Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fred Hoiberg: Wade će ostati u Bullsima

Ekipa Chicago Bullsa je prema mnogim analitičarima pravi gubitnik ovogodišnje ljetne tržnice. Razmijenili su bez Jimmyja Butlera za sitnicu, pri tome nisu doveli nikakva pojačanja.

No, od trojice nositelja momčadi iz prethodne sezone, ostao je samo Dwyane Wade koji je iskoristio player opciju svog dvogodišnjeg ugovora i tako bi trebao zaraditi još 24 milijuna dolara za sezonu 2017/2018.

No, s obzirom da je Wade u poznim igračkim godinama i da želi se natjecati za još koji NBA prsten, postoji scenario da se dogovori s Bullsima oko otkupa ugovora i time postane slobodan igrač. Trener Fred Hoiberg ima svoje mišljenje:

„Za sada ne vidim razlog zbog čega bi Wade tražio otkup. Naredne sezone bit će veoma važan dio naše ekipe i očekujem od njega da preuzme liderstvo u svlačionici. Da svojim iskustvom pomaže mladim igračima, pored toga što očekujem da će pružati dobre partije na parketu. Naredna sezone će biti veoma uspješna ako budemo imali Dwyanea.“

Treba napomenuti da je i playmaker Rajon Rondo otpušten  od strane uprave Bullsa, a na draftu su birali krilnog centra Lauri Markkanena koji bi trebao biti projekt za budućnost.

Ipak, Wade nije navikao da igra s gubitničkim rosterom što bi moglo utjecati na njegovu želju i volju, dok s druge strane tu su 24 milijuna razloga zbog čega bi mogao ostati lojalan ekipi iz rodnog grada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE