaška zvijezda LeBron James koji je u finalu bio bolji od pobjednika Zapadne konferencije Kevina Duranta. Razlika izmeðu njih u finalu bila je 5 glasova.

Svi podaci i cijeli tijek natjecanja mogu se pronaæi na forumu, ali red je da se spomene kako je James došao do finala i pobjedio. U prvome krugu krilo Cleveland Cavaliersa završio je sa poprilièno malim brojem glasova tako da je u drugi krug ušao kao tek 8. nositelj Istoka i dobio za protivnika Luola Denga iz Bullsa. Lagana pobjeda protiv Denga znaèila je veliki sraz u treæemu krugu Istoka, dvoboj James – Wade. Tu pobjeda nije bila tako uvjerljiva, Wade je pobjeðen sa tek 3 glasa više. U èetvrtfinalu oèekivao se opet težak dvoboj izmeðu Jamesa i ovoga puta Chrisa Bosha, no èlanovi foruma bili su neoèekivano uvjerljivo na strani Jamesa. Sljedeæi protivnik bio je Kevin Garnett koji je takoðer uvjerljivo pobijeðen, a ništa bolje nije prošao ni Gerald Wallace koji se je sa LeBronom našao u finalu Istoène konferencije.

Dobitnik mnogih NBA priznanja i nagrada, ali nikad osvajaè NBA prstena,  tako æe ostati zapamæen i kao prvi pobjednik našega glasovanja koje bi trebalo iæi dalje iz godine u godinu na poèetku svake sezone. Sljedeæe izdanje moglo bi biti i nešto prošireno pa i trajati duže, ali o tome kada doðe vrijeme, krajem ove 2010. godine, tj. poèetkom sljedeæe NBA sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE