Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Franuliæ: Kvaka 22 za Marburya

Što reæi o treneru koji se odrièe usluga najboljeg igraèa svoje momèadi? I o upravi koja æe svejedno financirati 20 milijuna za ugovor tog istog igraèa? Nema veze, u New Yorku su izgleda svi zadovoljni. Osim Marburya.

Kad je došao u NBA, Stephon Marbury bio je jedan od najpopularnijih igraèa. Najvljivan kao spasitelj lige, èovjek koji æe u nju unijeti živost i redefinirati poziciju playmakera. Njemu i Garnettu struènjaci su predviðali svijetlu zajednièku buduænost u Minnesotti, ali nenadanim Marburyevim odlaskom u New Jersey poèela je silazna putanja.

Veæ nakon nekoliko godina u Jerseyu, Stephon je izložen konstantnim kritikama amerièke sportske javnosti. Predbacuje mu se da nije timski igraè, da misli samo na svoju statistiku, da je gubitnik. Sve te kritike su ostale do danas, a Mike D’Antoni samo je dodao još jedan dio slagalice.

Dakle, situacija je jednostavna. Stephon Marbury nije ozlijeðen, nije u zatvoru, nema amneziju, ali svejedno ove sezone neæe zaigrati za Knickse, barem sudeæi prema najavama njihovog prvog trenera. Èini se da je Marbury upao u D’Antonijevu nemilost, a jedini izlaz iz te situacije zasad se èini kao bijeg iz Velike Jabuke opæenito.

Ali trebat æe otrpiti još ovu jednu godinu ugovora u kojoj æe Marbury biti najbolje plaæeni promatraè košarkaških utakmica na svijetu. Za svoje prisustvo na najboljim sjedalima u Madison Square Gardenu Stephon æe inkasirati 21.9 milijuna dolara. Nije loše, pomislio bi obièan navijaè, ali razloga za frustraciju Marbury ima napretek.

Da ne bi bilo zabune, uprava Knicksa se u potpunosti slaže s glavnim trenerom. Dakle, Marbury neæe igrati, ali isto tako neæe biti ni mijenjan, ni prodan, niti æe ikako moæi napustiti klub prije nego postane free agent. Klub iz New Yorka ovim je potezom otklonio svaku sumnju da je njegova uprava najgora u novijoj NBA povijesti. Naravno da su tome kumovali i neki drugi potezi, poput brojnih izleta u nepoznato Isiaha Thomasa, ali ovo æe, ako se obistini, biti najveæi gaf dosad. Marburyu samo možemo poželjeti da što prije zaigra.

Latest Posts

NE PROPUSTITE