Thursday, October 6, 2022

ZADNJE OBJAVE

Gasol na pragu produljenja s LA Lakersima

Španjolski košarkaški reprezentativac Pau Gasol (29) uskoro bi mogao produljiti svoju vjernost aktualnim prvacima NBA lige Los Angeles Lakersima, navodi Marca pozivajuæi se na hoopsworld.com.

- Advertisement -

Lakersi trenutno dijele najbolji omjer lige (20-4) s Boston Celticsima, a s Gasolom u sastavu imaju omjer od 12 pobjeda i samo jednog poraza (propustio uvodnih 11 utakmica sezone zbog ozljede zadnje lože).

Aktualni Gasolov ugovor s Lakersima istjeèe na kraju sljedeæe sezone, a prema njemu æe ove sezone inkasirati 16.5 amerièkih dolara, a sljedeæe 17.8 milijuna.

Trogodišnje produljenje maksimalno je koje dopuštaju pravila Kolektivnog pregovaraèkog ugovora (CBA), a procjenjuje se da bi u prvoj godini novog ugovora zaraðivao izmeðu 18.7 i 19.7 milijuna dolara.

- Advertisement -

Trenutno je Gasol 11. najbolje plaæeni košarkaš NBA lige, a novim ugovorom uspeo bi se na ljestvici i postao šesti najplaæeniji (iza Kobea Bryanta, Tima Duncana, Paula Piercea, Dirka Nowitzkog i Rasharda Lewisa).

Lakersi osim s Gasolom žele produljiti i ugovor s najveæom zvijezdom momèadi Kobeom Bryantom, èiji ugovor (vrijedan 24.8 milijuna dolara) istjeèe takoðer na kraju sljedeæe sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE