Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Garnett: Kao da smo igrali protiv je….. Jordana

Košarkaši Oklahoma City Thundera pobijedili su 109-104 Boston Celticse u neizvjesnoj utakmici odigranoj u TD Gardenu. Dominirao je njome Kevin Durant.

U svojoj tek treæoj NBA sezoni, 22-godišnji šuter Thundera igra sjajno i konstantno. Prosjeèno postiže 29.7 koševa po utakmici, kao i LeBron James (Cleveland Cavaliers) s kojime dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca lige. Statistiku upotpunjava sa 7.6 skokova i 2.7 asistencija po dvoboju.

Bostonu je Durant isporuèio 37 poena uz osam skokova, nakon što je iz igre gaðao 10-20, a s linije slobodnih bacanja 15-15. Cijela je momèad Thundera izvela 34 slobodnjaka, a domaæi Boston upola manje što je i odluèilo pobjednika susreta, smatra Kevin Garnett, jedan od nositelja igre Celticsa.

Ipak, komentar koji je dao po završetku utakmice ne oslikava ga kao dobrog gubitnika, a još manje kao pristojno odgojenog igraèa.

“Mislio sam da smo veèeras igrali protiv Michaela je….. Jordana, koliko mu se sviralo. Izveo je više bacanja nego cijela naša momèad” kazao je Garnett, aludirajuæi na sudaèku protekciju najboljeg košarkaša ikada.

Statistika æe potvrditi Garnettove rijeèi, ali sakriti èinjenicu da je Boston u drugom poluvremenu utakmice uèinio tek dva prekršaja više od Thundera, te da je u posljednjoj èetvrtini utakmice cijela momèad iz igre gaðala slabih 36 posto. Kao i da su u posljednjih stotinjak sekundi utakmice promašili sva èetiri pokušaja (Allen dvije trice, Wallace jednu, Pierce dvicu).

Latest Posts

NE PROPUSTITE