Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gary Neal održao Spurse na životu

San Antonio Spursi su noæas bili vrlo blizu ispadanja iz doigravanja veæ u prvom krugu, ali na kraju su ipak uspjeli slavili u vrlo neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici te tako produžiti svoju postsezonu za barem još jednu utakmicu.

U utakmicu su nešto bolje krenuli igraèi Memphisa i bili u vodstvu do tri minute prije kraja prve èetvrtine kada Tim Duncan pogaða šut i Spursi prelaze u vodstvo. Nakon još jednog njegovog šuta i trice Jeffersona Spursi su se odvojili na +6, a s tom razlikom se i završio prvi period igre.

Spursi su nastavili graditi svoju prednost te su tricom Matta Bonnera došli i na +12, a polaganjem Splittera sredinom druge èetvrtine imali su najveæu prednost na utakmici, 35:19. Memphis tada zove timeout i nakon njega Grizzliesi se polako vraæaju u utakmicu. Ubacili su koš u sljedeæih šest napada za redom i tako prednost Spursa spustili na jednoznamenkast broj.

Drugo poluvrijeme Ginobili otvara tricom za +11 a Grizzliesi nakon toga rade seriju 8-2 i dolaze na samo pet poena zaostatka. Kako je treæa èetvrtina odmicala, tako se Memphis sve više približavao i tricom Sama Younga preuzeo vodstvo, 64:63. Nakon njega pogaðaju koševe i Conley i Gasol te prednost Memphisa polako raste.

U èetvrtu èetvrtinu ušlo se s vodstvom Memphisa koji je to uspio održavati do pred kraj èetvrtine, ali nikako se nisu uspjeli odlijepiti na neku znaèajniju prednost. U zadnju minutu se ulazi rezultatom 91:88 za Memphis. Prvo koš pogaða George Hill, ali ubrzo nakon njega i Zach Randolph pa 13 sekundi prije kraja ponovno na semaforu stoji +3 za Memphis. Tada Ginobili postiže brzo polaganje, a na drugoj strani Randolph pogaða oba bacanja. Sljedeæi napad loptu su umalo ukrali Grizzliesi, no ona na kraju dolazi do Ginobilija koji dvije sekunde prije kraja pogaða težak šut iz kuta. Prvo se mislilo da je pogodio tricu, èime bi rezultat bio izjednaèen, no ipak je nagazio na liniju trice te je Memphisu ostalo minimalno vodstvo. Randolph je pogodio nova dva bacanja i 1,7 sekundi prije kraja ponovno je bilo +3 za Memphis. Spursi su imali loptu sa strane te ju Ginobili dodaje Garyju Nealu koji sa zvukom sirene pogaða tricu sa 8 metara i odvodi utakmicu u produžetak.

Kao što to èesto biva, ekipa koja izbori produžetak je u psihološkoj prednosti, što je i ovdje bilo sluèaj. Spursi su odmah na poèetku košem Tonyja Parkera preuzeli vodstvo i uspjeli doæi do pobjede kojom su, možda samo nakratko, spasili svoju sezonu. Zadnju minutu utakmice Memphis je promašio sve što je uputio prema košu, a Spursi su mirnim izvoðenjem slobodnih bacanja postavili konaèan rezultat 110:103.

Manu Ginobili postigao je 33 poena, a tome dodao i 6 skokova, 6 asistencija i 4 ukradene lopte. Dobar je bio i Tony Parker sa 24 poena i 9 asistencija, dok je Tim Duncan ostvario uèinak od 13 poena i 12 skokova. Heroj Spursa, Gary Neal postigao je 7 poena, ukljuèujuæi najvažniju tricu utakmice, a možda i cijele sezone Spursa.

Kod Grizzliesa ponovno je sjajan bio Zach Randolph sa 26 poena i 11 skokova, Conley je dodao 20 poena a Young 18. Dobro je odigrao i Marc Gasol sa 11 poena i 17 skokova.

Šesta utakmica ove serije, u kojoj Grizzliesi vode 3-2, igra se u Memphisu gdje æe domaæini pokušati izbaciti ekipu s najboljim omjerom pobjeda i poraza na Zapadu iz doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE