Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Foster i Miller odlaze u mirovinu

Dvojica centara s dugim stažem u NBA ligi, Jeff Foster i Brad Miller odluèili su da je vrijeme za povlaèenje s parketa. Foster je to uèinio danas, dok æe Miller odigrati do kraja sezone, nakon èega æe se povuæi.

Miller je juèer objavio kako mu je ovo posljednja NBA sezona u karijeri. Trenutno igra za Minnesota Timberwolvese s kojima je ove sezone odigrao u samo 7 utakmica. Nakon košarkaške karijere posvetit æe se vlastitoj emisiji na televiziji u kojoj ga možemo gledati u ulozi lovca na patke i ostale divlje životinje.

“Za sve koje zanima imam jednu obavijest”, zapoèeo je Miller. “Povlaèim se iz košarke nakon ove sezone. Vrijeme je da se posvetim svojoj emisiji Country Boys Outdoors.”

Minnesota je sedma ekipa za koju je Miller igrao u svojoj 13 godina dugoj karijeri. Izišao je na draft 1998. godine, ali niti jedna ga ekipa nije birala. Te sezone u NBA ligi nastupio je lockout te je Miller odluèio igrati za talijansku ekipu Bini Viaggi Livorno. Nakon lockouta potpisao je ugovor s tadašnjim Charlotte Hornetsima. Najbolje dane karijere imao je u dresu Indiana Pacersa i Sacramento Kingsa od 2001. do 2008. godine kada je prosjeèno postizao 13,4 poena, 8,5 skokova i 3,5 asistencije po susretu. Tijekom igara za ove dvije ekipe dva puta je izabran za nastup na All-Star utakmicama.

Uz Millera NBA ligu napušta i Jeff Foster, koji je za razliku od Millera cijelu svoju karijeru bio odan samo jednoj ekipi, Indiana Pacersima. Njihov je dres obukao nakon drafta 1999. godine, a u tom je dresu ove sezone nastupao u 11 utakmica. Ipak, zbog dugih problema s ozljedom leða odluèio je da je vrijeme za povlaèenje.

“Jako mi je žao što moram zakljuèiti svoju košarkašku karijeru”, rekao je Foster. “Dao sam sve od sebe za Indianu i njenu zajednicu u proteklih 12 godina. Nadao sam se kako æu moæi dovršiti ovu sezonu, ali problemi s leðima me u tome sprjeèavaju.”

Iako je cijelu karijeru proveo u Indiani, nisu ga Pacersi draftirali, veæ Golden State Warriorsi 21. izborom kojeg su dan ranije dobili u razmjeni s Atlanta Hawksima. Na dan drafta Warriorsi su ga poslali u Indianu nakon èega više nigdje nije selio. U 12 godina karijere odigrao je 764 utakmice tijekom koji je prosjeèno bilježio 4,9 poena i 6,9 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE