Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Garnett: Èeka nas utakmica karijere

U noæi sa utorka na srijedu NBA liga æe dobiti nove prvake ili æe finalna serija doigravanja izmeðu Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa uæi u krajnju neizvjesnost sedme utakmice.

Nakon pet odigranih utakmica košarkaši Bostona su s 3-2 prednošæu ponovno doputovali u Staples Center, u kojem su u ovom doigravanju veæ jednom slavili, svjesni da ih ne prati reputacija momèadi sposobne za završni udarac na suparnièkom terenu.

U posljednje tri godine, što ukljuèuje i šampionsku 2008., igraèi Celticsa iskoristili su samo jednu od ponuðenih osam prilika za okonèanje serije na strani. “Prežive” li Lakersi u utorak prstenovanje prvaka bit æe odgoðeno za èetvrtak.

Èeka nas najteža utakmica sezone, ako ne i serije, a možda i najveæi ispit karijera svih nas,” siguran je Kevin Garnett krilni centar Bostona.

Celticsi su napravili “break” u drugoj utakmici finala zahvaljujuæi osam pogoðenih trica Raya Allena i triple-double uèinku Rajona Ronda. Bio je to jedini poraz Lakersa u deset ovosezonskih odigranih utakmica doigravanja u Los Angelesu.

Oèekujem Lakerse u najboljem izdanju. Ništa manje od toga neæe pružiti,” veli trener Bostona Doc Rivers.

Pred nama je izazov. Slijede nam dvije domaæe utakmice kroz koje se morao primiti posla. Ali, gledajte, da nam je netko ponudio prsten pobijedimo li dva puta za redom kod kuæe mi bismo takvu ponudu prije sezone i prihvatili,” kaže Kobe Bryant, prva zvijezda Lakersa koji je kroz finale na prosjeku od 30.2 poena po utakmici.

Trener Lakersa Phil Jackson, osvajaè deset NBA prstena, još nikada nije izgubio seriju u kojoj je njegova momèad upisala uvodno pobjedu. Trenutaèno je na savršenom omjeru 47-0.

Ukupno je ovo dvanaesti meðusobni finale ovih klubova, a pogled u povijest reæi æe da su Celticsi uvelike uspješniji s omjerom 9-2.

Latest Posts

NE PROPUSTITE