Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Frye i Johnson produžili ugovore

Channing Frye i Amir Johnson nisu dugo bili slobodni agenti. Odmah prvoga dana trgovanja slobodnim igraèima oni su pristali na nove ugovore s ekipama u kojima su proveli prošlu sezonu.

Phoenix Sunsi ponudili su Fryeu petogodišnji ugovor na 25 milijuna dolara, no Frye nije bio zadovoljan te nije prihvatio ponudu. Ipak, Sunsi nisu htjeli ostati bez svog centra te su povisili ponudu za još 5 milijuna dolara što je bilo dovoljno da Frye ipak kaže da i ostane meðu Sunsima.

Frye je prošle sezone potpisao produženje ugovora na dvije godine, s opcijom da raskine ugovor nakon prve godine, odnosno ovoga ljeta. Tim je ugovorom Frye zaraðivao 3,8 milijuna dolara godišnje, a njegove dobre igre oèito su mu poveæale apetit tako da æe u narednih pet godina zaraðivati oko 6 milijuna dolara po godini.

Bogatiji ugovor od Fryea dobio je igraè Toronto Raptorsa Amir Johnson. On je pristao ostati u Raptorsima putem petogodišnjeg ugovora koji æe mu donijeti ukupno 34 milijuna dolara. Prošle je sezone odigrao svaku utakmicu regularnog dijela sezone. Prosjeèno je na parketu provodio 17 minuta i za to vrijeme ostvarivao uèinak od 6 poena i 5 skokova. Johnson ima 23 godine te su Raptorsi oèito sigurni da æe on dodatno napredovati te su ga nagradili bogatim ugovorom. Vrlo vjerojatno æe se njegova minutaža sljedeæe sezone poveæati buduæi da se oèekuje da glavna zvijezda ekipe Chris Bosh potpiše za neku ekipu koja nije u Kanadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE