Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gallinari i Batum potvrdili želju za igranjem u Europi

NBA liga još uvijek je u lockoutu te dok ne poène sljedeæi krug pregovora izmeðu udruženja igraèa i vlasnika ekipa, najzanimljivije stvari vezane uz NBA odnose se na moguæe odlaske igraèa u Europu ili Aziju kako bi ondje igrali košarku dok lockout ne završi.

Talijanski mediji pišu da je Carlos Arroyo, koji je prošlu sezonu završio u Boston Celticsima, vrlo blizu prelasku u talijansku ekipu Pallacanestro Cantù. Arroyo se trenutno nalazi u Portoriku i oèekuje se da u narednih nekoliko dana potvrdi ili opovrgne ovu vijest. On je trenutno slobodan igraè pa može bez komplikacija potpisati za neku europsku momèad. Ekipa Cantùa je pak potpisala jednog sveuèilišnog igraèa, Davida Lightlyja, kojega nijedna ekipa nije izabrala na nedavnom draftu.

Igraè Denver Nuggetsa, Danilo Gallinari izrazio je želju za igranjem u Europi ukoliko bi lockout potrajao duže vrijeme. Izjavio je kako još nije ozbiljnije razmišljao o ovoj moguænosti, no ukoliko cijela sljedeæa sezona bude izgubljena, tada æe on potražiti neki europski klub u kojemu bi mogao odraditi tu jednu sezonu.

Sliènu stvar ponovio je i Nicolas Batum, koji bi, kao i Gallinari, mogao potražiti klub u Europi ukoliko bi se NBA lockout odužio. “Uvijek sam govorio da ne želim da proðe 3 ili 4 mjeseca, a da ne igram utakmice”, izjavio je Batum. “Ako se to dogodi, potražit æu neku ekipu u Francuskoj, posebice ako igraju u EuroCupu ili Euroligi. Ništa još nije službeno, ali Nancy mi izgleda privlaèno zbog svojih rezultata u posljednjih nekoliko godina.”

Ovih dana oèekuje se potvrda da æe Sonny Weems sljedeæu sezonu igrati za Žalgiris. Njegov bi novi poslodavac navodno izdvojio milijun eura za njegove usluge za jednu sezonu. Weems je trenutno zaštiæeni slobodni igraè, a pravo na njega ima Toronto, ekipa za koju je Weems igrao u posljednje dvije sezone. Ukoliko bi Weems odradio jednu sezonu u Europi i tada se vratio u NBA, njegov status zaštiæenog slobodnog igraèa bi i dalje vrijedio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE