Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Garnett i Pierce predstavljeni u Brooklynu

Danas je u Brooklynu održano predstavljanje pojačanja za novu sezonu, a to su prije svega bivši igrači Boston Celticsa Paul Pierce, Kevin Garnett i Jason Terry.

U najvećoj razmjeni ovoga ljeta Netsi su doveli trojicu igrača koji bi ih trebali odmah unaprijediti među glavne izazivače Miami Heata u narednoj sezoni. S time se složio i Pierce, koji je odmah na predstavljanju rekao: “Mislim da imamo ekipu koja je ravna najboljima u ligi.”

“Naravno da bih volio da sam mogao završiti karijeru u Bostonu, ali s time je sada gotovo. Moj glavni cilj je borba za naslov prvaka”, nastavio je Pierce, koji je nosio zeleni dres od 1999. godine, kada su ga Celticsi birali kao 10. izbor na draftu.

“Velika je stvar što su Jason i Paul ovdje sa mnom”, izjavio je Garnett, koji je u Bostonu preveo zadnjih šest sezona. “Nitko ne voli promjene, ali ponekad su one potrebne kako bi stvari krenule nabolje. Morao sam sjesti i razmisliti o svemu, napuštanju Bostona, promjeni, umirovljenju, koliko još želim igrati, strasti za igrom… i tada sam donio odluku čiste glave, i tu smo gdje jesmo.”

Nastavio je Garnett o Netsima, i onome što moraju napraviti kako bi se popeli na sami vrh Istoka, ali i cijele lige: “Svi se moramo žrtvovati da bismo pobjeđivali. Obrana će biti prioritet. Svi će morati raditi neke stvari koje im se možda neće sviđati ili na koje nisu navikli. Neki su možda navikli šutirati 20 puta po utakmici, a sada će trebati doprinijeti ekipi s desetak šuteva manje. Možda neki ne vole igrati obranu, ali tražit će se da pokažu trud i volju za igranje timske obrane. To su po meni razlike između pobjede i poraza.”

U razmjeni s Bostonom Netsi su “dobili” i D.J. Whitea, ali on je odmah otpušten. Uspjeli su potpisati još jedno veliko pojačanje, a to je Andrei Kirilenko, no on se nije danas pojavio zbog privatnih obaveza. Netsi su stvorili “supermomčad”, ali ta momčad će i koštati, procjenjuje se da će na plaće izdvojiti oko 100 milijuna dolara, a to ne uključuje porez na luksuz koji će iznositi dodatnih 83 milijuna dolara, što je rekord NBA lige.

Sve u svemu, okupili su sjajnu momčad koja će biti jedan od favorita za naslov, ali ima “rok trajanja”, jer Pierce i Garnett se bliže kraju svoje karijere, tako da je sljedeća sezona možda i jedina prilika da Netsi o ovim rosterom napadnu sami vrh lige. A sve to trebat će napraviti s neiskusnim trenerom, Jasonom Kiddom, koji je tek skinuo dres i zasjeo na ternersku klupu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE