Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gasol na pragu produljenja s LA Lakersima

Španjolski košarkaški reprezentativac Pau Gasol (29) uskoro bi mogao produljiti svoju vjernost aktualnim prvacima NBA lige Los Angeles Lakersima, navodi Marca pozivajuæi se na hoopsworld.com.

Lakersi trenutno dijele najbolji omjer lige (20-4) s Boston Celticsima, a s Gasolom u sastavu imaju omjer od 12 pobjeda i samo jednog poraza (propustio uvodnih 11 utakmica sezone zbog ozljede zadnje lože).

Aktualni Gasolov ugovor s Lakersima istjeèe na kraju sljedeæe sezone, a prema njemu æe ove sezone inkasirati 16.5 amerièkih dolara, a sljedeæe 17.8 milijuna.

Trogodišnje produljenje maksimalno je koje dopuštaju pravila Kolektivnog pregovaraèkog ugovora (CBA), a procjenjuje se da bi u prvoj godini novog ugovora zaraðivao izmeðu 18.7 i 19.7 milijuna dolara.

Trenutno je Gasol 11. najbolje plaæeni košarkaš NBA lige, a novim ugovorom uspeo bi se na ljestvici i postao šesti najplaæeniji (iza Kobea Bryanta, Tima Duncana, Paula Piercea, Dirka Nowitzkog i Rasharda Lewisa).

Lakersi osim s Gasolom žele produljiti i ugovor s najveæom zvijezdom momèadi Kobeom Bryantom, èiji ugovor (vrijedan 24.8 milijuna dolara) istjeèe takoðer na kraju sljedeæe sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE