Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fred Hoiberg: “Niko je ulio samopouzdanje u ovu ekipu”

Povratkom Nikole Mirotića u sastav Chicago Bullsa, Bullsi igraju sve bolje i bolje. Naime, od povratka španjolskog reprezentativca pa do danas, ekipa iz “vjetrovitog grada” ima šest pobjeda te nula poraza!

Bolju igru svoje ekipe od povratka Mirotića primjetio je i trener Bullsa, Fred Hoiberg, pa izjavio:

“Niko je ulio samopouzdanje u ovu ekipu. Vidite našu klupu kako se raduje svakom njegovom dobrom potezu. Vidite dečke na parketu kako slave zajedno nakon svakog dobrog poteza. Niko je bio pod pritiskom mnogo puta u svojoj karijeri te je sjajno imati iskusnog igrača uz mlađe kako bi pomogao zatvoriti utakmice.”

Nikola se na NBA parkete vratio nakon tuče sa suigračem Bobbyjem Portisom u kojoj je zadobio teže ozljede lica. Nakon povratka, 26-godišnji Španjolac crnogorskih korijena bilježi nešto više od 20 poena i sedam skokova po utakmici.

“Dajem Nikoli mnogo zasluga za ovih šest pobjeda. Uistinu je sjajan, pogotovo otkad se vratio u postavu. Kada imaš igrače poput njega koji igraju sa velikim samopouzdanjem, to samopouzdanje se prenosi na cijeli tim”, nastavio je Hoiberg.

Mirotić je svojim povratkom uspio podignuti momčad s dna Istoka te se sada nalaze na pretposljednjem mjestu sa devet pobjeda i 20 poraza.

 

 

 

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE