Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Furiozni Miami i Chicago, triple-double Ronda

Košarkaši Miami Heata upisali su treæu po redu pobjedu s najveæom razlikom u povijesti kluba protiv Charlotte Bobcatsa. Momèad s Floride slavila je s velikih 129-90.

Chris Bosh bio je najbolji u redovima NBA doprvaka sa 20 postignutih koševa i 10 skokova. Dwyane Wade i LeBron James nadovezali su se sa 22 odnosno 16 poena, s tim da je “King James” k tome nadodao još devet skokova i pet asistencija. Još jednu veliku utakmicu odigrao je novajlija Norris Cole koji je za 20 minuta na parketu ubacio 16 koševa i podjelio devet asistencija. Osim osobnog rekorda Miami je srušio i ovosezonski ligaški po broju postignutih poena. Naime, 129 koševa je u dosadašnjem djelu sezone najveæi broj ubaèenih poena od jedne momèadi.

Sliènu pobjedu ostvario je i Chicago Bulls koji je na svom parketu sa 104-64 razbio Memphis Grizzlies. Sve je loše krenulo po goste veæ u prvoj èetvrtini kada im se ozlijedio Zach Randolph u sudaru sa svojim suigraèem O. J. Mayom. Carlos Boozer bio je najefikasniji kod domaæih košarkaša sa 17 koševa i 11 skokova.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Andrea Bargnani (28)
  • Asistencije: Rajon Rondo (14)
  • Skokovi: Kevin Love (17)
  • Ukradene lopte: Danilo Gallinari (5)
  • Blokade: JaVale McGee (5)

Minnesota Timberwolvesi upisali su prvu ovosezonsku pobjedu i to ni manje ni više nego protiv aktualnih NBA prvaka Dallas Mavericksa. Uz fantastiènog Kevina Lovea koji je ubacio 25 koševa i 17 puta uhvatio loptu iz skoka, veliku utakmmicu odigrao je i španjolski rookie Ricky Rubio koji se iz utakmicu u utakmicu pokazuje kao veliko pojaèanje. Mladi Španjolac (20) ubacio je 14 koševa, upisao sedam asistencija i tri puta skoèio za loptu. Kod neprepoznatiljivih prvaka najbolji je bio Nijemac Dirk Nowitzki sa 21 košem.

U prvoj od dvije uzastopne utakmice protiv Wizardsa, Boston Celticsi slavili su u Verizon Centru 94-86. Celticsi su tako predvoðeni Kevinom Garnettom sa 24 koša i 9 skokova, te Rajonom Rondom sa triple-double uèinkom (18 koševa, 14, asistencija, 11 skokova) upisali drugu pobjedu za redom nakon lošeg ulaska u sezonu. Kod domaæina najuèinkovitiji su bili John Wall (19 koševa, 8 asisetncija, 7 skokova), Nick Young (18 koševa) i Javale McGee (16 koševa, 14 skokova).

Izdvojimo još revanš Denver Nuggetsa Los Angeles Lakersima. Samo dan nakon što su Lakersi slavili u svojem Staples Centru (92-89), Nuggetsi su uzvratili u svom Pepsi Centru sa 99-90. Ujednaèena momèad Denvera, u kojoj je èak šest igraèa bilo dvoznamenkasto po broju poena, bila je previše za neraspoloženog Kobea Bryanta koji je iz igre pucao bijednih 6-28. Jedine svjetle toèke Lakersa bili su Andrew Bynum i Pau Gasol. Bynum je ubacio 18 koševa i imao 16 skokova, dok je Španjolac ubacio 20 poena, te imao 11 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE