Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gallinari i Fernandez debitirali, odlièni Batum

Ligaška natjecanja u Europi polako se zahuktavaju, ovoga vikenda je veæina liga zapoèela s natjecanjem, što znaèi i da je veliki broj NBA igraèa odigrao utakmice za svoje nove klubove.

U uzvratnoj utakmici protiv Daxia Monsa Bešiktaš je izgubio rezultatom 74:63 te se tako nisu uspjeli plasirati u EuroCup. Deron Williams nije odigrao prema oèekivanjima, postigao je 7 poena uz slab šut 3/13, a još je upisao i 7 asistencija te 6 izgubljenih lopti. Nakon ispadanja iz EuroCupa Bešiktaš æe svoj europski pohod nastaviti u EuroChallenge kupu.

U Francuskoj se zapoèela nacionalna liga Pro A, Nancy je rezultatom 76:70 došao do pobjede nad Dijonom a ponovno je vrlo dobru utakmicu odigrao Nicolas Batum.  Odigrao je svih 40 minuta susreta te je ostvario uèinak od 17 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Tony Parker i Boris Diaw ovog tjedna nisu igrali utakmice za svoje klubove.

Maccabi iz Tel Aviva uvjerljivo je krenuo u ABA ligu. Nakon poèetne pobjede protiv Krke, prošli su tjedan bili bolji od Zlatoroga i Cibone. U pobjedi nad Zlatorogom 101:72 Jordan Farmar postigao je 6 poena, 4 asistencije ali i 5 izgubljenih lopti za 22 minute igre. U pobjedi nad Cibonom 97:81 bio je najbolji igraè svoje momèadi ostvarivši uèinak od 19 poena, 7 asistencija i 4 skoka.

Rusku ligu otvorili su CSKA i Nižnji Novgorod. Momèad CSKA slavila je bez veæih problema rezultatom 79:62. Nenad Krstiæ odigrao je slabu utakmicu, postigao je 7 poena (šut 2/7) i 4 skoka, dok njihovo najnovije pojaèanje, Andrei Kirilenko još nije igrao za svoju novu momèad.

Na utakmici izmeðu Khimkija i Krasnye Krylya sudjelovala su trojica NBA igraèa. Slavili su Austin Daye i Timofey Mozgov u dresu Khimkija rezultatom 85:79. Daye je postigao 5 poena i 4 asistencija za 17 minuta, a Mozgov je postigao 4 poena i 3 asistencije za 12 minuta na parketu. DeJuan Blair je za poražene postigao 14 poena uz šut 5/12 za 19 minuta igre.

Rudy Fernandez debitirao je u dresu Real Madrida. U prvom kolu španjolske lige Real je pobijedio Fuenlabradu rezultatom 88:70 a novi igraè Dallas Mavericksa postigao je 12 poena i 4 skoka u 17 minuta igre.

Talijanska liga takoðer je zapoèela ovaj vikend. Ondje igraju trojica NBA igraèa, Danilo Gallinari, Chris Douglas-Roberts te Brian Scalabrine. Virtus Bologna ostvarila je pobjedu nakon produžetka protiv Lottomatice 93:91, a Douglas-Roberts je za pobjednike postigao 13 poena i 7 skokova. Scalabrine je debitirao u porazu svojeg Benettona kod Caserte. Odigrao je vrlo dobro te postigao 16 poena i 3 skoka za 33 minuta na parketu. Gallinari je sa ostatkom ekipe iz Armani Milana pobijedio Varese 89:75, a on je za 13 minuta igre postigao 12 poena i 3 blokade.

Žalgiris je proteklog tjedna odigrao dvije utakmice u litavskoj ligi. Prvo su pobijedili Naglis rezultatom 75:68 a zatim i Sakalai 84:69. Još uvijek Ty Lawson ima problema s prilagodbom na europsku košarku dok je Sonny Weems “pohvatao konce” te ima bitnu ulogu u momèadi. Weems (ili kako ga domaæini zovu Weemsas) je protiv Naglisa postigao 15 poena i 6 skokova, a protiv Sakalaija 19 poena i 3 skoka za 30 minuta igre. Lawson (Lawsonas) je u prvoj utakmici prošlog tjedna u 18 minuta igre postigao 6 poena i 5 asistencija, dok je u drugoj utakmici dobio samo 6 minuta te u statistiku upisao tek 3 prekršaja, 1 ukradenu i 1 izgubljenu loptu, bez pokušaja šuta na koš. Odigrali su danas još jednu utakmicu, ali u baltièkoj ligi, u kojoj su poraženi 86:78 od Astane. Lawson je konaèno odigrao nešto bolju partiju te u 20 minuta postigao 13 poena i 4 skoka. Weems je pak odigrao lošije te upisao 8 koševa, 4 asistencije, 3 skoka ali i 5 izgubljenih lopti.

Odigrano je i prvo kolo ABA lige. Partizan je u gostima uvjerljivo svladao Zagreb rezultatom 93:65. Nikola Pekoviæ je za 20 minuta postigao 17 poena i 9 skokova, a Acie Law je postigao 7 poena i 3 asistencije. Crvena Zvezda je sa 104:89 pobijedila Hemofarm a Adam Morrison je utakmicu završio sa 23 poena i 3 skoka.

Na našoj Facebook stranici postavili smo Vam pitanje koji æe se NBA igraè najbolje prilagoditi igri u Europi, a najviše glasova dobio je Tony Parker a nakon njega Nicolas Batum te Andrei Kirilenko.

Latest Posts

NE PROPUSTITE