Friday, February 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gasol èlan idealne petorke Lakersa ikada

Multimedijska anketa kojoj su svoje gledatelje i èitatelje online-stranice podvrgnuli s najveæe amerièke sportske televizijske kuæe, ESPN-a, rezultirala je idealnom petorkom LA Lakersa svih vremena.

Uvjerljivo najveæe iznenaðenje u njoj jest èinjenica da je mjesto meðu velikanima najtrofejnije košarkaške momèadi u povijesti NBA lige (17 naslova, kao i Boston Celticsi) dobio Španjolac Pau Gasol, koji dres kalifornijskog kluba nosi tek nepune 2.5 godine.

Išla mu je, meðutim, naruku èinjenica da je u konkurenciju ušao na poziciji èetvorke (krilni centar), gdje je konkurencija bila najslabija. Pobijedio je s premoænih 84.5% glasova ispred A.C. Greena, Happyja Hairstona, Clydea Lovellettea i Lamara Odoma.

Najveæa je gužva bila na poziciji centra, gdje su se za naklonost navijaèa borila trojica legendarnih šampiona kluba iz Foruma/Staples Centera. Kareem Abdul-Jabbar, najbolji strijelac u povijesti lige, pobijedio je s 49.2% glasova ispred Shaquillea O’Neala (30.9%) i Wilta Chamberlaina (18.8).

Najuvjerljiviju je pobjedu na poziciji jedinice odnio legendari Earwin Magic Johnson (98.9%) u konkurenciji Dereka Fishera, Gaila Goodricha, Norma Nixona i Nicka Van Exela.

Kobe Bryant oèekivano je najbolja “dvojka” sa 79.1% glasova. Konkurirali su mu Michael Cooper, Byron Scott i Jerry West.

Relativnim se iznenaðenjem može smatrati pobjeda Elgina Baylora (76.7%) na poziciji niskog krila. U ostatku se glasova utopio njegov najveæi protukandidat James Worthy. Još su u konkurenciji bili Rudy LaRusso i Jamaal Wilkes.

Idealna petorka LA Lakersa po izboru gledatelja ESPN-a:

Magic Johnson, Kobe Bryant, Elgin Baylor, Pau Gasol, Kareem Abdul-Jabbar.

Latest Posts

NE PROPUSTITE