Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Franuliæ: Zašto je Sam Mitchell dobio otkaz?

Nakon samo 17 ovogodišnjih utakmica i ostvarenog omjera 8-9, Sam Mitchell, bivši trener godine, više nije na klupi Toronta. Mnoge je iznenadila ova odluka, a vrijeme æe pokazati je li uprava Raptorsa napravila dobar potez.

Predsjednik Raptorsa Bryan Colangelo odluèio se na ovaj potez nakon što je veæ dvije godine zajedno s Mitchellom vodio Toronto. Colangelo i Mitchell su svo to vrijeme imali jako profesionalan i korektan odnos, a Mitchellu je išlo u prilog što je uz sezoni 2006/07. izabran za trenera godine. Tada je s mladom momèadi Raptorsa ostvario izvrstan omjer 47-35.

Meðutim, prvi sukob na relaciji Colangelo-Mitchell nastaje oko korištenja usluga prvog picka drafta Andree Bargnanija, kojeg je izabrao Colangelo. Mitchell je uoèio obrambene slabosti mladog igraèa koji je zbog toga imao ogranièenu minutažu, iako je Bryan Colangelo htio da Bargnani kao prvi pick bude starter s 30-ak minuta po utakmici.

Veæ prošle sezone oèekivanja uprave bila su velika, a Toronto je zapeo u prvoj rundi doigravanja. Dovoðenjem Jermainea O’Neala ovog ljeta vodstvo kluba jasno je zacrtalo cilj u ovoj sezoni koji je jako visok i svakako ukljuèuje uvjerljiv plasman u doigravanje. Èinjenica je da par pod obruèima Bosh-O’Neal, talentirani Calderon na playu i hrpa kvalitetnih igraèa nisu nimalo loš roster, i iz tog razloga je jasno zašto Mitchell nije dobio više kredita kod svojih poslodavaca.

Jako bitna stvar je i naèin na koji je Mitchell gubio utakmice ove sezone. Ni njemu valjda još nije jasno kako je Toronto ispustio sedam koševa prednosti koje je imao protiv Netsa u poslijednjih 30 sekundi. Tada ih je u produžetku u zadnjoj sekundi pokopao njihov bivši Vince Carter, koji je neobjašnjivo ostao sam ispod obruèa. Bio je to samo jedan od èudnih poraza ove sezone, a kap koja je prelila èašu bilo je zamrzavanje od -39 kod Nugettsa. Nakon tog poraza Mitchell je izjavom poslije utakmice pokušao prodrmati momèad, ne sluteæi da æe uskoro dobiti èestitku od Colangela.

Na kraju, jasno je da Toronto ima velike ambicije ove sezone, i da uprava nema pretjerano strpljenja. Nadajmo se da æe novi trener, dosadašnji asistent Jay Triano imati više uspjeha u pronalaženju prave kemije u momèadi. Pitanje je koliko æe se Triano zadržati na mjestu glavnog trenera, ali voljeli bismo da za to vrijeme obrati pozornost i na našeg Roka Ukiæa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE