Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Garnett o izjavama o raku

Krilo Boston Celticsa Kevin Garnett, koji je primio kritike prošlog mjeseca zbog izjave koje su se mogle protumaèiti kao ruganje pacijentima oboljelih od raka, u srijedu poslije utakmice s Nuggetsima prièao je sa Georgom Karlom, trenerom Nuggetsa i pobjednikom u borbi protiv raka.

Otišao sam kod njega kao èovjek. Objasnio sam mu da moja izjava nije bila upuæena prema njemu, a takoðer ni prema jednom drugom èovjeku oboljelom od raka i da u njoj nema ništa osobno prema takvim ljudima. Želio sam mu reæi to, licem u lice, kao èovjek èovjeku“, izjavio je Garnett nakon sinoæašnje utakmice protiv Nuggetsa.

Kevin Garnett je poznat kao izuzetno motiviran igraè koji svoj intenzitet iskazuje i preko trash-talkinga. No, prošli mjesec krilo Detroit Pistona Charlie Villanueva izjavio je na svom Twitter profilu da je Garnett pretjerao nazvaši ga “bolesnikom raka“. Poznato je da Villanueva pati od alopeciae universalis, medicinskog stanja koje rezultira gubitkom kose, obrve i trepavica. Garnett je na to uzvratio da nije rekao ništa èime bi se šalio na raèun oboljelih od raka, nego je izjavio da je Villanueva “rak za svoj tim i za Ligu.” To je objasnio i Georgu Karlu koji je pobjedio rak prostate te rak grla i vrata.

Cjenim što je odvojio vremena da to uradi. Uvijek mi je bio jedan od dražih igraèa“, izjava je Karla na Garnettovu gestu.

U samoj utakmici Garnett je sudjelovao u pobjedi svog tima sa 17 koševa i 9 skokova te na taj naèin odmogao Karlu da doðe to 1000. pobjede u trenerskoj karijeri. Sljedeæu priliku æe tražiti u petak protiv Toronta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE